Thursday, August 4, 2016

Hello Augusti


Första augusti har kommit och passerat. Vi närmar oss redan första helgen i denna sista sommarmånad. Den sköna sommaren fortsätter här i Basel. Jag måste säga att detta har varit bästa sommaren hittills sedan jag flyttade hit för ca 3.5 år sedan. Även om juni fick en ganska regnig start så har resten av sommaren varit fin med relativ lagom go värme. Jag har fått bada, sola, vandra i alperna, paddlat och flutit nerför kristallklara Aare floden, grillat och njutit av ljuva sommarkvällar på altanen. 

Dessa vackra solrosor fick jag av C förra helgen för att han vet hur mycket jag tycker om just solrosor. Blir alltid glad av att se solrosor.


Emellanåt har det kommit riktiga sommar åskväder där regnet har piskat ner. En av dessa kvällar blåste det så mycket så vårt grillskydd som ni ser här blåste av och ner till grannen under. Jag fick ringa på och förklara att vårt grillskydd förmodligen låg i deras trädgård för det hade blåste av kvällen innan. Det gjorde det mycket riktigt.


Men efter regn kommer ju alltid solsken.

Nu när vi har en extra frys i källaren är det en lyx att alltid ha isbitar tillgängligt och redo. Nu har vi plats för att både göra och förvara is som vi inte riktigt hade innan. Något av det godaste och mest läskande jag vet en varm sommardag är limevatten. Helt beroendeframkallande.

Våra Qumkvats mognar i solskenet. Något som också börjar mogna som vi smått börjar få skörd på är våra egna hemma odlade körbärstomater. Såååå otroligt goda.


Vi beställde ny soffklädsel och den har nu kommit och vi har satt på den. Lite nervöst över hur smidigt det skulle vara att sätta på den men det gick hur smidigt som helst. Det känns som vi har fått en helt ny soffa. Så fin och fräsch. Vi valde ett tyg som var lite mörkare än det vi hade innan. Tidigare hade vi en sandbeige nyans, denna är lite mer mossgrön i tonen. Väldigt fin nyans och vi är helnöjda. Men nu är det chokladförbud i denna soffa.Funkar inte att äta choklad i soffan har vi lärt oss. Även om man tror att man är försiktig så är det alltid så att man spiller småbitar som sedan smälter och blir fläckar. 

Får passa på att önska er en trevlig första augusti helg redan nu eftersom jag flyger till Polen denna helg med en kompis. Vi tillbringar helgen i Krakow och har fullt program där. Ska bli jättekul. Känns spännande med en oväntad resa och stad som denna. Jag har aldrig tidigare varit i Polen. Min kompis K frågade mig i juni om jag ville hänga med henne dit och jag nappade. Krakow ska tydligen vara en fin gamal stad så det ska bli kul att tillbringa en weekend där.

Trevlig helg! Vad ska ni hitta på denna första helg i augusti?


4 comments:

Anne said...

Soffan blev hur snygg som helst. Helt otroligt vad nytt tyg kan göra, färgprover är ju alltid lite vanskligt men det blev ju jättebra. Förstår ni är nöjda. Jaa, vet vad du menar med chokladfläckar. Det enda rätta är nog totalt förbud för även om man säger man ska vara försiktig, så likväl blir det smulor som smälter. Eller ha nån pläd under som man sitter på då man äter choklad eller annat, som man sen bara kan skaka av :)
Krakow tror jag är jättefint och mysigt, blir intressant höra dina intryck. Personligen har jag blivit mer och mer intresserad av att upptäcka mer centrala och östra Europa. Som mer av Polen. Budapest och Prag t.ex.
Vad kul höra det är bästa sommaren hittills i Basel. Omvända världen, för mig känns faktiskt den här sommaren som den sämsta sedan jag flyttade hit. Vädret har varit så annorlunda, helt klart svalaste sommaren sedan jag flyttade hit. Sedan tycker jag överlag mitt humör inte varit sådär somrigt och energiskt som det alltid brukar vara på sommaren. Men men man vill ju inte vara en gnällig pessimist men det går ju upp och ner. Nu är jag dock taggad för vår resa österut.
Ha en riktigt fin långhelg i Polen!
Kram

Annika said...

Ha en underbar helg i Krakow - ett favoritställe på jorden, vi bodde där under vår forskningstid i Europa och åker tillbaka då och då. Om ni är museumbenägna, besök Schindler´s fabrik osm är ett av de bästa museum från förintelsen jag stött på. En annan rekommendation är saltgruvorna i Wieliczka som ligger en bit utanför stan. Man tar minibuss dit. Men annars är det förstås fint att bara hänga runt Rynek Glowny i stan och i Kazimierz också (den judiska kyrkogården - den äldre - i Kazimierz är ett annat fint historiskt ställe och monument till det förflutna). Ett annat tips är att hyra cyklar och cykla längsmed floden ut från stan, söderut.

Desiree said...

Anne, tack. Den blev ännu bättre i verkligenheten än på denna bilden. Tycker att det var svårt att få en bra bild som gav nya tyget rättvisa. Håller med dig om att det är jättesvårt med tygprover där man bara har en liten bit att utgå från och ska bestämma sig om det är just det tyget man vill ha till hela soffan. Men både jag och C pustade ut för det blev precis så perfekt som vi hade önskat oss. Tack Anne det ska bli kul och spännande att besöka Polen. Jag lovar att skriva inlägg på bloggen och visa bilder. Jag har aldrig varit i östeuropa så detta blir nytt för mig. Jag hoppas ni får bättre tur med vädret under er semester då ni är i Norden.
Kramar!

Annika, tack för alla bra tips om Krakow. På programmet finns redan ett besök av saltgruvorna och också ett besök på Auschwitz koncentrationsläger.Sedan kommer vi att bo inne i gammla stan. Tack för tips om cykel, det ska vi försöka få till. Vad kul att höra att detta är ett av dina favoritställen. Jag har aldrig tidigare varit i Polen så detta är väldigt spännande och kul för mig.
Trevlig helg.

Annika said...

Så fin soffan blev. Jättefin!!
OCH vad fint att ni haft en så fin sommar. Vet ju att det varit lite upp och ner med vädret för dig förr pm åren på sommaren.
Jar ju sett lite bilder från Polen på din insta.
Förstår att det var starkt. Ser fram emot blogginlägg.
Kramar!!