Tuesday, July 1, 2014

Sommarfeeling

Första juli idag, redan en bra bit in på sommaren. Jag är nöjd med sommarvädret här i Basel hittills. Här verkar det iallafall bli sommar varje år. Det är underbart att kunna sitta ute på altenen och äta middag i stort sett varje kväll. Underbart att kunna få ha på sig sommarkläder och slippa bylsa på sig tröjor och annat tjockt.

Kolla in våra fina tomatplantor som C vårdar så ömt. Här börjar det nu komma tomater. Lite till dröjer det innan de mognar men i augusti borde vi kunna skörda hemmaodlade tomater.

Krasse tycker jag är en sådan fin klängväxt. Vi har ställt vår stora krasse utanför ytterdörren och den är verkligen fin med sina gula och orange blommor. 

Juli är en stor semestermånad inte bra i Sverige utan också här. Vi inväntar vår nästa besökare som kommer nästa torsdag. Det är C´s syster med familj som kommer. De stannar här hos oss i fyra dagar för att sedan dra vidare ner mot Ligurien i Italien och vi  hänger på dem några dagar där. 

Detta med packning är intressant. Har ni några bra tips på att packa inför resor och semester? Tycker ni att ni får med lagom eller ofta alldeles för mycket? Försöker ni köra med några få plagg som man kan matcha och mixa en hel del? Skor är ett packningsproblem för varje kvinna. Man klara sig aldrig med bara ett par skor. Har ni några bra sko tips? Tar ni alltid med hårfön eller håller ni tummarna för att det ska finnas en sådan på hotellet? Andra bra tips, alla era bästa packtips efterlyser jag. Vika eller rulla kläder vad är bäst? Har ni någon favoritgrej eller favoritprodukt som ni alltid tar med er då ni är ute och reser?

9 comments:

Miss Marie said...

Härligt med besök och resor! Håller med om att det inte är lätt att packa, packar jag lätt så saknar jag alltid något, så jag packar alltid med lite extra, det funkar för mig! Hårfön tar jag sällan med (om jag inte ska på nån tillställning där jag absolut måste använda en) utan hoppas på att det finns på hotellet. Skor är alltid svårt! Jag tar alltid med ett par bekväma skor, resten beror på vad man ska göra...

Victoria said...

Jag försöker packa som han gör i den här videon:

http://www.bing.com/videos/search?q=how+to+pack+a+suitcase&qpvt=how+to+pack+a+suitcase&FORM=VDRE#view=detail&mid=8EFC3A0E936A8B060C0D8EFC3A0E936A8B060C0D

Det funkar för det mesta. Jag är en notorisk "överpackare" och har ofta kommit hem med halva väskan med oanvända kläder. Jobbar hårt med att inte packa så mycket numer och när man hälsar på släkt och vänner har de ju en tvättmaskin som man kan låna och det underlättar ju det hela avsevärt! Det är värre när jag ska bo på hotell.

Kram!

Anna Nilsson said...

Jag hoppar över necessären o lägger i täta plastpåsar, tycker necessärer tar mkt plats i onödan. Hårfön har jag i hopfällbar resmodell. Vågar inte chansa på att det finns hotellen.
Kram Anna N

Annika said...

Alltså, här sitter jag med färdigpackad resväska och jag har försökt vara så snål jag kan med det jag tar med.
På ngt sätt blir det ändå så att det blir för mkt. K har en stor resväska, den största av oss tre. HON kommer absolut att ha med för mkt.
Tänker att jag tvättar på plats, och att jag kan låna jackor och koftor etc.
Men min väska är full. Tycker skor är svårt. Har med tre par. Det får banne mig räcka i 6 veckor :-)
Har gympadojjor där etc.
Hårfön tar jag inte med. Klart, det är skillnad när jag packar för en veckas kryssning i Karibien än när jag packar för Sthlm och Närpes.
Psckning är jobbigt, usch och FY!!
Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Jag är expert på att packa lätt - tänker att "äh, man kan alltid köpa saker på plats" men det är såklart en sanning med modifikation beroende på vart man reser, om man säger så… Brukar köra på mix-and-match-grejen och packa saker som jag vet går ihop,och vanligtvis ett par bekväma skor och ett par lättare/finare för potentiella gå-ut-och-äta-kvällar.

Lotta said...

Ja, hur jag än packar så blir det mer än vad jag tänkt mig! Det är svårt och jag vet att det blir för mycket av allt ;)

Vad fina tomatplantor och krasse. Min man vårdar våra odlingar ömt också, fint tycker jag.

Härligt med besök och resa till Italien - jag längtar också till semestern!

KRAM

Desiree said...

Marie, skor är som sagt ett problem. Jag gör som du att jag alltid tar med mig ett par bekväma som jag kan gå i länge men sedan vill jag oftast ha ett par andra som blir snyggare till kjol. Jag klarar mig sällan med mindre än två par skor. :-)
Kram!

Victoria, åh tack för videotips om packning. Den ska jag kolla in. Hi hi jag är precis som du en notorisk överpackare. Men numer försöker jag pressa mig själv och se till att jag inte ska komma hem med halva väskan av oanvända kläder. Som du säger när man hälsar på hos vänner och släkt finns ju tillgång till tvättmaskin. Jag gillar Amerikanska hotelkejor också för där brukar det ju också finnas tvättmaskin. Kläderna kanske inte blir perfekt rena men absolut tillräckligt fräscha för att kunna anses som rent.
Kramar och ha en fin sommar.

Anna, det var en riktigt smart idé. Jag känner också ofta att necessären tar alldeles för mycket plats. Det ska jag testa nu i sommar. Tack :-)

Annika, kunde tänka mig att du har en hel del bra tips som just packat din väska. Det är klurigt med skorna. 2-3 par blir det ofta för mig också speciellt som man ska vara borta lite länge. Skor är ju svårt att låna men smart att se till att låna lite tröjor och sådant på plats som tar mycket plats i en väska. Man vill ju se till att ha lite plats över i väskan så att man kan köpa med sig godsaker och annat.
Varje gång jag åker både till Sverige eller till USA vill jag ha plats så att jag kan shoppa med mig en del.
Sedan blir det ju självklart som du säger att det blir olika packning beroende på hur länge man är borta och vilken typ av semester man ska iväg på.
Ha en underbar semester i Stockholm och Näpes nu.
Kraaam!

Charlotta, det låter optimalt. Jag borde lära mig att tänka mer som du gör. Mix and match är smart och det försöker jag bli bättre på. Hålla mig till säg tre olika färger på kläder som jag lätt kan mixa och matcha. Visst kan man handla en hel del på plats. Beror ju lite vart man ska. Ibland är det inte lika lätt att hitta eller ta sig iväg till någt bra ställe och ibland har man inte tid eller tillfälle alla gånger.
Det brukar ju lösa sig. Jag hade faktiskt packat liiite för snålt och lite fel nu sist då vi var i Köpenhamn. Hade inte räknat med värmeböljan som kom in. Hittade en snygg sommrig vit och blårandig HM kjol som blev perfekt.
Kram!

Lotta, åh det där känner jag såååå väl igen. Ditto, same problem :-)

Tack. Jag hoppas du får en underbar semster. Blir du kvar på Amerikanska kontinenten eller blir det lite Sverige semester för din del?
Kramar!

Desiree said...

Tack igen alla gulliga bloggvänner för så många bra pack tips.

Suzesan said...

Åh jag älskar krasse. Min balkong är full av dem nu. Hittat en ny sort som är urgullig. Fjärilakrasse.
NEJ inga tips på packning för jag är helt hopplös. Kan aldrig bestämma mig för vad jag vill ha på mig så jag tar alltid med mig för mycket.

Väskor brukar vara favoritgrej som jag vill ha med mig. Alltså handväska. Den jag använder mest. Har lite olika stora och små. Favorit-gympadojjor är bra att ha. Såna som är "ingångna". För trötta fötter.

Härliga sommarbilder och kul för er att få besök igen.

Kram
/Susanne