Wednesday, June 4, 2014

Du sköna gröna juni

Jag har blivit en riktig hike fantast sedan vi flyttade hit. Men kolla bara! Vem kan motstå ett sådant här landskap? Varje steg man tar njuter man av grönska, vacker natur och frisk luft. Blommande blomsterängar, böljande gröna kullar som sträcker ut sig och fridfullt betande kor längre bort. Man hör ett svagt klingande av deras klockor de har om halsen.

I lördags njöt vi av denna fina dag tillsammans med våra Schweiz-tyska vänner Constance och Andreas. Matte och husse till Chipotle som självklart också var med och tyckte vi hade valt en toppen aktivitet för dagen.

Älskar att bo i Basel igen för att det inte tar lång tid innan man befinner sig så här ute på landsbyggden. Vi körde ca 20 minuter utanför stan för att komma till detta ställe. Ett typiskt litet Schweiskt hus ute på landsbyggden.

Det är så enkelt att gå på hike här. Finns så otroligt många olika turer och leder att  välja bland. De är ordentligt märkta så man går aldrig vilse och det finna alla typer av svårighetsgrader med olika långa sträckor att välja bland.


Den led vi hade valt följde den lilla bäcken hela vägen. Som ett spa besök för själen att gå här i grönskan och höra ljudet av det porlande vattenet.

Det var verkligen som att gå igenom en lång grön vacker tunnel.


I det här området finns det gott om kalksten och därmed också en hel del grottor som har bildats genom årens lopp. Vi gick upp till en av grottmynningarna och kollade in. 

Svårt att sluta plåta med kameran när naturen bjuder på sitt allra vackraste.


Bästa sättet att tillbringa en fin lördag, med både tvåbenta och fyrbenta vänner utomhus i solskenet. Turen avslutades med en glass var då vi kom tillbaka till vår slutpunkt där vi ställt en av bilarna. Vi åkte sedan och hämtade den andra bilen på stället där vi började vår vandring.

8 comments:

eastcoastmom said...

Underbart med vandring! Det är en av anledningarna till att vi inte köpte hus i södra Spanien eller Portugal, vi funderade om och det blir nog hus nånstans där det är dels svalare och man kan vandra (och kanske åka skidor på vintern!).

Annika said...

Ja, att vandra är så underbart härligt!!
Älskar det också.
OCH som du säger, bor man där DU bor måste man bara ju bara ut och vandra, allt annat vore en synd!
Ni bor ju som i ett vykort.
SÅ vackra, vackra bilder.
Kramar!!

Anonymous said...

Fint!
Riktigt schweizisk är vandringen dock först när ni låter bilen stå hemma och tar tåg och buss dit ni ska. Det är ju en av de stora fördelen i Schweiz att det går tåg och buss så gott som överallt. Under sommarhelgerna är tågen fulla av folk som ska ut och vandra. En liten tanke bara ;-).
Njut av sommaren - det ska ju bli riktigt varmt nu till pingsthelgen!
Hälsningar från Winterthur!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja då skulle Schweiz passa er perfekt om man vill vandra om sommaren och åka skidor om vintern :-)
Men det är ju kanske inte det billigaste stället att köpa hus. Kan tänka mig att det är för varmt i Spanien att gå på hike sommartid och att landskapet också kanske inte är lika grönt då det är både varmare och torrare.
Kram!

Annika, ja det är superhärligt och vackert att vandra här. Helt rätt och en sådan där riktig folksport som många mer än gärna ägnar sig åt. Jag tycker dock ändå att naturen räcker till alla. Har aldrig hittills känt att det varit trångt eller att det varit alldeles för mycket folk ute samtidigt. Ni gör ju också otroligt många härliga och fina hiker i ert närmoråde.
Kram!

Augenumzusehen, ja vi fuskade kanske lite då ;-)
Tidigare har vi gjort så men båda gångerna har vi missat vår buss tillbaka med bara ett par minuter vilket har kännts väldigt snopet. Så denna gången tog vi bilarna. När man ändå har bil så känner vi att vi lika gärna kan utnyttja den. Vi har dessutom inget half-fare card som gör det billigare att åka med tåg och då blir det billigare med bilen. Jag måste säga att jag föredrar att köra med två bilar som vi gjorde nu för då slipper man känna sig pressad att passa tider. Ha en fin pingsthelg.

Anne said...

Men åh så vackra bilder. IGEN! Definitivt, med allt det där vackra och tillgängliga bakom husknuten i precis förstår jag ni blivit sålda på det här med att vandra. Jag tänkte på det tidigare, om det inte är lätt att tappa bort sig och så men du skrev att lederna är bra utmärkta och alltid lätta hitta. Skönt tycker jag, tryggt med andra ord.
KRAM!
ps ha det fin-fint i Köpenhamn också.

Desiree said...

Anne, ja väldigt underbart att allt sådant här är så lätt tillgängligt. I Alabama var det inte alls så det krävdes betydligt mer plannering.
Kram!

Suzesan said...

Underbar natur. Sinnesro med såna härliga promenader avkoppling. Jag älskar lövträd. Såna tunnlar är magiska.

Kram
/Susanne

Lotta said...

Ja, som ett vykort är det!!
Längtar så till dessa trakter när jag ser dina bilder.

Grattis till er bröllopsdag också!

Stor kram och trevlig helg

Lotta