Monday, July 20, 2015

Sommar hetta och äntligen lite sommar regn

Fortsatt sommarvarmt här i Basel. Fredag kväll åkte vi ner på stan och tog ett dopp i floden med våra amerikanska vänner. Körde lite picknick  och hade en riktigt trevlig kväll ihop.

Lördag var vi bjuda till vår Schweiske vän P som C lärde känna då han kom till Basel via Air B&B. C var inneboende hos P i två månader. Jag fick tyvärr knall ont i huvudet i sista stund och avstod från grillpartyt. Tror att det var åskan i luften som orsakade det hela. C fick en trevlig kväll dock hos P på takterrassen.

Vi har hittat lite av ett nytt favorit ställe nere vid floden. Detta ställe på pålar som heter Veronikas har både resturang och baddel. Man kan gå upp till resturangen och beställa något att drick och ta med ner till där man sitter. Roche nya skrapa och Basels ända skyskrapa hittills. 40 våningar hög. Roche har haft sina anställda spridda i olika byggnader kring Basel och byggde skrapan så att får majoriteten av sina anställda sammlade i detta torn. Roche ska bygga ytterligare en tvilling skrapa eftersom denna ända inte riktigt räcker till. Roche skrapan har blivit en ny silouette av Basel.Polisbåten är ute och patrullerar. Jag tycker det känns bra och tryggt att de är ute och kör sina rundor med tanke på hur mycket folk det är varje kväll nere vid floden med tanke på den varma sommaren. Det var faktiskt en drunkningsolycka som skedde här om veckan. Oklart om personen kunde simma eller ej eller hade ryckts med av starka strömmar. Det är viktigt att folk håller sig inom det område som är markerat för simmare.


Detta är ändå ett underbart sätt att tillbringa en kväll efter en het sommardag. Att sitta vid floden, ta sig ett dopp och njuta av hur kvällen blir lite lite svalare då solen går ner.


Det är också poppis att ta med sina hundar och simma i floden. De fyrbenta måste njuta minst lika mycket eller kanske ännu mer än oss tvåbenta av att få lite svalka i vattnet efter en het dag. Många sätter på en flytväst på sina hundar och så simmar de tillsammans.

Även då solen gått ner vid 22-tiden blir det som sagt inte kyligt i luften alls. Man kan fortsätta sitta i bikini och njuta av en lätt bris. Skymningen är vackraste och skönaste timmen.
 Så äntligen fick vi lite välbehövligt regn också som kom under lördagen och tidig söndag morgon. Här har det inte regnat på de senaste två veckorna så det behövdes verkligen. Skönt när det laddade ur en smula. Har gått ner till ca 28-29 grader men fukten efter regnandet gör att det fortfarande känns varmt. Heta sommardagar som gör att man snabbt känner sig klibbig. Man får duscha flera gånger om dagen. Numer sover vi utan täcke, har bara lakan ovanpå och fläkten vid fotändan på sängen. På kvällarna får man öppna upp och lufta då solen gått ner och man kan få in en lätt bris. 

5 comments:

Taina said...

Vilken sommar ni har! Det är så det ska vara. Skönt att ha tillgång till en flod ni kan bada i. Typ som vi har. För här är det också varmt. Luftfuktigheten är nu uppe på "Oppressive".

Tråkigt med huvudvärken. Hoppas den gav med sig fort.

Kramar

Desiree said...

Taina, ja det ar verkligen sommar och det ar underbart aven om jag tycker det ar lite val hett emellanat. Men hellre lite for varmt an for kallt. Jag tror dock att ni har mycket varre eftersom ni har betydligt hogre luftfuktighet. Har brukar den iallafall inte ga over 50%.
Kram!

eastcoastmom said...

Ser så fint ut vid floden!
Och jag är så in i bängen tacksam över vår luftkonditionering...

Anne-Marie said...

Verkligen bra att ni har floden och att det går att simma och bada där. Otäckt med drunkningsolyckor. Kul att folk har med sina hundra.
Här hade vi ett otäckt åskoväder igår med mest blixtar och muller och i stort sett inget regn. Tycker inte om dessa oväder utan regn efter branden här förra året. Skönt att ni fick litet regn i alla fall.
Kram!

Desiree said...

Eastcoastmom, det förstår jag att du är tacksam över AC. Ni har nog fuktigare än oss men när det är varmt så här kring 33-35 och ibland över en längre period blir det rätt påfretande även om vår luftfuktighet oftast inte överstiger ca 50%.
Kram!

Anne-Marie, Vad synd att ni inte fick något regn när ni ändå fick åskoväder. Förstår att det känns läskigt eftersom det är stor risk för fler skogsbränder under sådana förhållanden. Det var vädigt skönt att få lite regn med tanke på att vi inte haft regn på ca 2 veckor och det har varit rejält varmt däremellan.
Kramar!