Monday, June 23, 2014

Midsommarhelg

Firade Midsommar med detta glada gäng av vänner i parken i fredags. Vi hade riktigt tur med vädret. Kom en kort men intensiv skur precis innan vi skulle cykla iväg. Jag hann få lite panik och tänkte att varför måste det börja regna precis då vi ska börja fira? Men det visade sig vara väldens kortaste skur som bara varade ett par minuter och resten av kvällen höll sig fin med ca 20 grader. Stannade i parken långt efter att det mörknat. Här mörknar det ju vid tiotiden på kvällen (det har jag absolut inget emot). 

Provade på att åka rodelbana för första gången i livet. Det finns lite äventyrsparker lite här och där i Schweiz. Vi tänkte vi skulle kolla upp lite roliga alternativ på utflykter för barn då vi får besök av C´s syster med familj här om ca två veckor. Rodelbanan kunde barn också åka. Beroende på ålder ensam eller genom att sitta tillsammans med en vuxen. Hur som haver var det jättekul. Kom upp i en hastighet av 36 km i timmen. Rodelvagnen hade broms så att man kunde reglera hastigheten men jag körde på med fullt ös och tjöt av välbehag i kurvorna.

 Äventyrsparken består även av denna del som är en sorts klätterpark med olika hiner man ska ta sig över och överlista. Det fanns olika banor som var anpassade från 6 års ålder till vuxna. Det här stället tror jag små tjejerna som är 5 och 8 kommer att gilla.

 På vägen till äventyrsparken körde vi olika småvägar som slingrade sig vackert upp för bergen. Fält med kossor som betade, bönder som var ute med sina traktorer, små byar i dalarna. Säga vad man vill men Schweiz är ett otroligt vackert och idylliskt land. Det är en njutning att bara köra runt så här. Vi passerade förbi en liten by där man kunde köpa färska körsbär. Man tar sina körsbär och lägger pengar i en låda som är vanligt här.


Resten av helgen har ägnats åt härliga grillkvällar på altenen. En och annan fotbollsmatch. Så här ser det ut i grannskapet och på många håll just nu. Det hänger flagor var och vartannat fönster eller balkong. Man visar vilket land man hejjar på.

Söndag tog vi en skön långpromenad med våra Schweiz-Tyska vänner som precis fått sin lilla bebis. Lilla lilla E endast 10 dagar gammal var så liiiiten och söt. Hon sov mest i famnen i bärselen som pappa Andreas bar. Det har varit en riktigt skön och fin helg på alla sätt.

8 comments:

eastcoastmom said...

Det där äventyrsstället ser toppen, vet att våra kids skulle älska det!

Miss Marie said...

Ja, visst är det vackert att åka omkring! Även så i Bayern, mycket fint att titta på! :)

Annika said...

KUL!!!
Det där kommer barnen att GILLA!!!
Låter som en bra helg.
Kramar!!

Desiree said...

Eastcoastmom, det kan jag tänka mig. Tror att det är ett ställe där både små och stora kan ha mycket kul.
Kram!

Marie, vi måste åka till Bayern framöver. Det är ett ställe jag gärna skulle vilja besöka.
Kramar!

Annika, ja det tror jag faktiskt också :-)
Kram!

Anne said...

Kul det där med flaggorna och fotbolls-VM, alla vill stolt visa vilket lag de hejar på. Även om Sverige inte är med i VM den här gången så tycker jag nog det är rätt stort fokus på det här i Sverige.
håller med om att det där stället nog blir kul för stora och små, att ta med gäster till.
Förresten, tycker ert midsommarfirande ser supermysigt ut. Precis sådär skulle jag gärna fira midsommar utomlands (vi brukar inte göra nåt alls).
Förresten, visade du inte bild för länge sen på en svensk bok du köpte och som heter Sommar: från försommarfest till kräftskiva?
Jag har sett den på nätet och tänkte ev beställa den till svärfars adress, passa på nu när vi är i Sverige. Såg den inte i affären häromdagen då jag kikade på böcker så i så fall blir det en chansning och beställer från nätet. tycker du om den?
Kram!

Anne-Marie said...

Härligt midsommarfirande ni fick i parken. Precis lagom ser det ut att ha varit.
Rodelbana skulle jag aldrig våga åka. Så feg är jag. :)
Har inte hört någon prata inom skolan om fotbolls-VM. Kanske folk här inte alls bryr sig om detta. Jag kollar via Dagens Nyheter bara för att se litet resultat.
Kram!!

Lotta said...

Superhärlig midsommarhelg med perfekt väder! Härligt. Skönt och avkopplande också, fin mix.

KRAM vännen!

Lotta

Desiree said...

Anne, intressant att höra att fotbolls VM är stort i Sverige även om de inte deltar. Jag brukar inte kolla på sport så värst ofta men när det är lite större evenemang som detta så rycks man med vilket blir kul :-)
Jag har ganska nyligen köpt en bok som heter Sommar kalas av Hannu Sarenström som är riktigt bra. Jag tycker det är prefekt att köpa lite böcker med svenska recept och traditioner. Gillar att ha sådant då man bor utomlands. Det du hittat låter bra även om jag inte bläddrat i den. TYcker absolut att du ska se till att handla på dig lite sådana böcker.
Kram!

Anne-Marie, rodelbanan tyckte jag verkade lite småläskig först men när jag såg hur 3-4 årningar åkte med sina föräldrar tänkte jag att jag bara måste våga. Det visade sig vara hur kul som helst. Midsommar blev riktigt lyckat och alldeles lagom.
Kramar!

Lotta, tack vännen.
Kram!