Thursday, February 18, 2016

Torsdagslista

Liten summering av veckan. Det här har blivit en kort vecka på jobbet eftersom vi i måndags hade ledigt och åkte skidor. Imorgon bär det av igen söderut mot Alperna för mer skidåkning. Vi möter upp med vår vän E som kommer ner från Stockholm för att åka med oss en helg som faktiskt blivit en tradition nu.

Gråmulet har det varit här hela veckan. Jag gillar inte när det är gråmulet allt för länge. Idag kikar faktiskt solen fram lite så tummen upp för det.

Nu finns det gott om tulpaner i alla möjliga färger. Köpte mig en stor bukett i måndagskväll då vi kom hem. Känns  nästan lite synd att behöva lämna den imorgon när den ser så fin ut. Kanske kanske klarar den sig över helgen.

Nu börjar man faktiskt också höra vårfåglarna kvittra. Det är vår-vinter. Det är ljusare och längre dagar också som märks.


Nere på stan har det varit fullt ös i 3 dygn denna vecka. Fastnacht karnevalen har precis avslutats. Började i måndags kl 04 på morgonen och avslutades i morse kl 04. Jag har inte varit nere på stan detta året och tagit del av festligheterna utan detta är bilder från förra året.

Under dessa tre dygn ligger det konfetti precis överallt i hela stan. De brukar dock vara ganska snabba på att städa upp efter karnevalen. Men konfetti är inte helt lättstädat så det brukar hänga kvar ett tag. Går man som åskådare måste man räkna med att få massor med konfetti på sig.

Idag ska jag packa skidutrustningen igen och hålla tummarna för bra väder. Det blir en fredag-lördag-söndag skidhelg. 

4 comments:

Annika said...

Trevligt med ännu mer skidåkning för er!
Roligt!
Alltså, du bor ju verkligen på rätt plats för det.
Kul med alla dessa karnevaler som inleder fastan. Å vad jag skulle vilja uppleva Mardi Gras i New Orleans.
Tulpaner älskar jag också. Köper en ny bukett varje vecka, precis som du!
Kram!

Desiree said...

Annika, ja nu är det mycket skidåkning på G men det gör mig inget. Känns kul. Här kan man passa på på ett helt annat sätt och köra någon skidtur över dagen eller över en helg. Ja runt om världen är det en hel del karnevaler så här års. Det är häftigt hur olika kulturer har just sin version av karneval. Mardi Gras skulle jag också gärna vilja uppleva någon dag.
Kram!

Anne said...

Fyra dagars vecka gör sådan skillnad, tänk om det vore så jämt....
Kul med sällskap på era skihdhelgern, perfekt sammanstråla med vänner och träffas och skida tillsammans. Återigen, det kan ju inte bli bättre när ni har så korta avstånd att det enkelt går att skida även om man bara har en vanlig helg till förfogande.
Kram!

Ika said...

Lyxigt med mer skidåkning! Och kul med karneval. Jag kom till New Orleans dagen efter den stora Mardi Gras karnevalen men det var faktiskt rätt skönt att missa allt det galna, min kompis fastnade i trafiken mitt under paraden och blev fast i tre timmar! Det var fortfarande lite festligheter kvar på onsdagen (men mest konfetti och beads!),