Monday, September 28, 2015

Sista helgen i September

I naturen laddar jag mina batterier. I går gjorde vi något så ultra Schweiziskt som att gå en lång och skön söndagspromenad. Känns underbart att ha tillgång till sådan här vacker natur precis kring husknuten. Vackra små grusvägar längst med fält och små fina skogsvägar.
Det är något så rofyllt och skönt för själen att få gå och ströva i skogen. Känna doften av skog och se hur bladen virvla i luften när det kommer en vindpust. Även om det är slutet på september så är det fortfarande ganska grönt i skog och mark.


 En hel del majsfält runt om oss. 


 En sådan där skön dag med riktigt vackert höstväder. Även om kvällar och morgnar börjar bli kyliga så är det fortfarande så att man har varma sköna eftermiddagar med ca 18-20 grader under dagen.I lördags var vi på inflyttningsfest hos ett svenskt-amerikanskt par. De har hyrt ett vackert litet hus längre bort i vårt område. Vi kunde cykla dit på ca 10 minuter. Vi hade en supertrevlig kväll hos dem. Det grillades och minglades både inomhus och utomhus. 

I torsdags var jag på en vinprovning av Spanska och Portugisiska viner. Jag gillar dessa vinprovningar som ordnas av några av de större vinhusen med olika teman. Kul att få prova lite nytt och så blir det alltid så att man köper med sig ett par flaskor hem. Man betalar ca 100 kr i inträde och så får man en lista med vinhusen och deras viner som finns på plats och ett glas. Ca 50 olika viner som man får chansen att provsmaka. Nu orkar man ju inte prova alla så det gäller att välja ut några intressanta favoriter från listan. Fanns både vita, röda och cava på listan. Jag plockade ca 10-12 olika röda som jag provide.

I lördags tog jag och C en liten promenad ner till stan. Blev en liten fika i eftermiddagssolen. Hela 22 grader mitt på dagen i lördags. Hösten är skön och fin här. Garderobsmässigt befinner man sig just nu precis på gränsen mellan sommargarderob och höstgarderoben. September och oktober är jättefina här. 

6 comments:

Miss Marie said...

Otroligt vacker natur! Förstår att ni uppskattar den. Och vinprovning, mmm, så gott!

eastcoastmom said...

Söndagspromenad, gjorde vi ofta när jag växte upp. Gillar.

Annika said...

Fantastiskt fint.
Samma med mig, i naturen laddar jag.
OCH att gå en prommis, det är verkligen härligt!!
Vinprovning! LOVE!!
Kramar

Desiree said...

Marie, ja det gor vi verkligen.
Kram!

Eastcoastmom, det ar nice.
Kram!

Annika, :-)
Kramar!

Taina said...

Åh så skön och avkopplande helg! Promenader, middag hos vänner och vinprovning på det. För mig var det lite busy, busy och längtar efter en sådan här helg du beskriver.

Kram kram

Eleonor i Nashville said...

Later som en harlig helg! Igar var nog var sista jobbigt varma dag (hoppas jag). Da lag luftfuktigheten pa 75 och det var 27 grader. Idag har det regnat hela morgonen och ser ut som att resten av veckan kommer bli "kall".. Dags for kyla har nu :)

Kram