Monday, June 1, 2015

Första dagen på allra första sommarmånaden

Allra första dagen i juni, ny månad. Första officiella sommarmånaden för året. Den blomstertid är absolut här. Så mycket vackert som blommar överallt. Det doftar sommar om kvällarna nu. Dofter från rosor och kaprifol sprider sig i den ljumma sommarkvällen. Kvällarna känns långa och ljusa nu. Maj månad har varit relativt fin här. En bra mix av fina dagar och lite sommarregn emellanåt.Det blommar både ute och inne. Den här buketten med Pioner köpte jag för två veckor sedan. Verkligen rekord i hur fint den stått sig. Tog nästan 10 dagar innan blomknopparna vuxit sig strora och slog ut i full blom.


Nu kommer dessutom sommarvärmen till Basel. Ska bli upp mot 30 grader denna vecka.

C befinner sig i Köpenham på business. Första juni för exakt 13 år sedan gifte vi oss. En av de bästa dagarna i livet. Så glad att jag fått dessa fantastiska 13 år med finaste C. Bröllopsdag blir det inte till att fira tillsammans just idag. Får skjuta upp firandet några dagar.


Helgen har varit en bra mix mellan stan och landet. Lördagen gick jag på stan. Det blev lite shopping. Söndagen blev en härlig ute dag ute på landet och i naturen. 

Finns en hel del kullar utanför Basel som är fina att besöka och hika uppför. Söndag blev det hike uppför Gempen med min svenska vän Christin och en kompis till henne. Dryga 18 grader och helt perfekt väder för en hike. Kan meddela att det blev svettigt även om det inte var så varmt. Men utsikten från toppen över Basel med omnejd är väl värt varenda liten svettdroppe.


Ville man bättra på utsiken så kunde man klättra högst upp i tornet här som ni ser. Tog mig upp till trejde avsatsen på tornet men sedan tycke jag att det räckte för min del. Högahöjder är inte min grej.


Vid toppen av Gempen finns också en trevlig resturang. Där slog vi oss ner och tog något läskande att dricka och njöt av en god sparrissallad.Utsikten från tornet var ganska imponerande. Basel och alla angränsande små byar.Grönskande kullar, fält, kor och små slingrande vägar. Utsiken över resturangen.9 comments:

Annika said...

Sommar har vi med.
Minsann.
Hett och fuktigt och allt det där som du så väl känner till.
Men doften av kaprifol och andra blomster är stark. Älskar det!!
Grattis på bröllopsdagen!! Härligt.
Ja, ni får fira sen då han kommer hem.
Kramar!!

Miss Marie said...

Grattis på bröllopsdagen! Synd att ni inte kan fira tillsammans, men det kan ni ju göra alla andra dagar! :)

Härligt med sommarvärme! Hörde att England också skulle få finfint väder, det verkar bara vara här i Sverige som det ska förbli kallt!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Ett stort grattis på bröllopsdagen! :=)

Här är inget vidare väder :=( Sol, visst, men blåsigt som tusan. Buhu!

eastcoastmom said...

Bra hike-temperatur, tycker jag också. Och grattis!

Anne-Marie said...

Vackra blommor och det låter som perfekt sommarväder.
Vi har haft ovanligt varmt redan.
Tänk vilken grönska ni har omkring Basel. Underbart.
Grattis på bröllopsdagen!
Kram!!

Desiree said...

Annika, ja superhärligt med sommar. Inte så långt kvar tills du beger dig mot nordligare bredgrader och slipper fukten och värsta hettan. Får hoppas på att det blir en fin sommar upp i norden detta året också.
Kram!

Marie, tack Marie. Vi får fira bröllopsdag några dagar i efterskott istället i år. Men det går ju också bra. Jag har förstått att det har varit en väldigt kall tid i Sverige på sistone. Maj har inte varit något vidare alls har mina föräldrar sagt. Jag hoppas att det vänder snart så att du får njuta av lite varmare väder under din semster i sverige.
Kramar!

Charlotta, tack så mycket.
Kramar!

Eastcoastmom, helt perfekt för hike.
Kram!

Taina said...

Grattis! Ni får fira stort när han kommer hem.

Skönt med värme. Vi har haft varmt ett bra tag men idag vände det och det var en rejäl kalldusch. Sjönk från typ 28 till 10 grader! Men på onsdag kommer värmen igen.

Det verkar ju finnas HUR många vackra ställen som helst runt Basel!

Fortsatt trevlig vecka!

Kram

Desiree said...

Taina, tack. Skönt för er med lite svalka emellanåt. Vi har ändå haft det bra här jäfmfört med Sverige där de har haft det riktigt kallt och regnigt på sistone. Hi hi precis det jag konstaterade också att det finns massvis kring Basel. Man tror att man har sett det mesta efter två år men så fel man har. Så mycket kvar att upptäcka.
Kramar!

Maria at inredningsvis said...

ÅHHH vilka härliga foton :) jag vill resa NUUU för de är sugen på Marocko next

Ny post ute om solskydd till fönster :)

Ha en fin fortsatt vecka

LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor