Thursday, June 5, 2014

Trevlig Helg

Jag passar på att önska er alla en riktigt trevlig Pingsthelg och Nationaldag redan nu. Idag börjar vår Pingsthelg då vi reser till Köpenhamn i eftermiddag. Vi kombinerar vistelsen i Köpenhamn med ett par dagar i Lund där vi hälsar på goda vänner. C ska på ett jobbmöte i Köpenhamn och jag passar på att följa med. Besökte denna härliga stad förca 3 år sedan då jag var där på en konferans med jobbet. Nu ser jag fram emot att få se lite mer av Köpenhamn.

Men varför inte ta en torsdag i punktform innan dess.

Igår var jag på SWEA möte. Styrelsen träffades för att plannera mer inför igång sättandet av SWEA Basel och fixa en härlig och kul kick-off event för våra blivande SWEOR. Nej, SWEA är inte en förening med gammla snobbiga kärringar som mest dricker vin och pratar stickningar. En stämple som jag personligen är lite förvånad över att den lever kvar hos vissa. Vår förening är en salig mix av olika åldrar. Styrelsen där jag sitter med är en dynamisk och kul grupp som plannerar massor med roliga och intressanta aktiviteter inför hösten.
Jag har börjat kolla på serien Orphan Black som Annika tipsade om. Så bra! Helt beroende framkallande. Tack Annika för bra tips nu är mina tv kvällar räddade ett tag framöver. Tar gärna emot fler bra tips om bra serier.

Schweizarna är inte bara bra på ost utan på det mesta som har med mjölkprodukter att göra. Schweiska kor produceras underbart god mjölk. Mövenpick kan det där med att göra god glass. De har kommit lite nya spännande smaker inför sommaren. Provade denna i helgen med passionsfrukt och kokos, smarrig.
Fick lära oss av vår Schweiziske kompis då vi var på hike i lördags att denna korven som heter Cervelas tydligen är nationalkorven nr 1 här i Schweiz. En korv som alla Schweiska barn vuxit upp med och lärt sig älska. En korv som alltid finns med på alla grillutflykter bland både stora och små. En korv som alla butiker ladda upp extra med inför fotbolls VM som drar igång nästa vecka.


En annan specialité vi provat här under våren är ost kryddad med ramslök. Gott!


Trevlig Pingst och en fin Nationaldag till er alla.6 comments:

Suzesan said...

Tack! Trevlig helg till dig med. Ost med ramslök låter ju ljuvligt gott.

Så blev jag själv paff. OJ jaha det är pingsthelg. Ha ha det hade jag helt glömt. Glad Pingst också dårå :) Hoppas ni får en fin resa.Res väl.

Kram
/Susanne

Annika said...

KUL att du gillar Orphan Black. Helt fantastiskt bra är den!!
OCH vet du, imorrn släpper Netfix Orange is the ned Black, säsong 2. YESS!!!

Trevlig helg, inte blir det mkt nationaldagsfirande här inte. Ska på en stor avslutningsceremoni för teaterungarna på skolan imorrn. Jo, jag lär fälla en tår, eller två...
Ha så kul i Kph!!

Kramar!!

Kattas Betraktelser said...

Lycka till med SWEA uppdraget. Förr var det nog färre svenskar utomlands och idag lever också medelsvensson utomlands genom alla förändringar vi genomgår som EU, vidgade handelsplatser mm. Ha de gott i Köpenhamn. En härlig stad som jag gillar mycket. Kram

eastcoastmom said...

Ja SWEA, det finns ju i NYC men eftersom det är en timme bort känns det lite fel. Men hur själva lokala SWEA är beror säkert på medlemmarna!
Kul med Köpenhamn, fin stad!

Lotta said...

Mmm…så mycket gott och nu får ni njuta av Danska och skånska läckerheter också. Härligt!

GLAD PINGST och ha en jättefin resa!

KRAM

Martina said...

Sag pa insa att du var i Sverige! Njut och ha det sa jättehärligt!
Kramar