Wednesday, July 15, 2015

Högsommaren fortsätter

Full högsommar i Basel. Det går absolut inte att klaga på denna sommar. Vi har både sol och värme. Ibland för varmt när temperaturen klättar upp på 35 till 40 grader. Som det ser ut på väderprognoserna ser sommaren ut att fortsätta. I snitt har vi kring 30 grader med lite peakar av högre temperturer emellan. 

Just nu när sommaren är fin här och det är knökfullt av sommarturister runt om i övriga Europa känner jag inte något behov utav att resa iväg någonstanns. Passar bättre att sticka iväg lite under hösten istället.

Jag känner att jag njuter av sommaren och gör allt som hör en bra sommar till. Badar och simmar både i Rhen och på badet. I söndags hade jag och C en perfekt slappar dag på badet. Simmade 1000 meter, låg och läste och bara hade det avslappnat och skönt. Äter glass och har shoppat lite fynd på sommarrean.


 Så mycket god frukt så här års. Nu är de Schweiska körbären mogna och säljs överallt. De är ju nästintill som godis.


Aprikoserna som plockas från Wallis i södra Schweiz är helt ljuvliga de med. Alla olika sorters meloner finns det också gott om just nu. En riktigt varm dag är ju vattenmelon hur gott och läskande som helst.

Lite jordgubbar finns men börjar ta slut nu. Sommarhettan har gjort så att de är slut på den perioden nu. Någon form av frukt eller färska bär äter jag alltid till frukost.

Jättefina skymmningar. Vi sitter ute och äter varje middag nu. Sådär på kvällen kring åtta så är det alldeles lagom att sitta ute på altanen. Lite lätt bris och lagom varmt. Det blir inte kyligt på kvällarna här. Det är jobbigt när det varit en riktigt het dag för att kvällen blir inte direkt sval heller då. Lägsta temperaturen uppnås först kring 04 på natten. Schweiz har ett helt annat klimat jämfört med Sverige. Inlandsklimat. Jag gillar att det blir riktigt sommar. Sommaren är inte heller så kort som uppe i norden. Här har man ofta en lång och fin vår och höst också. Det blir inte den där stressen över att man måste ta vara på där få fina sommardagarna. Här kan man njuta mer i lugn och ro.

Ikväll ska vi ner till Rhen och träffa vår svenska kompis C. Bad, umgänge och sommarpicknick. Perfekt när vi ska få ännu en varm dag här. Vid floden finns också alltid lite mer av en bris som ger lite svalka.

4 comments:

Anne-Marie said...

Tycker det låter som om ni har en bra "rytm" på er sommar. Man måste anpassa sig till när det blir riktigt varmt. Vi kommer att återigen få det varmare efter ca en vecka med svalare väder.
Så mycket god frukt ni har. Älskar körsbär när de är mogna. Aprikoser är också väldigt gott.
Skönt att ni har Rhen som blir som en oas på sommaren med mer svalka och vatten.
Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Måste säga att vädret här har hämtat upp lite, faktiskt! Det är inte som hos er - inte ens i närheten - men i alla fall sol och typ 18 grader! Ha en fortsatt skön vecka! KRAM!

Saltistjejen said...

Så ljuvligt ni har det trots att det kanske är något lite för hett vissa dagar. Men ändå, sommar. Sådär som det "ska" vara. Man laddar batterierna inför vinterhalvåret.
Härligt!
Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, det har verkligen blivit sommar har och det har blivit en skon sadan. Sa tacksam over att vi bade har Rhen och ett fint bad dar man kan svalka sig.
Kramar!

Charlotta, ah sa nice att vadret antligen blivit lite mer stabilt sa att ni kan fa njuta av sommaren lite mer. Det behover ju kanske inte vara sa varmt men bara det inte regnar och blaser allt for mycket sa att man kan vara utomhus och gora saker.
Kramar!

Saltis, ja skona och avslappnande dagar. Precis som du sager perfekt satt att ladda batterierna infor hosten.
Kram!