Sunday, September 20, 2015

En vanlig helg i September

Innnan jag tar sista biten om Spanien kör jag lite update från helgen. Det var ostadigt väder på lördagen med regnskurar så begav oss mot Bern och besökte ett museum som jag länge velat besöka. Paul Klee (1879-1940) är en av de stora kända Schweziska konstnärerna.  De hade en jättefin utställning över hans verk tillsammans med Kandinsky som han var samtida med från Ryssland. Jag föll personligen mer för Kandinskys konst som var lite mer färgglad. Abstrakt med ofta förekommande olika geometiska figurer där man lämnas att fritt tolka in vad man tycker. 

Stackars C som  nu blivit släpad runt av mig på olika konstmuseer i olika länder. Toulouse-Lautrec i Frankrike, Dali i Spanien och nu Klee och Kandinsky här. Nej jag tar tillbaka att jag tycker synd om honom. Det gör honom gott att få lite allmänbildning av lite kända konstnärer. Jag tycker det är trivsamt och mysigt att gå runt och se på vacker konst.

Precis utanför museet låg detta jättefina gammla trähuset i äkta Schweisk gammal stil.

Lite blandat på väderfronten som ni ser. Det börjar sakta bli höst. Men efter en lång, varm och skön sommar välkommnar jag hösten och lägre temperaturer. Känner mig redo för hösten. Ömsom sol, regnskurar och mörka moln.
Det var fint på fredagkväll så vi fick till en god grillmiddag och hade Aaron vår amerikanske vän över på middag. Sorgligt men sant så flyttar han snar tillbaka till San Fransisco med sin fru Carol och deras dotter Lilly. De kommer vi naturligtvis att sakna massvis.


Bästa händelsen under helgen var den här leveransen av nybakade varma kardemummabullar. Min svenska bagarkompis Anna från The running baker bakar ju det mest fantstiska brödet och denna gången bakade hon även en sats med kardemummabullar. Vilken lyx och lycka att få dessa levererade till dörren. Visst skulle jag kunna baka själv men en hel sats i kombination med de små frysar som man har här i Schweiz funkar inte så det blir helt enkelt inte av att man ställer sig och bakar själv. 

7 comments:

Anne said...

Lyx med hembalade bullar! Det där med frysmöjligheter är ett otyg ibland. Som du vet är ju de amerikanska frysarna också små pga ismaskinen tar upp plats. Eftersom vi numera har ett större garage så har vi faktiskt köpt en frysbox, den uppskattar jag otroligt och att det går fylla och bunkra upp med bröd mm. På promenad i kvarteret och då folk har garagedörrarna öppna på helgerna ser man ofta en frys i garaget så jag tror det är vanligt många som har garage satsar på det för frysarna är ju som sagt små.
Tycker också det känns mysigt med annalkande hösten. Vi har haft somrigt och varmt i helgen men det känns ju ändå i luften det är höst på gång. Kvällarna blir mörka rätt tidigt nu också.
Jag tycker också om konst, tycker det låter som en trevlig utflykt.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Nämen jag döööör, de där kardemummabullarna ser helt FANTASTISKA ut!!!!

Annika said...

ÅH du har varit i Spanien. Så ljuvligt! OCH vilka FINA bilder du visar därifrån i inlägget nedan. Vill åka dit.
MUMS för kardemummabullar! Och vilken kompis som kommer med dem.
TACK för urgullig kommentar på min blogg idag. Den värmde!!
Stora kramar till DIG!!

Desiree said...

Anne, ja de amerikanska frysarna med is-maskinen som tar upp sa mycket plats ar inte speciellt praktiska heller. Jag svor ofta over var frys I USA. Dar hade vi en extra frysbox nere I var kallare. Har overvagt att skaffa en sadan har ocksa. Det som ar en fordel med liten frys ar att man far battre omsattning pa grejerna och det som skulle vara lite nackdel med frys nere I forradet ar att man skulle dra sig lite for att ga ner dit. Lite svarae att fa overblick med frys pa tva stallen. Vi kor vidare med var lilla sa lange vi klarar oss.
Kram!

Charlotta, ja supergoda! Lyx!!!!
Kram!

Annika, yes var I Spanien och hade en toppenresa dar. hann med mycket och gillade Spanien mycket. Inser att det lar bli fler resor for oss dit for det finns mycket kvar att se. Funkar ocksa bra eftersom jag far anvanda mig av min spanska. Det ar jattekul att du ar tillbaka I bloggvarlden igen. Du har varit saknad.
KRAMAR!

Anne-Marie said...

Visst är det skönt att det börjar bli litet svalare och mera höstlikt. Vi hade dock uppemot +25-26 idag här i Weed.
Oj, så goda bullar du fick! Blir riktigt sugen när jag läser om kardemummabullar. :)
Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, snart far du sjalv chanson att satta tanderna I sadana har bullar.
Kramar!

Kattas Betraktelser said...

Wow, vilken bildbomb du gjort på bloggen den senaste tiden. Så vackert! Kram