Friday, March 18, 2016

Vårmix

Igår slog det om och blev vår i Basel. En sådan där ljuvlig och alldeles perfekt vårdag med ca 12 grader, sol och massor med fågelkvitter. Helt perfekt att inte jobba en dag som denna. Hade dock en busy day med flera ärenden som skulle fixas. Hade lunch date med en kompis jag inte träffar så ofta. Hon är höggravid nu och sjukskriven så vi passade på att träffas över en lunch. 

Min lunch blev en härlig grön veggo wrap med en illgrön smoothie till som innehöll mango, banan, grönkål och apelsin.

På kvällen hade SWEA Basel ett föredrag med två inbjudna professorer från Sverige. Titeln var Kön och Makt-hur funkar det?

 Ett väldigt spännande och intressant seminarium som drog många lyssnare. Ett event vi hade tillsammans med Svenska klubben för att dela på kostnaderna för att bjuda ner föreläsare. Mycket lyckat och uppskattat.

Idag ska bli ytterligare en härlig vårdag och det ser ut som det sköna vädret ska fortsätta under helgen också. Nu vill jag vara ute mycket när det är så här känner jag. 

5 comments:

eastcoastmom said...

Den där lunchen ser fantastisk ut!

Anne said...

Instämmer i att lunchen ser smarrig ut. Otroligt lyxigt och härligt ha en ledig dag i veckan, visst är det 4 dagar du jobbar eller? De dagar du jobbar, tar du med matlåda då?
En av fördelarna vara med i en förening (som din Swea) tycker jag är just förmånen kunna ta del av intressanta föreläsningar. Jag är just nu inte särskilt aktiv i min moms club men däremot har jag varit på intressanta föreläsningar de erbjudit.
Kram!

Saltistjejen said...

Underbart med vår Desiree! Jag saknar verkligen den där vårkänslan man får när man kommer ut ur en lång vinter. Här är det inte riktigt samma sak. Men jag ska inte klaga. Det har just varit lite körsbärsblom som blommat här och ja, temperaturerna just nu är himla sköna och behagliga. Hoppas det dröjer lite innan värmen slår till igen. :-)
Njut nu av din helg i våren!
Kram!

Annika said...

Härligt med vår.
Ja, din lunch ser toppen ut, mums!!
Roligt med SWEA också.
Våren har kommit hit också, men i helgen blir det snö. Underligt, men övergående.
Kramar!!

Desiree said...

Eastcoastmom, den var verkligen god.
Kram

Annika, gor inte sa mycket att det blir bakslag for varen hos dig I och med att du anda ar borta pa kryssning. Du far ha en toppenfin resa.
Kram!

Saltis, jag kan absolut forsta att du saknar den dar kanslan av var. Jag hoppas ocksa att ni far ha lite svalare ett tag till :-)
Kram!

Anne, jag jobbar faktiskt bara tre dagar I veckan sa jag ar ledig varje torsdag och fredag (jag vet, superlyxigt). Jag tar med matlada nar jag jobbar. Bra och intressanta forelasningar ar superbra. Det ar sadant som man marker intresserar manga och som kanns kul och givande att ga pa.
Kram!