Wednesday, July 22, 2015

Där havet sträcker ut sig i den blå oändligheten

Resan till Bordeaux där vi inte såg något av Bordeaux utan istället hamnade vid havet och den lilla byn Arcachon vid Atlantkusten. Vår prio var nämligen att träffa min bror med familj. De hade hyrt en vacker villa i utkanten av Arcachon med promenad avstånd till stranden och havet.

Atlantens blå blå vatten som sträcker ut sig och blir ett med horizonten. På andra sidan ligger Amerikat.

En av kvällarna gick vi ut och åt och hittade denna resturang med helt makalöst vacker utsikt över havet. Vi firade med både färska ostron och champagne.


En god bit Atlant torsk till huvudrätt för min del. Maten, utsiken och umgänget allt var på topp. Min bror med sin lilla dotter.Solen som är på väg ned i havet. Som ett stort klot rullar det ner bakom horizonten. Det är något magiskt med att sitta så här och se hur solen sakta försvinner ner.

För att till slut vara helt borta. Det allra sista ljuset som är kvar på himmlen är bland det vackraste. Det allra första ljust och det sista ljuset strax innan och straxt efter att solen är på väg upp eller precis har gått ner har något speciellt och magiskt över sig.

 Arcachon visade sig vara en riktigt mysig och vacker liten kuststad. Söndagsmarknaden var i full gång då vi anlände dit under söndagen. Gator med trevliga små butiker, resturanger och bagerier. Den här söta kyrkan. Vågor, hav, strand doften av salt i luften. Tidvattnet som tydligt påverkar vattennivån. Vi fick in lite av varje på denna Frankrike semester även om vi inte var borta så många dagar hann vi faktiskt uppleva allt från berg med Pyreneerna, öppna landskap och fransk landsbyggd, stadsliv i Toulouse och så även strandliv och kust.

Men mest och bäst av allt var umgänge med min bror och hans familj. Vi fick vara tillsammans och ha trevligt ihop. Huset de hade hyrt var tillräckligt stort så att även vi fick plats där. Det blev tre härliga dagar tillsammans.


Havet ser lockande ut där solen glittrar vackert på vattentopparna men det var rätt kallt i vattnet. C badade med lilla A men jag som är en stor badkruka hoppade över bad.

 Bäst av allt var som sagt att få tillbringa tid och lära känna A som hunnit fylla fem år och lille P som är 7 månader och så nyfiken på allt i sin omgivning. Allra första gången jag fick träffa lille P som charmade mig totalt. 

Arcachon var en mysig och vacker liten stad. När vi var där i slutet på juni så var det ännu inte så mycket folk eller turister. Vädret var perfekt och alldeles lagom också även om vattnet i havet ännu var lite småkyligt. 

9 comments:

Miss Marie said...

Men wow, vilket ställe! Vad mysigt det ser ut, förstår att ni trivdes där. Den där restaurangen alltså... wow!

eastcoastmom said...

Atlantkusten är verkligen underbar! Kul att ni lyckades hitta en sån liten pärla till stad.

Anne-Marie said...

Ni fick verkligen uppleva många vackra och spännande miljöer på er semester.
Minns att du skrev att du inte träffat din bror med familj på länge så det måste ha varit fint att kunna ses.
Visst är solnedgångar vackra vid havet.
Kram!

Eleonor i Nashville said...

Vilket mysigt stalle. Ser ut som ett stalle man verkligen kan koppla av pa.

Desiree said...

Marie, yes den där resturangen var verkligen något extra. Helt perfekt utsikt och helt perfekt väder.
Kram!

Eastcoastmom, en oväntad pärla. Hade ju inte alls tänkt åka hit om det inte vore för att min bror hyrt hus här men är jätteglad att vi fick upptäcka detta ställe och få ett par finfina dagar här.
Kram!

Anne-Marie, ja det var länge sedan jag träffade min bror sist (julen 2012) eftersom han bor i Moskva med sin familj. Det är inte helt lätt att åka/ta sig dit och det är inte så ofta han tar med sig familjen till Sverige. Lite klurigt att få till träffar då vi båda bor i olika länder. Men detta funkade utmärkt att ses någonstanns i Europa och mötas upp på det här sättet kan jag absolut tänka mig att göra fler gånger.
Kram!

Eleonor, ja helt fantastiskt.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Åh,, du bjuder än en gång på många fina platser. Jag njuter. Ni har det varmt har jag följt och här uppe regnar det mest, trist. Tur man jobbar.

Jag har lämnat blogger och bloggar nu på wordpress, så du finner mig på eget domännamn dvs www.kattasbetraktelser.se välkommen dit!

Kram Katarina

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Atlantkusten är grym! Vi var i Biarritz för några är sedan och älskade det! Även här ser det ju fantastiskt ut! Vilken resa! KRAM!

Desiree said...

Katta, tack for info om din nya blogg Katarina. Den ska jag absolut ta och kika pa. Verkar inte ha varit mycket till sommar alls i Sverige detta aret, tyvarr. HOppas du har nagra skona resor inbokade till varmare bredgrader.
Kramar!

Charlotta, aha ja visst ar det underbart och vackert kring atlantkusten.
Kramis!

Suzesan said...

Underbart. Strålar om allt. Så fina brorsbarn och stilig bror. Så härligt för dig att få träffa din bror på ett sånt där ljuvligt ställe. OJ bilden på maten så där. Såg gott ut och utsikten....:)

Kram
/Susanne