Sunday, March 24, 2013

Våfflor och grillpremiär


 Även om våffeldagen är imorgon så tjuvstartade vi och njöt av nygräddade våfflor med fruktsallad som frukostbrunch idag.Yum så gott!

 Igår hade vi grillpremiär. Både premiär för året och invigning av den sprillans nya Weber grillen. Grillad lax med vårprimörer. Riktigt gott. Idag blir det mer grillande. Vår enda men äkta Schweiska vän P kommer över på middag ikväll och då ska det grillas igen (oxfilé och tyska korvar från Bayern). Vi är mycket nöjda med grillen iallafall.

 Hörde rykten om att det var Earth hour igår. Levande ljus är något jag gärna unnar mig till en god lördag middag.

 En fräsch sallad och en god flaska vin som tillbehör förgyller smakupplevelsen och grillkvällen.

 Riktigt gott blev det. C la upp och presenterade middagen så här piffigt och stylat. Det har fått bli en lugn och skön helg denna helg. Vi var på Bauhaus i Tyskland igår och kollade in trätrall till vår altan/uteplats. I och med att den är ganska stor insåg vi att det skulle bli tokdyrt att köra med sådana färdiga trallbitar som man klickar ihop. Vi kommer att köpa tryckinpregnerat trä och bygga trallen på plats. 

Det bidde äntligen en hylla till micron uppsatt under helgen också. Hittade en billig skiva på Bauhaus som vi köpte och som C sedan satte upp. Tidigare har micron stått på sin orginalkartong på golvet här inne i skafferiet. Inte snyggt. Vi ska även köpa några plastbackar till glas och papperssortering som ska få stå här under micron. Lite home improvment har lyckats fixa med denna helg.

6 comments:

Charlotta Ljungblad said...

Vilken härlig helg! Vi har också haft lite hemma-fix, vilket var välhehövligt... Gott att grilla, här är det fortfarande liiite för kallt, men snart så!

KRAM!

Unknown said...

Visste inte att det är våffeldagen imorgon!! Det är ju en helig dag för mig, borde ha bättre koll!! Blir definitivt våfflor någon gång i veckan då (om inte redan imorgon!!)
Kram

Ps. Glad att grillen fungerar!!

Anne-Marie said...

Det var länge sedan jag åt våfflor. Såg väldigt gott ut. :)
Så roligt att grillen fungerade bra och ni kunde avnjuta grillad lax. C verkar vara en riktig kock. :)
Kram!

Suzesan said...

SEr gott ut det där- Ha ha låt en servi-tris/tör se den tallriken så flippar hon/han nog ut;) Fint iallafall och kreaktivt. Hi hi.

Låter så härligt...Vi stack iväg till Tyskland en sväng...hi hi.

LYX! Grillpremiär är livsbejakande.

kram
/Susanne

Anonymous said...

Mmmm, så gott! Både våfflorna och laxen. Funderar på om vi inte borde göra slag i saken och köpa en grill. Säsongen är ju lååång här :-)
Kram!

Desiree said...

Charlotta,lite hemmafix är välbehövligt emellanåt. Skönt när man äntligen får gjort sådant som man tänkt på länge. Skulle nog inte ropat hurra om våren än för nu verkar vintern ha återvänt.
Ha en bra start på veckan.

Frida, klart du inte får missa våffeldagen som är idag. Du får väl mumsa våfflor till lunch eller middag :-)
Kramar!

Anne-Marie, grillen är vi verkligen supernöjda med :-)
Det är roligt när man kan hjälpas åt och båda är matintresserade och tycker det är kul med matlagning.
Kram!

Suzesan, hi hi jag vet precis vad du menar. Det må vara snyggt upplagt men väldigt opraktiskt om man skulle bära tallriken. Det gick inte heller äta på det här sättet utan jag fick "montera ner" rätten.
Kram!

Christina, ja det är klart ni ska köpa en grill. Tog för givet att ni redan hade en. Det finns så mycket gott man kan grilla. Har ni någon uteplats eller balkong där ni kan ställa den så är det ju perfekt.
Kram!