Monday, February 8, 2016

Måndag i Punktform

Tänkte att jag börjar veckan med en en måndag i punktform. En liten summering av aktuella händelser. Det har varit väldigt olika väder under helgen. Lördag var hur solig och fin som helst med hela 13 plusgrader. Då såg jag dessa små söta krokusar som slagit ut i solskenet och blev alldeles lycklig. Söndagen däremot var grå och kylig. Egentligen tycker jag att det är lite tidigt med vår redan nu. Krokusarna är jättefina men jag hoppas att de inte blommar över redan nu.


Vi var och handlade i Tyskland i lördags och då var det full karnevalsstämning som rådde där. Det är ju Fastnacht och karnevalstider nu runt om både i Schweiz och Tyskland. Man klär ut sig, marcherar och spelar. Det är både öronbedövande och kul när karnevalståget passerar förbi.

I Basel finns det som sagt gott om olika små källare som öppnar upp sina portar just under de tre dagar som karnevalen pågår. Detta är de olika "Klickar" som har sina lokaler. Varje "Klick" utgörs av medlemmar i en grupp som väljer ett specifikt tema som de representerar med sina kläder i karnevalståget. Klickarna är en seriös grupp med medlemmar som övar under hela året inför karnevalen, de fixar maskerna de bär och syr dräkterna de bär helt själva. Men de öppnar upp och bjuder in allmänheten i sina lokaler som dessa under själva karnevalen där det är barhäng där man kan roa sig och värma sig en stund.Just nu går det verkligen att frossa i tulpaner och det är precis det jag gör. Jag gillar alla sorters tulpaner. Jag gillar dem när de är nya och fräscha och ser ut så här.


 Men jag gillar dem också när de har stått ett tag och slagit ut fullt. Även när de börjar krokna och tappa sina blomblad tycker jag de är hur fina som helst.


SWEA Basels årsmöte som vi hade i torsdags gick bra och blev väldigt lyckat. Jag blev vald som sekreterare och kommer att ha den posten i ett år. Vi anordnade även ett lotteri med fina priser från våra sponsorer.


Jag som inte brukar ha tur med lotterier hade riktigt tur denna kväll och vann en present check från IKEA på 100 CHF (alltså kring 100 dollar). Inte fel alls, IKEA har man ju aldrig problem att göra av med pengar.


Favorit almenackan år efter år är ju den som vi får på C's systerdöttrar. Februari är redan här och vi har från och med kommande helg tre skidhelger inbokade i rad med olika kompisar från Sverige som kommer ner för att åka skidor med oss.


Söndag en regnig och grå dag. C tillbringade dagen i källaren med att mecka med sina cyklar och jag körde ett special TRX pass på gymmet. Alltid skönt att komma ut en sväng och göra någonting även om vädret är bläigt.


Tända ljus kan man göra om det är ruggigt ute. Detta doftljus som jag köpte nyligen gillar jag. Doftar gott och alldeles lagom. 

Jag och C kollade på två avsnitt av dokumentär serien "Chelsea Does" på Netflix. En kortare serie på fyra avsnitt men de är verkligen kul och bra. Lite strul med amerikanska Netflix som buffrar och klipper relativt ofta. Himla synd för allt funkade så smidigt innan med att kunna se det direkt via tv:n. Nu har vi löst det genom att koppla datorn till tv:n. Att få det direkt till tv:n som vi lyckade med innan funkar inte för tillfället. Jag är dock nöjd så länge jag har tillgång till amerikanska Netflix. 

6 comments:

Miss Marie said...

Fasching är ju så kul! Och vad härligt med skidhelger framöver!

Annika said...

Chelsea Does är så BRA! Så synd att det ska hacka och ha sig.
Trist.
Roligt med allt skidande framöver. Härligt.
GRATTIS till IKEA-vinsten, vad roligt!
Doftljus, so IN love with them!!
Krokus, inget sånt här än. Men ser att snödropparna utanför mig börjar titta fram.
Nej, det är verkligen lite för tidigt för krokus och vår nu, det tycker jag med.
Kramar!

Desiree said...

Marie, ja det är faktiskt väldigt härligt. Ska bli kul med att få den perfekta kombon att åka skidor och få umgås med vänner man inte träffat på länge.
Kram!

Annika, ja den är super bra. Önskar att hon hade fler avsnitt men jag har några kvar att kolla på än så länge. Den IKEA vinsten var inte fel. Våren kan gott få dröja lite till tycker jag också. Det får inte gå allt för snabbt.
Kram!

Anne said...

Jag kan hålla med, lite dubbla känslor inför krokusar. Men men samtidigt så är det härligt med de här tecknen. Vi har också krokusar som blommar, såg att grannen hade riktigt mycket. Just nu är det vårväder, 15 grader när jag skriver det här. Hela veckan ska vara så här. Samtidigt så vet man ju att sen blir det regn och 8 grader igen, "på riktigt" är våren inte här utan det här är smakrpov några dagar och så hattar det så fram och tillbaka någon månad...
Det där med Netflix och mycket buffrande och hackande, det kan jag faktiskt instämma i, OM man kollar direkt på tv:n alltså. Så kanske inte bara nåt som beror på ni är i Europa och långt ifrån? Hur har ni gjort tidigare? Vi brukar använda oss av en google sticka, chrome, som är instoppad i en hdmi kontakt i tv:n och sen är det bara att köra från datorn till tv:n genom att klicka på chrome-stickan på datorn. Men det har vid flera tillfällen på sistone inte gått bra, det har bara buffrat och hackat. Men, precis som för er, så funkar det utmärkt då vi kopplat datorn med sladdar till tv:n istället. Nu återstår det att se om det för oss bara varit några tillfälliga undantagsgånger, men det du beskriver känner jag igen.
Kram!

Anne-Marie said...

Här har det helt plötsligt blivit vår med runt +16. Alldeles för tidigt tycker jag. Krokusar är fina men det känns litet tidigt.
Kul att man satsar på sina karnevaler i Basel.
Frossa i tulpaner skulle jag önska att vi kunde. Men icke. Fina tulpaner du hittat.
Grattis till vinsten och till din utnämning!
Antar att vi får se litet skidbilder kanske framöver? :)
Kram!

Desiree said...

Anne, du har ratt I att det inte blir var pa riktigt annu och att man da lika garna kan enkom gladja sig for de sma krokusarna som tittar upp forskiktigt.

Vad skont att hora (aven om det naturligtvis inte ar bra) att det aven buffrar och ar lite instabilt da det galler Netflix aven for er som bor I USA. Vi har namligen kollat att det inte har nagot med vart internet att gora. Vi har kapacitet att ta emot utan att det ska behova krangla. Man far hoppas pa att Netflix loser detta inom kort. Det ar ju det allra basta om man kan kola direct via tv:n och slipper kolla pa datorn.
Kram!

Anne-Marie, tack det var kul att vinna nagot for en gangs skull. Oj redan 16 grader hos er. Fast a andra sidan har vi haft flera dagar som det varit 12-13 grader har. Hi hi ja forhoppningsvis kan jag snart bjuda pa fina skidbilder framover.
Kram!