Friday, February 21, 2014

Vår i luften

Sorry, legat lite lågt med bloggandet denna vecka. Jag har velat göra om lite när det gäller designen på bloggen. Har lekt lite, blev inget avancerad. Helst skulle jag vilja göra om mer men mina webkunskaper räcker inte riktigt till. Men lite nya färger och fonter iallafall. Det är ju så här när våren nalkas eller hur, att man känner för att fixa till och göra fint med lite nytt. Man vill liksom damma av, städa ur och piffa till med lite nytt och fräscht. Denna gång ville jag göra mer än vårstäda mitt hem, lite vårstädning på bloggen också.

Nog känns det som om våren slagit till här i Basel. Iallfall så gjorde det det igår då solen lyste och det var hela 12 grader. Helt underbart!!! Sådan njutning att cykla i solen.Krokusarna blommar överallt och lyser med sina vackra färger runt om bland stans gräsmattor.

 Än sover inte videungen. Den har vakat till liv. Fina kvistar med videung säljes på marknaden nere på stan.


Förutom att vårstäda mitt hem och min blogg har jag varit sysselsatt med träning, jobbsök, översättningsjobb och tysk grammatik. Häromdagen då C kom hem satt jag bokstavligt och grät över min tyskaläxa. Hade suttit hela eftermiddagen och försökt förstå mig på reglerna för adjektivböjning utan framgång. Precis gjort en övning och fått 95% fel då C klev innan för dörren. Jag fick snyfta lite mot hans axel och sedan började jag skratta då jag insåg hur löjligt det egentligen är att sitta med tårar över något så löjligt som tysk grammatik. Det ska nog gå men lite till får jag nog öva innan jag gör veckans dugga/tenta.


 Förutom att spilla tårar på tysk grammatik så har jag också hunnit med betydligt trevligare saker som en vinprovning. Första vinprovningen för året via Amerikanska klubben. Surprising wines of Switzerland var kvällens tema. En fantasisk kväll anordnad av kvällens värdinna som håller på att ta en master examen just inom vin. Hon var väldigt duktig och hade full koll på de schweiziska druvorna och vinsorterna. Vi fick prova hela nio olika viner samt ett dessertvin. Flest vita men några röda också. Jag har länge velat få en större koll på just de schweiska vinerna eftersom vi bor här. 

Schweiz producerar en hel del vin av hög kvalité men exporterar väldigt lite av sina viner och det är därför svåra att få tag på utanför landets gränser.


 När jag cyklade förbi min favorit kyrka här i Basel häromdagen såg jag minsann att det börjat knoppas på några av de fina stora Magnoliaträden utanför kyrkan. Kolla in vilka stora och fina knoppar alltså! Det har varit en osedvanlig mild vinter här i år till skillnad från vargavintern som drabbat den amerikanska kontinenten. Känns som om hela europas vinter också hamnat på andra sidan atlanten i år. Men jag tycker det är perfekt med snöfritt. Älskar att cykla på rena fina gator fria från snö, is, grus och salt. Nöjd så länge det finns snö i alperna så att man kan njuta av skidåkning.

På tal om skidåkning har vi precis bokat in en helg i franska alperna i mars med några av våra svenska vänner här i Basel. Det blir en weekend i Chamonix tredje helgen i mars. Ska bli underbart! 

Dessa fina rosa blommor blommar just nu på någon slags buske eller litet träd. Vet dock inte vad de heter men de är jättefina. 

Idag fredag så öser regnet just nu ner utanför. Det ska dock upphöra under eftermiddagen och jag hoppas att helgen bjuder på lite mer skönt vårväder. Jag önskar er alla en skön fredag och mysig helg.

7 comments:

Fröken L said...

Vilka underbara vårbilder! Underbart med magnolia, en av mina favoriter. Planterade en buske med stjärnmagnolia i trädgården förra året och det är så ljuvligt när den blommar. Här vaknade vi till ett vinterlandskap igår morse så våren känns väldigt avlägsen. Haha, tysk grammatik kan vara hemsk. Kommer ihåg det från högstadiet när jag läste tyska. Hoppas du knäcker koden och att tentan går bra. Önskar dig en trevlig helg!

Kram Linda

Martina said...

Vi har ocksa haft varkänslor med upp till 18 grader i veckan!!
Ah vide och magnolia är ju sa fint!!
Ja du, tyska är verkligen inte alltid sa lätt. Men kämpa pa!
Kramar

Anonymous said...

Om det hjälper så kan jag berätta för dig att adjektivböjningen är faktiskt det svåraste inom tysk grammatik. Har du koll på det kommer du klara precis allt! (Jag jobbar som tysklärare...) Lycka till!

Desiree said...

Fröken L, underbart att du har en alldeles egen magnolia i din trädgård. Hoppas att våren inte dröjer allt för länge hos er heller men förvisso är det ju faktiskt bara februari än. Det har gått bättre med tyskan idag :-)
Trevlig helg.

Martina, nice! Jag älskar magnolia. Den blommar så vackert. Blev helt förälskad i den då vi bodde i Alabama.
Kram!

augenumzusehen, tack vad du är gullig som peppar. Jag tror jag har klurat ut hur man ska tänka nu iallfall, men oj vad många regler det blir till att hålla i huvudet. Så spännande att du jobbar som just tysklärare. Då har du stor förståelse för vad man som elev tycker är klurigt. Men jag kämpar på. Det ska nog gå vägen. Jag tycker ju att det är jättekul och spännande med tyskan. En guldchans i livet att få möjlighet att lära sig ett nytt språk.
Kram!

Anne-Marie said...

Alltid kul med litet bloggstädning och uppiffning. Jag funderar på att göra "major overhaul" på min blogg. Inte bara litet städning utan total layoutförändring. Men det kommer att kräva många, många timmar vilket jag känt att jag inte riktigt har just nu.
Underbara vårbilder du bjuder på. Trots att det har varit så milt här tycks vi inte ha några direkta vårtecken. Kanske beroende på torkan.
Tyska är verkligen inte lätt. Just de där olika böjningarna av olika ord är verkligen knepigt.
Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, ja det behövs ibland. Åh vad spännande. Duktigt att du behärskar detta. Jag skulle gärna göra något sådant då jag har lite mer pengar att investera eftersom jag inte kan fixa detta själv.
Kram!

Suzesan said...

De rosa har vi här med och några rödrosa. Härliga. Tycker de har en förmåga att blomma lite då och då.

VILKA härliga bilder. När jag var liten gick vi och klappade "videkissarna " som om de var katter. För videung kallades. Kissar som i kissekatt.

Jag älskar jag med att cykla på rena och fria gator.

Men nej alltså du fick ett bryt ihop på grammatiken. Ja den är INTE enkel. Tänk på att den kan de knappt själva. TYP. Jag minns att jag var upprörd då jag trodde jag lärt mig och så kom allt det där och bara förstörde alla mina egna tänk där jag trodde jag hade ett system.

Kram
/Susanne