Thursday, June 11, 2015

Tummen upp för sommaren


Jag känner mig nöjd med hur sommaren börjat hittills. Inte för mycket regn och vi har redan fått smaka på rejäl sommarvärme. Jag har redan badat en gång (i utomhus pool ej uppvärmd). Förra sommaren var inget vidare i Basel badade inte en enda gång förra sommaren. Denna veckan har det varit lite svalare och lite mer mulet hittills men ändå  kring 20-23 grader. Redan idag blir det varmare med 25 grader för att gå upp mot 30 igen imorgon fredag och under helgen. Mer åska förväntas någon gång under helgen också.


På fredag ska vi på kalas. Två av våra svenska vänner har hyrt lokal vid floden och bjudit in ett stort gäng med vänner. Ska bli kul. Tacksam över att det verkar bli fint väder.

Idag ska jag till tandläkaren här i Schweiz för första gången. Verkligen dags så här efter ca 2 år. Har hittat en svensk tandläkare som jag ska gå till. Hon vet inte om jag är svensk men skulle underlätta om vi kan prata svenska istället för tyska.

Lavendel känns sommrigt och vackert. Jag glömmer aldrig lavendelfälten i Provence, Frankrike. Doften, ett hav av blå blommor och det surrande lätet av bin.

Snart börjar det bli dags för oss att packa väskorna. På onsdag nästa vecka ger vi oss av mot Toulose i Frankrike. Vi ska kolla in gammla vackra medeltida byar, äta gott, njuta av Pyrineerna. Det blir lite äventyr med Canyoning. Sedan kör vi västerut mot Bordeaux där vi ska möta upp med min bror och hans familj. Ska bli jättekul eftersom jag inte träffat min bror sedan julen 2012. En liten minisemester på 6 dagar. Ska bli underbart. Känns dock lite konstigt att vi redan ska på lite semester. 

Sedan blir det kompis besök första helgen i juli med cykling och hike på schemat. Vi funderar också på att åka upp en liten tur till Blekinge och hämta ner några av våra prylar från förrådet vi tömde då vi sålde lägenheten och stanna några dagar på gården och hälsa på C´s föräldrar.

Idag är en fin sommardag och jag ska som sagt först till käftis och sedan ut i solen.

9 comments:

Taina said...

Så kul att få dra iväg på semester! Det är på sommaren jag saknar den europeiska modellen med mycket semester. Här sparas och snålas det och när du väl tar ut den så är det sällan två veckor efter varandra. Men, men man vänjer sig. Lite i alla fall.

Jag har inte sett min bror heller på ett par år och hoppas han ska hitta hit istället.

Lycka till hos käftis. Själv går jag var 6 månad. Men du vet ju hur det är med USA och tänder...

Kramar!

Taina said...

Så kul att få dra iväg på semester! Det är på sommaren jag saknar den europeiska modellen med mycket semester. Här sparas och snålas det och när du väl tar ut den så är det sällan två veckor efter varandra. Men, men man vänjer sig. Lite i alla fall.

Jag har inte sett min bror heller på ett par år och hoppas han ska hitta hit istället.

Lycka till hos käftis. Själv går jag var 6 månad. Men du vet ju hur det är med USA och tänder...

Kramar!

Annika said...

Härligt väder. Skönt va.
Varmt här också.
Du får prata svenska med din tandis. Hoppas det gick bra.
OCH underbart med semester.
Kramar!!

Desiree said...

Taina, semesterkulturen i USA är riktigt svår att vänja sig vid speciellt om man har sin famij på andra sidan Atlanten. Det går ju inte åka hem över en långhelg eller ens en vecka blir för kort. Jag gillar dela upp semestern så att man har lite här och där att se fram emot. Det blir detta nu och sedan kanske 5-6 dagar i augusti i Blekinge. En långhelg i oktober någonstanns och sedan har vi Florida i januari att se fram emot.
Hoppas att din bror snart får möjlighet att komma och hälsa på dig. Ni bor så stort och vackert så det vore synd om han inte kom till Simpan och er.
Kramar!

Annika, ja supernice! Blev väldigt nöjd hos min svenska tandis. Känndes lite extra tryggt att kunna uttrycka sig på sitt modersmål.
Kram!

Anne-Marie said...

Så vackert det är med spaljén och det vita huset.
Lavendel är en riktigt fin sommarblomma. Vi hade flera buskar i trädgården i Enebyberg.
Toulouseområdet har jag aldrig besökt. Låter trevligt och mysigt att ni kan möta upp med din bror och hans familj.
Vad skönt att det gick bra hos tandläkaren. Jag har heller inte gått på ett bra tag eftersom jag verkligen vill gå till min tandläkare i Sverige.
Kram!!

Desiree said...

Annw-Marie, ja det tyckte jag också. Oj har du kvar tandläkaren i Sverige. Då blir det inte så ofta du går fast å andra sidan om man inte har några problem med tänderna så funkar det att vänta lite mellan varven. Det har blivit några tandläkarbyten för min del senaste åren. I USA hann jag gå ca 2 gånger, en gång i Sverige hos ny tandläkare och så en ny här. Känndes så skönt att få tänderna riktigt rena och också att ha kollat att allt såg bra ut.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Gud, vad kul att du ska träffa din bror! Hurra! Hoppas ni får en riktigt fin semester tillsammans. Kramar!

Desiree said...

Charlotta, ja det ska bli jättekul. Tackar.
Kram och ha en fin helg.

Suzesan said...

Låter som härligt. Sommaren här är härlig. Känner inte att något kunde ändras. Några dagar varmt och det är redan mycket bad. Har bokat mig på simskola i slutet av juli. Crawl och lärare är fd landslagsimmare. Vi fick en timme introduktion igår. TOPPEN. Helt fantastiskt. Vi badar utomhus i saltvatten i pool och 25 grader. Inget att klaga på.

Så roligt att få träffa din bror efter så lång tid. Spännande. Var rädda om er och ha en bra semester. SER framemot bilderna. Tänk vad överraskad tandläkaren ska bli :)

Kram
/Susanne