Thursday, March 31, 2016

Spring is here!


Tvära kast från vår-vinter uppe i Alperna till fullskalig vår i Basel som mötte oss då vi kom hem. Magnoliablommorna har hunnit slå ut. Den där korta intensiva tiden när allt blommar och är som vackrast är just nu.

Det är dessutom optimalt väder nu för naturen. Vi har riktigt milt. Temperaturen har denna vecka legat mellan 16-19 grader och vi har haft lite vårregn som kommit.


Så vackert med dessa stora Magnolia träd när de slår ut i full blom.Den där första intensiva skira vårgrönskan kommer nu också på träd och buskar. Det kommer nog inte dröja speciellt länge till innan träden får blad. 

Forsythian är ju så fin med sin knallgula färg. Mot blå himmel blir det vackra blågula färger.

Äppel och körbärsblom kommer nu. Det är så fint att man vill ha kameran med sig vart man än går.
En annan sorts Magnolia med vita blommor som också är fin.

Pilträden börjar redan få grönska. Antar att det är bland de första som slår ut.

Ett hav av pink cherry blossoms gör en lycklig.

Påsken är förbi men eftersom barnen har Påsklov i skolorna denna vecka också så har det varit relativt lugnt på jobbet och gymmet. Många som är lediga denna vecka också.


Mina Påskliljor vid dörren står sig fint ännu.

Projektet och piffandet med nedre balkongen tar sig riktigt bra. C har varit duktig och jobbat flitigt med att olja in plattorna. Han har även snickrat dessa blombackar som ni ser. Det blir enhetligt och snyggt. Blomlådorna han har gjort har dessutom luckor som går att öppna framtill så att man kan förvara blompinnar, lite extra jord, en liten borste och spade och annat som är bra att ha i närheten utan att det syns. Han ska också bygga en spaljé bakom i trä. Det tror jag också blir snyggt och man får bort betong känslan då även väggen bakom blir klädd med spaljé och blommor sedan.

Kvällarna är ljusare nu när vi i Europa också slagit om till sommartid. Den här bilden är tagen ca 20:30 då det sista ljuset för dagen dröjer sig kvar.

Vi lämnade vintern och möttes av full vår som sagt. Det känns helt rätt att ha packat undan skidor och vinterkläder. Nu är det dags att börja ta fram vår garderoben och ställa undan vinterkläderna även i den vanliga garderoben. 


8 comments:

Annika said...

SÅ så vackert!!!
OCH det ser ut precis som här. Vi ligger ganska exakt lika!
En underbar tid är det. BARA att njuta.
Som vanligt blir jag en trafikfara då jag är ute och kör eftersom jag kollar in träden mer än vägen, haha!
Nej, men denna tid är så strålande vacker!
Kramar!

Desiree said...

Annika, häftigt att vi ligger ganska lika igen då det gäller hur långt våren har kommit. Ooooh jag kan tänka mig att DC är helt ljuvligt vackert nu med körbärsblommningen. Önskar att jag kunde vara hos dig just nu och uppleva den. Hi hi lite av en trafikfara är jag nog också fast på cykel då jag spanar in allt jag vill fota ;-)
Kramar!

Miss Marie said...

Åh, så vackert!

eastcoastmom said...

Ni har mycket med vår än vi har! VIsst knoppas det här och var, men inte så mycket mer. Jo magnolia och forsythia har jag sett.

Anne-Marie said...

Så vackert du har det omkring dig.
Våren har helt klart kommit mycket längre i Basel jämfört med norra Kalifornien. Idag var det dock +17-18 så nu händer nog mycket väldigt snabbt.
Magnolian är verkligen vacker.
Kram!

Desiree said...

Marie, ja helt underbart just nu.
Kram!

Eastcoastmom, oj vi som ändå ligger på nordligare bredgrader om er. Men vi kanske har lite mer inlandsklimat här som gör att våren kommer lite tidigare och ni har mer kalla vindar från havet som kyler ner.
Kram!

Anne-Marie, ja visst händer det mycket snabbt när temperaturerna blir uppåt 17-18 grader. Precis samma här. Allt har verkligen exploderat i naturen och snart kommer det nog vara full grönska.
Kramar!

Eleonor i Nashville said...

Min favorit ar cherry blossom. Sa vackert. Men sa trakigt att det inte haller i sig i mer an typ tva veckor. Blommorna har borjat falla har. Det "regnade" blommor igar nar jag akte i bilen.

Nar det ar sportlov dar borta, aker folk bort da? Pa semester eller kanske till landet och sa?
Har kanns det som att alla fortfrande ar hemma. Sa konstigt. Allting blir mer busy. Affaren, gatorna, appointments hos lakare ar svart att fa, DMV kan man glomma. Sa trakigt att ingen gor nagot.
Nar man som svensk ar van att man gor saker pa lovet.

kram

Desiree said...

Eleonor,

Det har varit Pasklov for barnen och manga tar ledigt och aker bort da. Jag vet att Pasken inte firas direct I USA. Man har Easter Sunday men inte mer an sa. Inte mycket helgdagar I USA om varen. Det ar val Memorial Day I maj som ni far fira med en langhelg.
Kramar!