Wednesday, July 6, 2016

Alphike

Nu drar det ihop sig för vår inplannerade Alphike tillsammans med våra vänner från SF som kommer hit. Vi får även följe av våra Schweiziska vänner som kommer att flytta till SF. Här är några bilder från en dagshike som vi gjorde i Grindelwalt sommaren 2014.

Detta blir som sagt den första riktigt seriösa hiken där vi kommer att vandra i två dagar i sträck och sova över i en större Alpstuga som funkar som ett vandrarhotell. Det ska bli väldigt spännande att uppleva om man kommer att gilla detta och om det kommer att ge mersmak.Jag har försökt att noga tänka ut vad jag ska packa med mig men det är inte helt enkelt. Första gången utan någon erfarenhet av vad man riktigt skulle värdesätta att ha med sig. Man vill inte heller överpacka eftersom varje gram och varje pryl noga bör övervägas om man ska släpa med sig eller inte. Första dagen börjar med en stigning på 1300 meter. Brant uppför i många timmar.

Det verkar som vi kommer att ha tur med vädret vilket känns jätteskönt. Jag var orolig över att det skulle spöregna som det gjorde för några veckor sedan hela tiden eller att det skulle ligga för mycket snö kvar. Det låg en hel del snö kvar förra veckan men där det mesta har hunnit smält bort under denna vecka. Så vi har haft tur att pricka in en riktigt bra helg vädermässigt. Med lätta fjärilar i magen ser jag ändå fram emot detta. Denna upplevelse med goda vänner och hoppas på spektakulära vyeer och en hel del fina foton. Nu ska jag packa min ryggsäck och ladda min kamera.4 comments:

Annika said...

Det är ju bara så läckert det som ni ska göra. Jag hoppas att det ger mersmak. Skulle gärna vandra där jag också. Ingen dålig stigning ni har. PUST! Men den grejar ni.
Exakt, varenda grej i ryggsäcken får du överväga. Men, ni ska inte tälta iaf.
ÅÅÅ vad jag ser FRAM emot dina inlägg sen från den hajken.
Din kamera lär få jobba HÅRT!!
Den här vandringen får bli lite av en testvandring för er. Jag har aldrig övernattat, bara hajkat dagshajker.
LÄCKERT!! AVIS!!!
Kramar!!

Ika said...

Jag älskar att hika och det är verkligen något jag saknar här i platta Houston. Tror att det kommer bli underbart och att du kommer få mersmak! Härligt att ni verkar ha vädret på er sida också, spöregn kanske skulle förstöra upplevelsen en aning (även om måttligt regn är mysigt, speciellt innefrån stugan:). Ja det här med packning är alltid svårt, speciellt när man ska ut och hika. Jag hade varit lite ledsen över att inte kunna ta med kameran när man ska ut i en så vacker miljö, men det är ju tur att mobilkamerorna är så bra nu för tiden:)

Desiree said...

Annika, jag lovar att kameran kommer att få jobba hårt. Den är värd varenda gram den väger att släpa med. Detta är verkligen en kul och spännande utmaning som väntar oss. Vi har precis som ni också bara kört dagsvandringar och aldrig övernattat så det ska bli spännande att testa oss själva hur pass "hard core hikers" är vi egentligen?
Kram!

Ika, tack det ska bli spännande som sagt. Jag har ju en fantastisk mobilkamera också förutom min riktiga kamera så det kommer nog bli många bilder med båda.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Wow, det låter som en grym helg! Hoppas ni får det riktigt fint. Kram!