Despite not having plans to put it up and decorating it, it's now up and I feel really good about it. It just adds so much more Christmas spirit to our home. Friday we met up with Carol and Lilli and had a nice evening at the Basel Christmas market. They were not planning on celebrating Christmas as they are flying off to Venice a few days on the 25th and Aaron that currently is in the US is landing in Basel on the afternoon of the 24th. We invited them over for our Swedish Christmas eve. So they will get some Christmas and we will get to meet up with them one last time before they move back to the US. Thus we got the perfect reason to get the tree up. Carol and Lilli came over on Sunday and helped us decorate it.
I also baked a saffron cake. Saffron is not a spice that is associated with Christmas here in Switzerland. It's more of an all year spice. I find it a bit different here compared to the regular Swedish saffron. The threads are longer and somehow harder to dissolve. I put it in a spoonful of Rum over night but it would have required additional help to dissolve completely. Next time maybe I should grind the threads a little.
Saffron cakes with apple. They looked prettier once they were sprinkled with some confection sugar.
Sunday was just a beautiful winter day. Not very cold (around 11 C celcius) but with plenty of sunshine. A perfect day for a nice walk in the woods. That is exactly what me and C did. A Sunday walk is something very common and popular here. You greet everyone that you meet in Swiss German. It is very much like in the US where everyone is greeting each other.
7 comments:
Håller helt med, en julgran bidrar så otroligt mycket med julstämning. Vad kul att ni bestämde er för att ta fram granen, det är värt det. När jag tänker efter, ska man bemöda sig med bara ett eller ett par julpynt så är det inte frågan om granen faktiskt är den som ger mest stämning. Ja, någon ljusstake eller stjärna till och man är hemma. Jag tänkte precis samma sak när vi fick granen klädd och tänd, att det är otroligt vad just granen gör för julstämningen. Så mysigt. Mysigt också med julsällskap på julafton, snällt och omtänksamt av er att bjuda in. Saffranskakorna ser jättemumsiga ut, även utan florsocker på. Så ingen utpräglad julkrydda i Schweiz heller, kanske det bara är i Sverige? Det är ju definitivt ingen julkrydda i USA heller. Överhuvudtaget tycker jag saffran är en ren matkrydda här än bakkrydda.
Gillar traditionen med söndagspromenader och att man hälsar på varann.
Kram!
Saffran, jag krossar den alltid i mortel med lite socker. Brukar köpa saffran där jag bor, inte från Sverige - för den är väl ändå från Spanien eller Iran eller nån annan plats där man odlar saffran.
Presis som eastcoastmom så krossar jag saffran i mortel med lite socker (för att inte det dyra saffranet ska fastna i morteln - det fäster istället på sockret).
Trevligt med julgranen!! YAY! Fin också. Visst gör det massor för stämningen så fort granen är uppe!!
Ni kommer att få en trevlig julafton med goda vänner.
Fattar inte att det snart verkligen är jul.
Milt här också, gillar det inte.
Kramar!!
Anne, jag är glad att vi fick upp granen. Det ska bli kul att få fira lite med Carol och Aaron innan de sticker tillbaka till USA. Lite alternativ julafton. Vi har ju egentligen inga starka traditioner som vi är noggranna med. Lite svensk julmat och få fira med vänner blir toppen.
Här är saffran som sagt mest en matkrydda precis som i USA.
Kram!
Annika, tack. Det blev stor skillnad när det gällde julstämningen :-)
Fattar inte att det snart är jul om bara ett par veckor.
Kram!
Eastcoastmom, tack för tipset om att krossa saffran med mortel och lite socker. Det ska jag göra nästa gång. Ursprungslandet för Saffran är nog Iran. Jag antar att den kanske är lite förkrossad i Sverige som gör att den löser upp sig lättare.
Kram!
Matilda, tack för tipset. Det ska jag testa nästa gång.
Hälsningar,
Desiree
Så mysigt (och gott!) det ser ut!
Visst är det mysigt med gran! Vi plockade in vår i söndags och nu står den här bredvid mig och är så fin. Och luktar gott för den delen, haha. Pepparkakor ska vi baka nästa vecka, hurra!
Post a Comment