Monday, October 21, 2013

Pumpkins and Sunshine

It is pumpkin season. Kurbis as they are called here. I love how decorative they are in all their different shapes, sizes and colors. I love how versatile they are. I made some very yummy pumpkin pancakes Sunday morning.

We drove by a pumpkin field. Had to stop and snap these pictures.

 A new member of the Halloween pumpkin family. It keeps growing in our neighborhood. I realize Halloween is approaching fast. We got to stock up on candy this coming weekend. I seem to be lucky to be living in a neighborhood where Halloween is celebrated. The Swiss seem to get it right and celebrate on the 31:st.


 
 Saturday we had the most amazing fall weather. Sunny with clear blue skies and nearly summer temperatures with 21 degrees C. We decided on a Swiss road trip. Came upon a fall farmers market in a small village with plenty of pretty pumpkins.

 The fall colors are rapidly approaching. However, they are not quite as majestic and intense as those in the US. You got a softer shade of yellows, reds and greens. The landscape is just so beautiful. Scattered small villages among fields, hills and mountains covered in a splash of fall colors.


 We decided to head up towards the mountain. Took a road that we had no idea where it would lead us. Ended up driving up the mountain passing this leafy tunnel. The road kept getting smaller and more narrow. It turned from paved into unpaved. We ended up in the middle of the forest. Had to turn around as the road ended. A somewhat of an off road exploration.


 Passed by medows with cows peacefully gracing.



 Travels inspire. After having been to Burgundy last month I wanted to attempt and make my own Boueff Bourgingion. It turned out pretty great. This is slow cooking. You need a good 3 hours if you are about to cook this. It is well worth the waiting. It is a great dish. It tastes amazing if you get it right, the meat being so tender it melts in you mouth. Also it is great as you got everything cooking in one pot. No messy kitchen to clean up. You need hands on time in the beginning and then you just need to keep an eye on it, stir a little and perhaps add some more wine or water.


Our own little pumpkin. We bought this little one to carve for Halloween. C is the best carver so he will get the honors.

If Saturday was warm and sunny Sunday was quite the opposite. At 9 am just as we were about to get out of bed the skies turned heavy grey and then the rain started pouring. Quite cozy though. Today it is kind of cloudy but at least it is not raining. It is still pretty warm outside which is very different from fall temperatures in Sweden. Love this!

8 comments:

Annika said...

Vad härligt med alla pumpor.
OCH vad GOTT med BB. ÄLSKAR den rätten, brukar göra den i min crockpot.
MUMS!!
Vad hade du till? jag brukar göra potatismos.
Ingen ide att karva pumpor för tidigt eftersom föruttnelseprocesen går så fort.
BRA att de vet när de ska fira i Schweiz. Gillade det där brevet man skickade ut. SMART!!
Idag hade jag jacka, vanta, långa träningsbraller och mössa på min PW, brr...
men soligt och lugnt till max. Det lär ska bli 20 grader framåt dagen.
KRAMAR!!

Desiree said...

Annika, jag blev himla nöjd med BB jag gjorde. Kan tänka mig att det är en perfekt rätt att göra i en crock pot. Jag hade faktiskt bara riktigt gott franskt surdegsbröd till, pain du champangne. Så gjorde jag en sallad också.

Jo det är nog klokt att låta pumpan stå ett tag innan vi karvar speciellt som det är runt 20 grader just nu. Så den får stå fin och hel fram till dagen innan Halloween. Det var verkligen superbra att skicka ut det där info bladet om Halloween. Då blir det inte fel vare sig för dem som vill ge godis, de som inte alls vill vara med och de med barn som vill köra trick or treat runda.
Ha en fin och skön PW.
Kramar!

Miss Marie said...

Så fina bilder! Vi har köpt en pumpa men den får också stå okarvad ett tag till... :)

Saltistjejen said...

Vilken underbart vacker höst ni har nu! Njut! Här har träden börjat skifta färg mer nu och det skulle vara fint att lämna staden tror jag. Men vi har tyvärr galet mycket på jobbet nu både M och jag,, så vi får se om vi kan. Den här helgen jobbar jag ju dessutom på lördagen så jag vet inte om vi har energi att ta oss ut på söndagen. Vi har än så länge endast köpt några minipumpor, men vi ska självklart köpa en stor och karva en Jack-o-lantern också till Halloween. Men det är ju inte förrän om10 dagar så vi har tid på oss... :-)
Kram!

Anonymous said...

Tänk att Halloween är så stort överallt nu, jag vet inte riktigt historian bakom Halloween måste jag erkänna, är det amerikansk från början? Fina bilder på underbara pumpor och den där BB skulle jag gärna smaka på! Kram!

Anonymous said...

Tänk att Halloween är så stort överallt nu, jag vet inte riktigt historian bakom Halloween måste jag erkänna, är det amerikansk från början? Fina bilder på underbara pumpor och den där BB skulle jag gärna smaka på! Kram!

Anne-Marie said...

Ni har mycket mer Halloween där du bor än vad vi har här i Weed. Litet märkligt.
Ser fint ut med alla pumpor. Välordnat som det mesta i Schweiz. :)
Kul med en roadtrip som gick till okända trakter. Lika vackert som vanligt.
Din gryta ser mycket god ut. Känner nästan lukten hit. :)
Kram!

Desiree said...

Marie, ja det är nog bäst att vänta lite till innan man karvar.
Kul att du gillade bilderna.
Kram!

Saltis, jo nu börjar det allt bli vackert. Jag hoppas att det lugnar ned sig något för dig när denna vecka är förbi så att ni får chansen att åka ut och njuta av höstfärgerna. Tuff vecka du har framför dig men jag hoppas att den går snabbt och att det blir bättre nästa vecka.
Kram!

Christina, jepp känns som om Halloweenfirandet växer över hela världen. Jag tror man gärna anammar detta i europa eftersom vi inte har lika mycket helgdagar under hösten att se fram emot som i USA. Man behöver något att fira när mörkret kryper på. Jag har läst om Halloween traditionen en gång i tiden men måste erkänna att jag måste läsa på igen känner jag.
Kramar!

Anne-Marie, tack så mycket. Underbart att komma ut så här på landet och få njuta av de vackra höstfärgerna. Det har gått snabbt och det lär nog inte vara kvar så länge så det gäller att passa på att njuta.
Kram!