Thursday, July 10, 2014

Tordagslista och lite sommaruppehåll

En torsdagslista. Sista inlägget på ett tag. Tar lite sommarlov eftersom våra besökare kommer ikväll och sedan far vi själva ner till Italien om exakt en vecka.

Sommar tider hej hej men vart tog egentligen sommaren vägen? Nu är det vi som råkat ut för bistert väder med mycket regn och ynka 13-15 grader. Hoppas på att det vänder och blir lite bättre. Nu när C´s syster med familj kommer så vill man ju gärna att det ska vara lite skönt väder.

Sommarfest på slott i Tyskland fick vi vara med om förra veckan då C´s jobb bjöd in anställda och respektive på grillparty. Ett vackert slott vid Rhen i Tyskland. Här bjöds på en påkostad och storslagen BBQ med allt möjligt både vad gällde tillbehör, fisk, räkor, kött, fågel och veggo. Fanns något för alla. Gott och trevligt.

Så mycket fantastisk god frukt så här mitt i sommaren att njuta av. Dessa ljuvliga aprikoser håller solskenshumöret uppe även då solen känns långt borta.
Körsbären är beroendeframkallande. Stora, saftiga och så söta. Klarar ni förresten av att slå en knut på stjälken genom att stoppa in den i munnen och bara använda tungan? Det var kvällens utmaning då jag var på middag i lördags. 


Kraftiga regnskurar här med inslag av åska och blixtar på sistone. Somnar gärna med fönstret på glänt, älskar att ligga och lyssna på regndropparna utanför.

Lavendel är en av mina favoritdofter. Sedan jag upptäckte L´Occatains handcreme med lavendeldoft så använder jag bara denna. Lyx i en tub som är värt att unna sig. En alldeles fantastisk handcreme som gör underverk för händerna och doftar sååå gott.

En annan vardagslyx är brödet som Anna som är Basels running baker bakar. Så glad över att jag upptäckt både Anna och hennes bröd. Levereras varmt, nybakat, vackert omslaget i silkespapper med en liten handskriven etikett i vacker handstil med en förteckning över ingredinserna.


Har kollat in filmen Tracks som är baserad på den sanna berättelsen om tjejen som korsade öknen i Australien med sin hund och tre kameler. Gillade den, absolut sevärd. Trevligt filmtips när regnet slår till.

Fotbollsfeber råder det ingen tvekan om att det är. Finalen denna helgen. Matchen mellan Tyskland och Brazilien var ju en riktigt killer. Vilken match, så mycket action, så många känslor i luften. Ska bli spännande att se vem som kammar hem segern som världsmästare.

Ha en fin helg och fortsätt njuta av sommaren på alla sätt.

4 comments:

Anne-Marie said...

Ha ett fint sommaruppehåll Desiree. Så goda de där aprikoserna ser ut. Väldigt vackra är de också.
Ser fram emot att höra om er resa och sommar när du återkommer.
Kram!!

Suzesan said...

Glad sommar. Ett härligt sommarinlägg. Vilken rolig utmaning. Måste träna.

Kram
Susanne

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Åh, ljuvliga bilder! Hoppas att ni har haft en finfin ledighet med massor av solsken. Det har vi haft! Inte regn en enda dag. Kram!

Charlie... said...

Välkomna hem!! Längtar efter dina bilder…kan tänka mig att ni haft en fantastisk resa. Italien är alltid på min "top ten". Just nu har jag super cravings efter Europa!

Just nu är det molning här, men varmt. Vi gör en roadtrip som vanligt ;-)

Ha en fin helg vännen

KRAM