Monday, June 15, 2015

Sommarfest vid Rhen

Helgen har varit fin, spännande, sportlig och sommrig. I fredags var vi bjudna på sommarfest. En avskedsfest som blev till sommarfest istället. Svenska C som är en av våra bästa vänner här var på väg att lämna och återvända till Stockholm men i sista stund så ändrades planerna. Det är vi alla jätteglada över att hon stannar här och blir kvar ett par år till. En fest med lite extra glädje.

Kvällen var helt perfekt för sommarfest. Det hade varit kvavt och rejält varmt med ca 30 grader under dagen. Ca kl 16 drog ett rejält åskväder in och himmlen öppnade sig. Jag hade turen som inte var ute just då för man hade blivit dygnsur. Såg några stackare ute som blev rejält blöta. Det var tur att ovädret kom ett par timmar innan festen började. Efter detta så klarnade luften och även temperaturen sjönk  ner till mer behagliga 25 grader.


 Festen hölls i Basels roddklubbs lokal alldeles vid floden. Perfekt läge, med vacker utsikt över Rhen och väldigt centralt. Som gäst tog man med egen dricka och något eget att grilla så bjöd värdtrion på sallader, bröd och tillbehör.


Tog lite skymningsbilder allt eftersom det mörknade. Så vackert när det skymmer. Vi bor dock på betydligt sydligare bredgrader än Stockholm så här blir det mörkt på kvällar och nätter. Men solen går ner relativt sent vid ca 22. Vackert när det skymmer nere vid vattnet.Denna vecka blir en intensiv kortvecka. Vi far på semester till Frankrike på onsdag. C har en tjänsteresa till Tyskland idag och jag har ett Swea styrelsemöte tisdagkväll då C kommer hem. Vi kommer gå om varandra lite men å andra sidan har vi lite skön semester att se fram emot sedan. Idag och imorgon är det regn som passerar Basel. Kan behövas efter denna sommarvärme vi haft. För en gångs skull ej regn på helgen utan istället i början på veckan som är betydligt bättre.

4 comments:

Annika said...

Här är det också värmebölja galore. DET är lite tungt, och inte kommer den att vika heller.
Vi var också på sommarfest i helgen. Så fint och mysigt! OCH HETT!!
HAHA!!
Visst är det skönt när åskväder ibland drar in och rensar upp, men jag tycker ofta det känns lika varmt efteråt också. Iallafall här.
ja, ni hade en jättefin plats för er fest nere vid floden.
Det skymmer senare hos er än här. Nu går solen ner 20:30, så det är ganska mörkt vid 21:15 redan.
Härligt med kortvecka.
Kramar!!!

Desiree said...

Annika, jag antar att ni har ännu lite varmare och definitivt MYCKET fuktigare. Vilket gör det hela väldigt jobbigt. Ja det var ett jättefint midsommarfirande ni fick till. Du bor ju på ännu sydligare bredgrader så det mörknar tidigare hos dig. Men snart reser du till norden med midnattssolen. Du får det bästa av båda världar eftersom du får njuta av de ljusa sommarnätterna utan att behöva ta de mörka vinterdagarna.
Kram!

eastcoastmom said...

Jag noterar beer benches! Vi har köpt med likadana från Europa!

Saltistjejen said...

Härligt att ni har sommar även om det ibland kan bli lite för hett också. Ibland är åska riktigt befriande. åter underbart med er kommande semester också. Och så roligt att du ska få träffa din bror och hans familj.
Kram!