Friday, February 26, 2016

Fredagslista

 Så här vitt såg det ut när vi vaknade igår morse. Basel i snöskrud. Det snöade ganska ymnigt men senare på dagen hade allt smält bort. Idag är det dock kyligt väder. Jag gillar faktiskt att Basel just för att det inte snöar så ofta och inte heller ligger kvar speciellt länge om det snöar. Jag gillar snö i Alperna men inte i min vardag där jag tar mig fram på cykel. Idag ligger det bara lite snö kvar på hustaken. Idag är en grå dag med sådan där fuktig och råkyla.

Jag har under senaste veckan känt lite domningar och stickningar i högerhand. Varit ganska orolig men verkar som om jag kanske har utvecklat Karpaltunnelsyndrom. Inte jättekul men så länge det inte rör sig om något livshotande eller jätteallvarligt så känns det ändå betydligt bättre. Jag hoppas att det blir bättre och inte värre.


 Veckans tulpanbukett är kanariegul med röda stänk.


När vi var i Champery förra helgen hittade jag denna söta kaffemugg som jag fastnade för. 

 Alper, kor, herden och Heidi som är ute med getterna. Den känns fin att dricka ur.

 Jag måste nog erkänna för mig själv att jag har lite dille på träningsskor och sneakers. Min kollektion. Inte så liten längre. Har också ett par svarta som står på jobbet.


Förra veckan blev det två nya par (de lila Reebok skorna och de knall oranga Nike längst till vänster på bilden. Det var slut spurt på rean och jag fick båda paren för ca 60 dollar. Kände att det liksom inte går att säga nej vid sådana tillfällen. Ibland är det bra att ha små fötter så att man kan göra sådana reafynd.
De stackars Påskliljorna fryser lite idag men så fina de är. Ett tydligt vårtecken.

Ändring av planer. I helgen blir det vår sista inplanerade skidhelg. Vi åker till Laax där vi åkt skidor flera gånger tidigare. Tanken var att möta upp med vänner från Stockholm där men igår fick vi meddelande om att deras dotter insjuknat med hög feber som visade sig vara influensa. Trist förstås men sådant händer. Istället blir det bara jag och C eftersom vi redan bokat hotellnätter. Vi lyxade på lite denna gången och har ett mysigt hotell med spa avdelning att se fram emot. I och med att min skidåkning har blivit bättre så har C inte längre något emot att åka med enbart mig. Det blir alltså en skid och spa -weekend på tu man hand i Laax.6 comments:

Annika said...

Låter som en fin och bra helg återigen.
Synd med besöket som inte kunde komma.
Men, som du säger, så blir det ibland.
Snö i luften hade vi här också imorse. Men inget som la sig.
Ni har prefekt som har så nära till snö och alperna. Förstår att du inte vill ha snö i ditt dagliga liv, för det ställer ju till det.
FIN mugg. Gillar den, förstår att du köpte.
Aj då, ja det där med karpaltunnelsyndrom är ju rätt vanligt. Hoppas att det inte blir värre.
Ha en fin helg nu!!
Kramar!

Anne said...

Wow, vilken kollektion av träningsskor du har. Inspirerande faktiskt. Jag gillar dina färger och kombinationerna. Jag ska nog unna mig ett par nya jag också, känner jag nu. Perfekt du kunde göra reafynd. Det är nog inte helt fel ha en stor uppsättning av sneakers som du har, såna skor slits ju mer och jag tror det är bra variera för fötternas skull.
Ouch, karpaltunnelsyndrom har jag också haft (i samband med att jag var gravid). Inte kul men det går över och försvinner. Så hav tröst och tålamod. Jag fick aldrig nån hjälp av det direkt men vet flera som haft kapral och haft stor hjälp av en skena/handske på handen under natten, för att lätta på trycket för nerverna. Hoppas du fått bra tips. Jag som är hypokondrisk av mig tror ju förstås alltid alla symptom betyder något jätteallvarligt så jag blev rädd och trodde domningarna och stickningarna i handen var MS eller nån annan läbbig sjukdom. Men det är ju lätt vanligt med karpal, så finn tröst i det.
Jag hade också hälsporre (plantar fascitis) och det var lite liknande, inte roligt att ha men även det gick över det med och även det är nåt som är vanligt (har jag lärt mig).
Ha en riktigt fin skidhelg, hoppas ni får sol och blå himmel!
Kram

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Jag har också domningar och stickningar i min högra hand/arm men mitt beror snarare på att jag har en tendens att alltid sitta på samma sätt med armen när jag sitter framför datorn. Hopplöst!

eastcoastmom said...

Hoppas handen blir bättre. Ibland inser man att man gör något fel och kan ändra på det, kanske sitta annorlunda.
Det är ju fint med snö! Men med mars runt hörnet får våren gärna komma.
Fina träningsskor! Jag har egentligen bara ett par, men alltid ett par äldre också att ha utifall-att.

Desiree said...

Annika, ja trist att de inte kunde komma men sånt händer ju som sagt. Det lär bli fler chanser även om det kanske inte blir i år.
Du får njuta av ditt besök här i nästa vecka.
Kram !

Anne, åh så himla skönt att höra att Karpalsyndromet kan försvinna. Jag trodde att jag i bästa fall skulle ha det hela livet men hoppas på att det inte ska förvärras. Jag är dessutom högerhänt som är den handen som det drabbat. Jag måste erkänna att jag precis som du tänkte med en gång att det kanske rörde sig om MS och fick jätteångest. Jag ska skaffa en sådan där skena och se om det hjälper. Jag hoppas ju fortfarande att det bara rör sig om Karpalsyndromet och att det faktiskt egnetligen inte är något annat. Jag har också haft hälsporre innan men det gick över av sig självt även om det höll i ett tag.
Jag vill bara behålla min hälsa sedan är det mesta andra faktiskt sekundärt som att man blir äldre, får rynkor, gå hårstrån med mera. Att ha hälsan är det absolut viktigaste.
Kram sån tröst att veta att detta kan försvinna.

Charlotta, även om det inte är något man önskar någon annan så är det skönt att höra att det är fler som haft domningar och stickningar utan att det behöver betyda att det är något jätteallvarligt. Det här skulle ju också kunna bero på att jag också sitter på samma sätt framför datorn. Jag arbetar mycket med musen på jobbet så kanske borde jag ha någon skena när jag sitter framför dator och också se till att få ett handledsstöd.
Kramar!

Anne-Marie said...

Oj vilken vinter ni hade helt plötsligt.
Här regnade det idag men ingen snö.
Det var inte dåligt så många skor du har. Knappt jag har så många totalt av alla slags skor. :)
Har du en stor garderob där du har plats? Minns alla HGTV-program där männen talar om sina fruars stora skokollektioner. :)
Häftiga färger på skorna!
Trist med era vänner men det låter väl mysigt med skidåkningshelg på tu man hand.
Kramar!