Tuesday, June 2, 2015

Flower Power Happiness

Så mycket som blommar just nu. Tycker att man får sommarkänsla på riktigt nu i Basel. Rodedendron i massvis av olika färger. Jättefina. Finns så mycket vackra och välskötta trädgårdar runt om. Det är underbart att cykla igenom dessa charmiga villaområden på väg till och hem från jobbet.

 Fina Irisar.


Men också vilda blommor finns det gott om som är jättefina just nu som smörblommor och prästkragar. 


Jag tycker att jag ser Fläderträd överallt. Det finns gott om dem iallafall. Här gör man också flädersaft.
Den blomstertid är här. Juni är ju en underbar månad med allt som blommar för fullt och de ljusa sommarkvällarna att njuta av. You gotta love this tree. Går inte göra annat.Rosorna blommar för fullt här i Basel också och har gjort ett tag. Underbart att känna doften av allt som blommar på kvällarna.

De här husen tycker jag är så söta i lite engelsk stil. De har så fina och välvårdade små täppor också. Fint här med de blå Irisarna.

Den sköna sommarvärmen är här nu och det känns underbart. 25 grader är en helt perfekt temperatur.

7 comments:

Annika said...

Fläder är så underbart gott! När jag var i Bayern för hundra år sen så tog de fläderblommorna och friterade dem i deg och strödde lite florsocker över - det var också fantastiskt gott.

Skönt med sommar! Det ska ju bli riktigt varmt nu sägs det.

Miss Marie said...

Så vackert med blommor!

Taina said...

Hahhahahahaha! Börjar du bli gammal Desiree då det börjar bli mycket blommor? Men fint är det i alla fall. Önskar ibland att man kunde känna doften genom bilderna!

Ser ut som om det blommat tidigare hos er än här. Mina rosor har inte slagit ut än.

25 grader? Där ser man. Själv sitter jag med en fleece och dricker kaffe. Vill ha tillbaka värmen. NU.

Kram kram

Annika said...

Ja, vad fint!!
Jag är också tant,haha, för jag älskar också blommor och blader. Uppskattar så att ha blommor omkring mig.
OCH SER verkligen blommor och träd under mina promenader.
Nu ligger vi före er igen, lite. Våra irisar har blommat över, men rosorna är som finast nu. Snar kommer hortensian.
Fläder har vi också. Men ingen som plockar, vad jag vet.
Smörblommor finns, och rödklöver och annat fint. Ja, det är en supertid på året nu.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Fläder vet jag inte om jag har sett i mina trakter. Tror inte det. Finns de även som vilda så att du skulle kunna plocka och göra saft till exempel?
Rosorna hos dig tycker jag också är mycket vackra och irisarna likaså. Våra irisar har blommat över redan. Det gjorde de för flera veckor sedan.
Vi hade litet samma tema idag. ;)
Kram!!

Desiree said...

Annika, intressant sätt att tillaga fläder som efterrätt. Jag hörde någon annan också berätta för mig nyligen att man kan frittera fläderblommor. Har aldrig provat eller smakat men det låter spännande.
Kram!

Marie, ja visst är det :-)
Kram!

Taina, hi hi jag sa ju det ;-)
Ett ålderstecken helt klart. Hela bloggen handlar om blommor idag. Jag kammar in många mormorspoäng på detta antar jag ;-)
Kram!

Annika, kan tänka mig att ni ligger före igen. Du bor trots allt på ännu sydligare bredgrader än vad vi gör här i Basel. Dessutom kan jag tänka mig att fukten i kombination med värmen som ni har är rena drömmen för alla växter. Klätter och klängrosor är himla fina. Flädersaft är något som jag absolut förknippar med sommar. Gott!
Kram!

Anne-Marie, vi var fler blogvänner som skrev om just vackra blommor idag och visade upp. Det kommer ju nya blommor hela sommaren men jag är dålig på att komma ihåg i vilken ordning saker och ting blommar. Början på juni bara så hela sommaren ligger framför en med massor av fina blommor.
Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Flääääder! Gud, vad jag älskar fläder!

Hoppas att ni får en superfin helg!

Kram C