Wednesday, March 9, 2016

In Between SeasonsRight now we seem to be somewhere in between winter and spring. There are days when the sun is shining, temperatures are mild and the birds are singing in the air. Then there are days when rain turns into snow, skies are filled with white snow flurries. Here are some pictures that I took during one of our ski-weekends in Champery. C and Elsa had gone up the mountain but I decided to go for a walk instead. Skiing when it snowing like this does not give you much visibility and that is something I don't like. However, it does look pretty.

Fabulous old Swiss houses and snow flurries. 


Then all of a sudden it stopped snowing and the clouds scattered letting the sun through. It was such a beautiful and amazing sight to see the snow covered peaks of the mountain in all their glory shining in the sunshine.


I am glad I got these shots with my camera.

The view from our hotel room just as the afternoon was turning into evening. The snow, the sweeping clouds rolling in and the lights in the homes and houses. Coziness inside and winter wonderland outside.

4 comments:

Anne said...

Det är läckert när oväder byts ut mot sol och mäktiga bergstoppar på det där sättet bryter fram. Annars är det här vädret mellan två säsonger sådär tycker jag, man är liksom "klar" med en årstid då den nya börjat och blir bara frustrerad när det är en mix av både gamla och nya årstiden.
Apropå berg, har du sett filmen Everest? Vi såg den i helgen. Bygger på sann historia. Riktigt bra. Jag är noll intresserad av bergsklättring och söker inte den adrenalinkicken alls, men otroligt fin natur och det är fascinerande med människor som har den här besattheten att bestiga livsfarliga berg (inte sällan med döden som följd). En journalist följer med den här gruppen i filmen och han ställer frågan varför, men ingen kan riktigt svara på det. De ger alla svaret för att jag vill nå det högsta berget i världen och liknande svar, varpå journalisten säger men det är inte varför. Varför. Intressant som sagt...
Kram!

Anne-Marie said...

Vackert och stämningsfullt på något sätt.
Den här tiden på året kan verkligen ha sitt alldeles eget klimat.
Minns en maj i Stockholm när det kom kanske 20 cm snö helt plötsligt. Det försvann lika snabbt som det kom men nog blir man litet paff.
Jag gillar verkligen stilen i Schweiz på en del hus. Mysiga med mycket charm.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Här är det också tvära kast mellan snö och solsken. Just nu kallt som tusan men med underbart solsken, önskar att jag kunde vara ute istället för att ligga sjuk här hemma. Buhu. Kram!

Desiree said...

Anne, jag håller med dig om att man ofta är klar med en säsong och vill gå vidare till nästa. Jag känner mig redo för vår nu. Ganska tråkigt i butiker just nu för vårkläder är lite för tidigt för och några rea vinter fynd känner jag inte för att göra. Jag har sett filmen Everest och tyckte den var riktigt bra och spännande. Jag nöjer mig dock med att fota och beundra bergstopparna utan att själv bestiga dem :-)
Kram!

Anne-Marie, ja gudars jag minns ett av åren vi flyttat tillbaka till Sverige och det 1:a juni snöade och var plus fyra grader, helt hemskt. Det försvann kvickt men det var ändå så fel med snö just då.
Kram!

Charlotta, så trist att du är hemma och är sjuk. Hoppas du kryar på dig och att solen är kvar så att du kan gå ut och njuta av den i helgen.
Kram!