Monday, June 30, 2014

Solohelg

Sista dagen på juni månad idag. Idag känns det väldigt kallt i Basel. Idag har vi bara 15 grader. Men jag är ändå lycklig över att vi slipper det riktigt kalla och ruggiga vädret som befinner sig uppe i Sverige just nu. Fy fasiken vad hemskt för alla som börjat sin semester så är det ruskväder som mer liknar höstväder än sommarväder. Jag känner lycka över att bo på sydligare bredgrader. Även om det känns svalt idag så ska det enligt prognosen här om några dagar bli 25-30 grader.

Minst sagt växlande väderlek denna helgen. Ömsom sol och ömsom kraftiga skurar med betoning på kraftiga. Lördag kväll upplevde jag ett riktigt åskoväder med blixtar och piskande regn utan dess like.

Helgen har varit blandad liksom vädret.  C har varit iväg och cyklat mountain bike på något event i Frankrike hela helgen. Jag fick alltså en helg helt för mig själv. Är man lite av en introvert så är inte detta något större problem. Det blev umgänge med vänner på lördag kväll då jag var bjuden på sommarfest. Ovädret höll dock på att sätta käppar i hjulet för detta.

Jag började fredagkvällen med en jazzkonsert på museum. Sista fredagen i varje månad så anordnas olika jazzkonserter här. Jag hade ingen aning om vad det var för grupp men tänkte jag kunde gå ändå. En trio som heter Adrian Mears Electric Trio. De körde en ganska varierad stil mellan sina olika stycken. Jag har insett att jazz är så mycket mer än vad man först kan tro och förvänta sig. Det kan röra sig experiment och gränser där frågan faktiskt kan dyka upp i huvudet om vad som egentligen kan klassas som musik.Det var bra och jag gillade konserten som pågick i två timmar med en liten paus.

Denna lampgubbe som är ett konstverk som består av massor med olika lampor är rätt intressant. Först såg jag bara ett virrvarr av en massa lampor, såg inte att det var en gubbe ensengång. Det är faktiskt en ängel som står och håller i en gatlykta som är hans stav. Han har en lampgloria på huvudet. Lamporna tänds och släcks med olika intervaller och timas med dimmers och olika intensitet. Dessto mer man stunderar detta konstverk dessto mer lägger man märke till.

Lördag började med att ta en skön sovmorgon och sedan begav jag mig ut på stan. Tog en härlig lång promenad. Passerade toget med sin torghandel. Kollade in lite olika reor. Hittade faktiskt en fin kjol på halva priset som jag fyndade. 


När solen kikat fram mellan skurarna så jag har njutit av avkopplande stunder på altanen med svenska tidningar och magazin av olika slag. Mamma och pappa hade ju med sig en hel hög, lyyyyx!

Körbärstider. Massor med stora, söta och mogna körsbär. Köpte en hel påse och fattar inte hur det gick till men de försvann i ett nafs under en kväll. Beroende framkallande.

Gjorde en beställning på bröd från Anna som är the running baker här i Basel. Hon bakar så fantastiskt goda bröd. Det är en sann lyx att ha lärt känna henne. Beställde ett surdegsbröd med chia+lin+solrosfrön bland annat. Sedan ett bröd som hon kallade för Midsommarbröd eller Sillabröd med kummin och sötad smak. Det var som den ljuvligaste tuggan av en underbart god limpmacka. Mycket Sverigeminnen och Sverigekänsla i varje tugga.

Vädret var ju bland det värsta jag varit med om lördagkväll. Jag var bjuden på fest men jag trodde inte jag skulle lyckas ta mig dit så som det regnade och stormade. De där vita byxorna och snygga sandaletterna jag hade tagit fram var bara att överge. Det fick bli svarta byxor, rejäla gympaskor och regnjackan. Kände mig inte så snygg men jag lyckades ta mig iväg då vädret lättade något en stund. 

C kom hem söndag eftermiddag. De hade haft det bra men åkt hem tidigare på söndagen då regnet hade kommit. Det blir faktiskt cykling för honom även nästa helg fast bara lördag till söndag. 

6 comments:

Annika said...

Jag vet, tycker också så synd om alla hemma med detta väder.
DOCK; i Sthlm ser det ut at bli bättring nu. Hoppas det gäller för resten av landet också.
Du hade en fin helg. Härligt,
men attans vilket väder ni fick!!
OJ OJ!!!
Bra att du tog dig till festen iallafall.
Mmm, ditt bröd!! GUD så gott!!!
Jag skulle också vilja ha en bagare som fixar svenskt bröd här på beställning!
Kramar!

Desiree said...

Annika, ja jag hoppas att sommaren kommer även till Sverige. Sommaren är ju så kort i Sverige och då är det ju extra synd om det liksom aldrig ens blir sommar av det hela. Du får ha en bra resa och njuta och koppla av riktigt ordentligt hemma i norden nu.
Kram!

Anne-Marie said...

Roligt att du hittar på saker när du är "gräsänka".
Vilken tur att du kunde ta dig iväg på festen trots busväder. Det ser skumt ut på ert däck. Moln kan verkligen göra det mörkt.
När jag såg den där bilden på alla lampor hos FB undrade jag litet vad det var. Nu förstår jag mer. Ser fortfarande ut som ett "sammelsurium" ;) men om man kan titta en stund på plats kanske det klarnar.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Härligt att ibland få egen tid och dina bilder bjuder på kvalitet och lyx. härligt! Jazzkväll, vad roligt. Det var länge sedan jag var på det! Jag kan förstå att det känns underbart med värmen. Jag kan sakna de extrema temperaturerna i Asien. dock har den svenska somamren kommit, iallafall till Piteå. Det ahr varit en period med låga temperaturer, men nu är det lite jobbigt att arbeta i värmen, speciellt då man målar. Det är kruttork i backen och gräset har redan blivit brunt, men det hinenr jag inte se riktigt då dt jobbas på både dagarna och kvällarna. Ha de gott. Tack än en gång för de fina bilderna. Kram

Desiree said...

Anne-Marie, ja något får man allt ta och hitta på. Basel är trots att det är en liten stad ett ställe där det ständigt pågår något. Lampkonsten krävde att man stod och tittade på den en bra stund. Jag tyckte precis som du att det först bara var ett sammelsurium av sladdar och lampor.
Kram!

Katta, skönt att sommaren har kommit till Pietå iallafall. Jag tror att ni uppe i norr längst med kusten har betydligt bättre sommar många gånger och mer sol än på andra ställen i Sverige. Håller med om att det är lättare att jobba om det inte är allt för varmt och du har jobbat tungt med både flytt och renovering. Du är en riktig arbetsmyra nu Katta men resultatet kommer ju bli kanonfint.
Kramar!

Suzesan said...

Men här på västkusten har det inte varit så dåligt väder. Jag har varit på stranden varje dag i juni. Badat varje dag. Brun som en pepparkaka är jag. Men sen bor jag ju bara några minuter från havet.

Men det haglar brutalt ur de mörka molnen plus att det har synts vidriga tromber. Jag såg några ute i havet häromdan.

Men jag vet att på östra sidan har det varit skit och skitkallt. Jag bor ju inte där så det påverkar ju inte mig.

Vilket härligt konstverk. Skönt lite när det inte är så förutsägbart.

Brödet ser så gott ut och KÖRSBÄR är ju det ENKLASTE att äta för mycket av :)

Kram
/Susanne