Monday, March 21, 2016

Hello Spring

Första riktiga vårhelgen i Basel. Vi har haft en jättefin och skön helg med solsken och härliga ca 12 grader. Nu märks det att våren är här. Så mycket som börjat blomma och som knoppas just nu. Älskar den här perioden med alla dessa skira färger. 


A world pretty in pink. All of this just fills my heart with so much happiness.
 Så vackert med allt som blommar på bar kvist. 


Den där skira allra första grönskan börjar komma. Ännu har inte träden slagit ut men på buskar börjar de första små bladen att veckla ut sig. 


 Våren väcker de där känslorna att man vill fixa och piffa till. C har haft ett nytt projekt som han pysslat med hela helgen. Nu håller vi på att fixa i ordning den nedre balkongen. Vi har ju två stycken där den övre är större och där vi håller till mest. Men på den nedre har vi mest haft krukor och odlingar. Men nu så har vi fixat trätrall även till den nedre.


Plattorna är oljade och klara. Att ha trätrall gör faktiskt jättestor skillnad. Det blir mycket mer ombonat och blir också skönare att gå på. Dessutom drar man inte in lika mycket skit som gärna lägger sig på betonggolvet. C har jobbat hårt hela helgen med detta och det ser redan väldigt fint och inbjudande ut. Ännu bättre lär det bli lite längre fram då vi har grönska och blommor som blommar här.

Han var inte direkt ensam då han var på byggmarknaden. En sådan här vårhelg väcker ju de där fixar och trädgårdskänslorna så det var helt galet mycket folk som också skulle köpa allt möjligt till altaner, uteplatser och trädgårdar.

Jag besökte en Påskmarknad där de hade massor med fina hantverk. Jag ägnade söndagen åt att putsa fönster medan C oljade in plattorna. Nu känns det vårfint hemma hos oss. Nästa helg blir det sommartid också. Denna vecka är det också redan Påsk. 

5 comments:

Anne-Marie said...

Så långt våren har kommit hos er. Vi har det litet mer vinter/vårlikt fortfarande. Idag regnar det men det skall bli varmare till veckan. Jag tycker det gott kan regner mer eftersom vi behöver nederbörd.
Men vad kul att ni har fixat även ert nedre däck. Nu kan ni ha fullt med odlingar på två plan.
Trätrallar verkar perfekt att ha på en balkonger.
Kram!

Anne said...

wow, vad fint med trätrallen. SÅÅ mycket mer ombonat och mysigt. Ja, vi har ju pratat om det här förut men oj vad det gör skillnad. Det blev jättebra. Bästa vårtecknet också börja pyssla med just balkonger och uteplatser. Vad mycket vackert som blommar hos er nu. Här blommar det också fint men är regn regn och rät kyligt så känns som man inte riktigt "ser" allt det vårvackra och inte har inspiration vårgreja heller utan myser inne. Typiskt med vädret då vi har spring break den här veckan...
Kram!

Anne said...

Förresten, hur går det med telefonjakten för dig?
Jag har bestämt mig för den nya Samsung som nyligen kommit ut. Åtminstone av omdömena här på den här sidan av Atlanten har den fått bra betyg. Jag har ju haft en Galaxy nu också, "kan" den telefonen så fortsätter gärna med en sådan känner jag.
Så inget mer letande för mig, nu kör jag på det här (ej köpt än men det ska bli av snart).

Desiree said...

Anne-Marie, ja det ar harligt och fint nu nar man kanner och ser att det borjar bli var pa riktigt. Alskar den har perioden pa aret. Jag tror det kommer bli valdigt bra med den nya trallen pa nedre balkongen. C haller pa att fixa fina odlingslador som vi kan ha kryddvaxter och blommor I sedan. Annu ar det for kallt for att plantera ut nagot. Bra med regn hos er eftersom det verkligen behovs.
Kram!

Anne, hoppas ni far lite fint vader sa att det inte regnar hela spring break. Ja det ar verkligen ett vartecken nar alla borjar fixa I tradgardar och med sina uteplatser.

Jag lutar ocksa starkt at nya Samsung S7. De verkar ha rattat till en hel del av problemen som fanns med S6:an. Har inte haft nagon Samsung innan men hoppas att det inte ska bli sa svart att lar sig den. Har lite funderingar pa HTC One M10 och nagon annan till som kommer att slappas har I april. Du far beratta nar du koper din Samsung och vad du tycker.
Kram!

Eleonor i Nashville said...

Alskar er tratrall!! Det ser mer mysigt ut nar man har det :)