Tuesday, October 20, 2015

Dop

Dopet lördagen den 10:e oktober var huvudsyftet med vårt besök i Stockholm. Min bror kom dit med sin familj för att döpa båda sina små. Alexandra som är 5 år och Philip Jr som är 11 månader. Julia(min brors fru) hade också med sig delar av sin familj från Moskva och totalt var sällskapet från Ryssland hela 11 personer. De hade hyrt en stor och jättefin våning på Östermalm ett stenkast från kyrkan. 

Det blev en riktigt fin ceremoni i Engelbrektskyrkan (där min farfar också ligger begravd). Prästen var superhärlig som fick ceremonin att både bli vacker och lättsam. Lille Philip fick äran att ha på sig exakt samma dopklänning som hans far en gång i tiden haft då han döptes. Jag och C är numer stolta gudföräldrar till dessa två små. Båda var jätteduktiga och det blev inga tårar alls i kyrkan. Det var nog mest vi vuxna som fick en liten klump i halsen för att det hela var så vackert och högtydligt. Efter den kyrkliga dopceremoni så gick vi alla och åt lunch ihop. Mina föräldrar begav sig hemåt efter lunchen medan jag och C fortsatte umgänget med min brors familj. Det blev tårta och skumpa i deras våning som de hyrt. Minst sagt intressant och lyxigt att få chansen att gå in i en sådan Stockholmslägenhet. Något så stort som ligger så centralt har jag aldrig varit inne i förr. ca 200 kvadrat på Östermalm är knappast något jag någonsin kommer ha råd med eller ens umgås i sådana kretsar där folk bor så. En riktigt fin våning.


Det var en underbar dag och staden bjöd på sitt vackraste väder igen. Tur med vädret hade vi under hela vår vistelse i Sverige. Det som var mest underbart var att vi alla var samlade under denna dag och fick vara tillsammans.

Jag fick under mitt Stockholmsbesök också passa på att klippa mig och få lite nya fräscha slingor i håret. Något som jag läääängtat efter länge. Håret hade inte sett en frisörsax sedan i Påskas så det var stort behov. Behöll längden men klippte ändå av en rejäl bit. Att försöka styla själv lika fint som hos frissan är alltid lika svårt tycker jag. 

5 comments:

Annika said...

Engelbrektskyrkan tycker jag är så otroligt fin! Fin där den ligger så HÖGT upp. Den syns ju över stora delar av stan. En mäktig och otroligt fin kyrka, en av Stockholms maffigaste, utan tvekan.
Visst är du och Alexandra lite lika? Det tycker jag.
Du är jättefin i håret! Så fina lockar också!
Roligt att vara med familjen.
Kramar!!

Miss Marie said...

Vilket härligt besök i Stockholm och kul att ses allihopa, det händer väl inte så ofta? Kul att så många kom från Ryssland också, trevligt att Sverige visade sig från sin bästa sida vad gäller väder! :) Vad snygg du är i håret! Jag behöver också klippa mig, det var ett tag sedan...

Desiree said...

Annika, ja det är en riktigt fin kyrka. Jag gillar den. Den är vacker innuti också. Många säger att jag och Alexandra är väldigt lika. Jag tycker själv att hon ser precis ut som mig då jag var liten. Det är väldigt häftigt att ha en liten mini-kopia av sig själv speciellt som vi inte har några egna barn. Lockarna blev fina. Mitt egna självfall. Tidigare hade jag mycket mer spretiga och intesiva lockar men mitt hår har lugnat sig med åldern. Något som är positivt med att åldras trots allt ;-)

Marie, ja jättekul att vi fick chansen att ses allihop för det är verkligen inte ofta som det sker. Tackar. Har du lyckats hitta någon bra frisör där du bor ännu?
Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Vilka superfina bilder! Och åh, vilka fantastiskt fina barn. Låter som att ni hade en riktigt toppendag! KRAM!

Anne said...

Vad kul att ha fått vara i en sådan våning och fått chansen uppleva en sådan. Det låter rätt häftigt. Som du säger, det var ett sorts boende man inte kommer i kontakt med själv eller via sitt umgänge direkt så kul få chansen så här. Jag tycker också du blev jättefin i håret, verkligen jättesnyggt! Att hitta en frissa man gillar är svårt, så jag förstår du håller fast vid din Stockholmsfrissa. Jag fick en chock häromdagen då jag ringde för att boka en tid och fick höra min frissa slutat. Jag känner mig helt lost faktiskt och var bedrövad hela dagen...vad göra nu. Låter ju jättelöjligt men att ha en bra frisör man trivs med är rätt viktigt.
Stockholmshösten verkar ha varit jättefin hittills, roligt ni fick så fint väder, det hade ju kunnat vara ösregn varje dag och kallt.
Kram!