Tuesday, March 22, 2016

Internationell Saluhall

I torsdags åt jag lunch med en vän och vi stämde träff på en plats som heter Markthalle. Det är som en stor internationell saluhall med olika små stånd med diverse rätter från hela världen. Det var faktiskt första gången jag åt lunch här trots att det bara ligger något kvarter från jobbet (jag brukar ju ta med mig en lättare lunch och gå och träna på lunchen). Så det var kul och spännande att få upptäcka det här stället. Alldeles fantastiskt med massor av goda rätter att välja på från världens alla hörn. Hit går jag mer än gärna fler gånger. Det var riktigt svårt att bestämma sig för vad man skulle ta.


 Små trevliga Café stånd som detta med diverse läckerheter att välja mellan.

Ett annat coolt Café där man har en kombo mellan Café och reparationsverkstad. Här verkar det som man kunde både fixa själv eller välja att lämna in saker som behövde repareras.


 En trevlig inredningsbutik som heter Copenhagen med diverse smått och gott i Dansk design.


Allt från klassisk engelsk mat som Fish and Chips till Argentinskt.

 En food truck som stod utanför som erbjöd BBQ rätter.


Det var som sagt inte alls lätt att välja vad man skulle ha.  Upptäckte ett nytt glasscafé som ägs av en Svensk. 


Efter mycket velande föll mitt val tillslut på ett denna vegetariska tallrik med en mixad sallad med bland annat äpple och en vegetarisk wrap med diverse plock som var jättegod. Till detta en smoothie gjord på grönkål, banan, mango och apelsin kryddad med kardemumma. Helt fantastiskt gott. Går gärna hit och äter igen. Min vän valde mat en Vietnamesisk soppa med en Vietnamesisk räkbagel till detta. En lunch date på saluhallen här kör jag gärna igen.

2 comments:

Anne said...

Mmmm, så fräscht och modernt det ser ut i saluhallen. Verkar finnas massor med gott att välja på. Ser ut som en saluhall man inte alltid hittar i städer av Basels storlek utan i större städer, så underbart att ha en sån där pärla. Gillar möjligheten att hitta bra mat, ingen skräpmat a´la burgarkedjor. Din tallrik ser supergod ut, man kan verkligen bli lyrisk över riktigt god mat. Började förresten igår kolla på första delen av Cooked, Fire episoden. Jättebra!
Kram

Desiree said...

Anne, detta ar verkligen ett underbart lunch alternative med mycket att valja mellan. Kul att du borjat kola pa "Cooked" den serien ar verkligen jattbra. Jag tycker nog att de foljande avsnitten du har kvar ar annu batter an det forsta.
Kram!