Wednesday, February 5, 2014

Första vårtecken

Härom dage såg jag dessa! Ett allra första vårtecken! Åh vilken glädje. Fick vårkänslorna att spritta i kroppen på mig. Det blir nog vår i år också. Lycka. Tänk att man kan bli så glad över något så litet. Men nog värmer det allra första vårtecknet lite extra i hjärtat. Förvisso vet jag att det nog dröjer ett tag till innan det blir vår på riktigt, det är helt ok.

Måndagen började i gråskala men på eftermiddagen sprack det upp och blev jättefint. Helt underbart att cykla och känna solens strålar på ansiktet, känna vinden i håret och få njuta av en sådan här fin och solig eftermiddag. Lycka!
Ännu ingen värme i luften men passade på att öppna upp och vädra ur hemma ordentligt då det var soligt och inte allt för kallt ute.

Det blev en riktigt fin kväll också med skira pastellfärger på himmlen.

Idag bjuder inte vädergudarna på något vidare väder. Jämngrå himmel. 50 shades of grey vilar över Basel. Hoppas istället på att solen kikar fram igen till helgen. Har just stämt hike date med några vänner till söndagen.Vi ska bestiga en av bergen utanför Basel. Räknar med att det blir en hike på ca 3 timmar. Ska bli en kul utmaning.

6 comments:

eastcoastmom said...

Här har vi ju rejäl vinter, ingen vår i sikte... LÅter skönt med rejäl hike!

Annika said...

Det där är ju ett verkligt vårtecken!
nej, inga krokusar och snödroppar här ännu.
Idag isstorm, och de är inte så roliga.
Kan absolut inte gå ut på en PW idag eftersom det är GLASHALT.
Kramar!!!

Lotta said...

Helt underbart! Här är det vitt vitt vitt och snön ligger i drivor. New England weather ;)


Ser ljuvligt ut!

KRAM

Anne said...

Definitivt ett hederligt vårtecken det där!
Jag tycker man märker mycket på ljuset, hur mycket ljusare det har blivit på bara en dryg månad sen nyår.
Vi har haft en torr vinter, inte lika torr som de i Kalifornien som du sett hos A-M men torrare än vanligt. Icke bra.

KRAMAR

Desiree said...

Eastcoastmom, ja jag har sett dina otroligt fina vinterbilder. Långt kvar till våren just nu för er men det ser väldigt vackert ut som sagt.
Stay warm.

Annika, ja de där allra första krokusarna och snödropparna som kikar upp fyller en med sådan lycka. Klokt val att skippa PW idag om det är glashalt. Inte värt att riskera att bryta något eller skada sig.
Kram!

Lotta, i år är det verkligen varga vinter i USA. Här har det faktiskt varit relativt milt i år i jämförelse med förra året. Då var det kallare och mer snö här. Men jag saknar inte snön direkt. Kunde vara lite mer uppe i alperna dock.
Kram!

Anne, så himla skönt att man märker hur det börjar bli ljusare. Underbart! Aha, en suck av välbehag.
Kram!

Anne-Marie said...

Härligt med vårtecken och att kunna vara ute i solsken. Nu har vi ju haft det i stort sett hela vintern men det verkar som om ni haft en litet mera "normal" vinter.
Bergshike låter spännande. Hoppas att ni får sol då också.
Kram!!