Thursday, June 26, 2014

Att ligga på gränsen

I söndags gjorde vi en liten utflykt med vänner till Rheinfelden. En sådan där liten söt pärla som ligger på gränsen precis mellan Schweiz och Tyskland. Floden Rhen utgör själva gränsen och då man går över bron har man på korsat landsgränsen och kommit över in i Tyskland. 

Utblick över Rheinfelden från den Tyska sidan. En sådan där gammal medeltida stad full av charm.


Här ser man att det står zoll på den övre skylten till vänster som betyder tull. Det brukar alltid finnas en liten tullstation då man passerar gränsen. Bron sett från den Tyska sidan där skylten pekar och visar att går man rakt fram kommer man in till Schweiz. 

Jag tycker det är rätt fascinerande att bo i en gränsstad som Basel är i ett hörn av Europa där tre länder möts. Det är rätt coolt trots allt och ganska unikt att bo just med möjligheten att så enkelt kliva in över till både Frankrike och Tyskland.

Vi strosade runt lite inne i själva Rheinfelden. En gammal vacker stad som ni ser. Alldeles utmärkt för ett söndagsbesök med promenad.

Tycker det är så vackert att de bevarat fasaderna så fint på dessa byggnader med sina fönsterluckor och allt. Sedan tycker jag också så mycket om alla fina blomsterlådor de fixar och hänger upp runt omkring längst med fönsterna.

Vi hittade ett litet fik och café som hade en fin veranda som vette mot floden där vi satte oss ner och tog en välbehövlig dricka paus. Det var uppåt 30 grader denna söndag så man blev snabbt törstig.

Medan vi satt här så såg vi några stycken som badade. Vattnet i Rhen är så pass rent att man kan bada utan oro. Det brukar dock vara ett uppfriskande dopp eftersom det är vatten som kommit ner hela vägen från alperna.

Dessa gammla fina städer har fullt med små vackra detaljer så som denna brunn som även den var prydd med vackra blommor.

Finns många sådana här små charmiga ställen att förälska sig en smula i. Nä nu ska jag äta lite frulle på altanen innan det är dags att bege sig mot gymmet.

7 comments:

Annika said...

NOG bor du på ett perfekt ställe!! Alltså, kan det blir bättre?
Lyx och speciellt att tre länder möts där. ÅÅÅ. jag kan bli avis för mindre.
Tänk att Rhen är så ren, haha! DET trodde jag INTE!!!
Så fina, fina bilder!!
Kramar!!

eastcoastmom said...

Det ser ut som en saga, som en tecknad film. Straight out of Disney!

Miss Marie said...

Verkligen häftigt! Vackert! :)

Desiree said...

Annika, ja det känns väldigt speciellt att bo så här i ett hörn av Europa där tre länder gränsar mot varann :-)
Underbar mix av olika kulturer.
Kram!

Eastcoastmom, tackar :-)
Kram!

Marie, tack tack :-)
Kramis!

Anne-Marie said...

Det visste inte jag heller att Rhen numera var så ren - det låter ju litet smålustigt när man skriver det på svenska. ;)
Verkligen speciellt att bo så nära flera gränser till andra länder. Bra och litet spännande.
Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, hi hi ja visst låter det lustigt :-)
Jag har ännu inte badat i floden men måste absolut prova på detta denna sommar. Jag är ju en sådan badkruka att jag gärna väntar tills det blivit så varmt som möjligt i vattnet.
Kram!

Suzesan said...

Helt underbart mysig och fin pittoresk stad ni bor i OCH Lyx att ha tre länder så nära "inpå knuten." POÄNG på det tycker jag hi hi!

Bada i Rhen är ju poäng på med. Pluspoäng i upplevelse.

Kram
/Susanne