Monday, April 15, 2013

Sommar Feeling

Igår kom sommaren till Basel. Helt otroligt men pang bom slog det till med sommarvärme och +23 grader! Jag fick springa ner i källaren och gräva fram mina sommarkläder. Det är knappt så naturen hunnit med. Nu lär det gå riktigt snabbt och snart kommer allt vara grönt och lummigt. Men innan dess hoppas jag få njuta av denna otroliga blomsterprakt som körsbärsträden bjuder på. Jag har njuter helt otroligt!

 Altanen blev klar precis i rättan tid. C har gjort ett superjobb då han fixat trall genom att bygga den på plats. En lite före bild då han kommit halvvägs.


 Så här ser det ut nu när det är helt klart. Det har blivit så himla fint! Ett stort lyft för vår uteplats. Det känns genast mycket mer inbjudande och ombonat med trallen. Innan kändes det mest som en betongplats men nu är det ett inbjudande sommarrum utomhus. Eftersom vi bor på hörnet så har vi också turen att få riktigt mycket sol på vår altan. Sol nästan hela dagen faktiskt från ca kl 11 till långt in på kvällen. Helt ljuvligt!


 
 Vi har köpt ett Kumquat träd. C vårdar det redan ömt. Vi hoppas på att få fina skördar så att vi kan göra Kumquat marmelad.


Att ha ett eget citrusträd på sin altan känns inte fel alls.


 Pefekt med markisen som man kan rulla ut och få den mängd skugga man vill ha. Det blir så pass med sol här att man behöver en markis och då var det perfekt att det redan fanns en sådan. Natruligtvis saknas det lite mer fix på altanen. Vi ska ha mer krukor med blommor och örter. Sedan ska vi även ha någon typ av lounge soffa där man kan sitta mer bekvämt och hänga.

 Den här helgen har vi verkligen njutit och hängt på vår altan. Började med en afterwork där i fredags på tu man hand. Igår hängde vi där hela eftermiddagen och bara njöt av solen och sommarvärmen. Fantastiskt att kunna inta första frukosten utomhus igår. Igår kväll bjöd vi även en kollega till C på middag och min vän C. Det fantastiska var att vi satt där till långt in på kvällen och bara njöt. Det blev inte direkt kallt även efter att solen hade gått ner utan vi kunde sitta kvar utan att behöva sätta på oss jackor eller tröjor.
Jag ser fram emot många sköna stunder på vår altan nu när vi fått denna kanonstart.
Idag är det måndag och vi bjuds på ännu en dag med strålande sol och sommarvärme. Så här gäller att passa på att njuta för imorgon kommer det in lite regn på förmiddagen.

7 comments:

Miss Marie said...

Vilken härlig uteplats! Nu önskar jag att vi hade lagt trall på vår balkong, det blir ju så mycket mysigare då än med betonggolv!

Annika said...

Ja, vad härligt.
GILLAR!!
OCh vad fint det blev med trallen. Den gjorde hela balkongen.
Superfint.
Underbart med så mkt sol och att ni har hörnläge. DET kunde inte vara bättre.
Det märks verkligen att du gillar att bo där ni bor.
OCH ja, körsbärsträd, de finaste fina!!!
KRAMAR!!!

Anne said...

Wow, vad otroligt mycket golvet tillförde. Det ser mjukare, skönare, mer inbjudande ut och som ett extra rum nu. Det blev verkligen jättebra. Med möbler ute så syns det också än mer hur stor altanen är. Vilken härlig sommarhelg ni fick. Ja, nu lär det explodera och bli helt grönt på kort tid.
KRAM

Suzesan said...

WOW vilken helt underbar balkong och citrusträd är fint. Oj så fint ni fått. Avis. Okey lite.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Marie, ja det visade sig göra större skillnad än vad vi trott. Helt klart värt både besväret och kostnaden.
Nu trivs vi väldigt bra här ute.
Kram!

Annika, ja så kände vi att trallen gjorde en jätteskillnad. Det där med solen hade vi inte riktigt tänkt på utan något som vi verkligen upptäckte nu under helgen då det var soligt för första gången på riktigt. Vi får jättemycket mer sol jämför med våra grannar som bor brevid oss.
Känns toppen att bo på hörnet.
Kramar!

Anne, ja absolut. :-)
Så himla nöjda med trallen. Än bättre blir det nog när vi får lite mer växter så att det blir lite grönare och sedan någon lounge soffa där man kan softa bekvämt.
Kram!

Suzesan,tack. Känns toppen att ha fått det klart precis till första sommarvärmen och de första fina dagarna.
Kram!

Anne-Marie said...

Underbart med sommarvärme. Jag åkte till jobbet i snö och +2 i morse!
Jättefint med trägolvet. Det gör att det blir en helt annan känsla - mjukare och mer inbjudande.
Kan tänka mig att ni får många fina dagar och kvällar på er uteplats.
Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, åh nej det lät ju inget vidare med mer snö nu. Ni som hade det så fint och skönt. Hoppas att de soliga dagarna kommer tillbaka liksom värmen.
Kram!