Tuesday, March 1, 2016

Sista Skidhelgen

Vår sista inplanerade skidhelg för denna säsong var i Laax där vi tidigare varit två gånger innan. Tyvärr kunde vår vänner från Stockholm inte komma eftersom deras barn insjuknat i influensa. Väldigt trist men trots allt blev detta en väldigt fin och lyckad skidhelg. Vi åkte istället under lördagen med en kollega och vän från jobbet och hans flickvän som åkte upp med oss i bilen men som har tillgång till en lägenhet här i trakten. Söndagen åkte bara jag och C tillsammans. Vi fick en jättefin dag ihop.

Snöklädda toppar, sol och blåhimmel är något av det härligaste och vackraste som finns.


Utsikten över dalen,byn och alptopparna från vårt hotellrum. Inte så där jättemycket snö som ni ser på de lägre nivåerna. Men förhoppningsvis så snöar det lite mer . Det skulle komma mer snö från och med igår då vi checkade ut och åkte tillbaka till Basel.


I och med att vi hade lite hotelpoäng att casha in så bestämde vi oss för då vi bokade hotell att vi skulle slå på lite extra och bokade detta 4-stjärniga hotell. Det var verkligen inte fel. Kändes underbart lyxigt att bo här. Jag fick till och med ett glas god Procecco att smutta på medan C lastade ut våra skidor ur bilen. V bodde på hotellet lördag och söndag natt och åkte skidor båda dessa dagar. Orignalplanen var att även åka skidor under måndagen med våra vänner. Men eftersom de inte kunde komma och det dessutom blev sämre väder så valde vi att checka ut måndag morgon och åka hem mot Basel istället. 

Här fanns en underbar Spa-avdelning med pool, olika typer av bastu och man hade även tillgång till alla typer av massage och behandlingar om man önskade boka in sådant. På rummet låg dessa gosiga badrockar och tofflor och väntade på oss. Det kändes helt rätt att ha bokat in lite extra lyx just denna helgen då våra vänner tyvärr inte kunde komma för på så sätt hade vi ändå något riktigt mysigt och trevligt att se fram emot. Vi bestämde oss faktiskt för att detta skulle få bli till en tradition att unna oss en skidhelg helt själva där man lyxar på lite extra.


 Jag har som sagt haft lite av en break through denna säsong när det gäller min skidåkning vilket känns jättekul. Nu äntligen har jag kommit till en punkt där jag kan åka ordentligt i princip i vilken backe som helst. Jag känner mig betydligt tryggare och det känns mycket roligare med skidåkningen när man fått en del erfarenhet. Under lördagen hamnade jag i en riktigt brant och lång röd backe som lika gärna hade kunnat vara svart. Jag peppade mig själv, tog det lugnt och sakta och fixade det hela. Med skakiga ben kom jag ned men med stor lycka och stolthet.  C säger att han tycker att jag haft en kanonsäsong och att det känns jättekul att åka med mig på ett helt annat sätt nu.


Även om det ser snörikt ut så var det mest konstsnö från snökanonerna som man fick köra på. Söndagen blev en riktigt fin och skön skiddag, betydligt mindre folk i systemet. Nästan så man fick ha vissa backar för sig själv.


Vintrar I Schweiz är så mycket bättre for att man kan njuta av just skidåkning på ett enklare satt. Väldigt lagom att åka 2-3 dagar per gång och istallet åka flera gånger under säsongen. 
På söndag kvällen anordnade hotellet en vinprovning som man fick delta i för ca 10 dollar. Vi var ett litet gäng som fick följa med ner till hotellets vinkällare och sedan fick vi prova två vita och två röda som var lokala viner från trakten. För var det nytt att det ens producerades vin i just dessa trakter. Det var både gott och intressant att få lära sig mer. En perfekt avslutning på kvällen. Båda kvällarna åt vi på hotellets resturang som hade riktigt god mat.

Kul att hotellet ser till att anordna lite olika aktiviteter som denna. De skulle även ha en vandring på måndag eftermiddag för de som var intresserade att delta. De hade någon happening varje dag och presenterade sitt veckoprogram nere vid  foajen under söndagkvällen samtidigt som de bjöd oss gäster på ett glas Prosecco. 

Februari är nu till ända och det är också våra skidhelger. Hela februari har i princip varit skidhelger allihop och det har varit jättekul att köra på olika ställen och även fått chansen att få umgås med flera av våra vänner genom att de kommit ner och kört en skidweekend med oss. Just nu har vi inget mer inbokat. Det kan hända att det blir lite mer skidåkning under Påsken. Jag har en vän här i Basel som bjudit mig och C till deras alpstuga och beroende på väder och snömängd så kan det bli lite mer skidor då. 

5 comments:

Anne said...

Vilken toppenhelg ni fick och igen vad härligt skidåkningen ligger så nära och lättillgängligt att ni kan åka på helgerna och maxa då. Låter väldigt trevligt kunna åka på helger och som du säger få 2-3 dagar, istället för att maxa och åka iväg på en veckas skidsemester/år.
Schysst hotell, lyxigt och perfekt för en grand finale skidhelg.
Intressant att det inte är så mycket snö mer, man ser det rätt på bra på speciellt en av dina bilder. Är det här normalt? Att det sista veckan i februari kan se ut så? Hur länge brukar de, med hjälp av snökanoner, kunna köra en säsong?
Kram!

Anne-Marie said...

Ni har verkligen haft fina skidhelger denna vinter.
Mysigt också att kunna lyxa till det en del. Låter som en bra plan att ni kommer att unna er det också framöver.
Vad fint att du känner dig så säker numera i backarna.
Brukar det vara mer snö tror du vid den här tiden på året?
Kram!

Desiree said...

Anne, kanns som det har blivit mildare de senaste tva aren. Skidsasongen brukar anda vara fram till borjan eller mitten pa april. I ar verkar de sodra regionerna dar vi varit de andra tva veckosluten fatt mer sno an dar vi var I helgen. Mig passar det absolut battre att kora 2-3 dagar istallet for en vecka. Det ar sadant har som gor att det kanns toppen att bo just har I Schweiz for oss.
Kram!

Anne-Marie, jo det brukar nog vara mer sno. Det har blivit mildare och mildare. Laste I nagon National Geographic att Alperna skulle man se till att uppleva medans det fanns sno kvar har. Klimat forandringar overallt I varlden.
Kram!

Matilda said...

Låter som en härlig helg!

Suzesan said...

Oj vad duktig du är med din skidåkning. Minns hur du började och med vad :)
Kram
/Susanne