Monday, February 3, 2014

Hello Februari


Ny vecka och ny månad också. Hello feberuari :-)
Det känns bra att ha kommit in i det nya året. Helgen som varit har varit både bra och kul.

Väder: Si så där. Fredag jättefin dag med strålande sol och blå himmel. Lördag förmiddag helt ok för att sedan övergå i intensivt regn. Avslutatades på söndagen med att solen kikade fram lite igen innan den sänkte sig. Nu märks det att det börjar bli ljusare. Idag grått, grått och ännu mer grått.

Lördag: Vaknar alldeles för tidigt av mig själv (05:50) kan inte somna om. Så typiskt att när man kan få sova lite längre och det är helg så vaknar man extra tidigt. 

C åkte iväg och åkte skidor medan jag valde att skippa skidåkningen och ägna mig åt ärenden, fix och lite kvalitetstid på egen hand. C behövde dock upp tidigt på lördagen för han stack iväg redan kl 07 för att hinna vara i backen till 09:30. Vi hade bjudit över vänner på middag på kvällen så jag tyckte att det skulle bli för stressigt med både skidåkning och middagsplaner.

Investerade i nya vinglas. Åkte och tränade ett intensivt men kul box-pass. 

Kvällen: En underbar och mysig kväll med vänner. Fullt hus då vi blev hela 8 stycken. Precis så många som max får plats kring vårt bord. Härlig stämning, prat, skratt, god mat, gott vin och en super härlig kväll helt enkelt. Gjorde canellonis som blev mycket uppskattat. Interntationell kväll med vänner från sverige, irland, USA och england. Underbart att ha ett gäng med goa vänner som man gillar mycket. Då trivs man så mycket mer och så mycket lättare. 

Söndag blev en skön och lugn morgon, äntligen sovmorgon. Första söndagen i varje månad så bjuder alla museer i Basel på fritt inträde. Vi passade på att gå på en utställning på naturhistoriska museet. En fotoutställning om förste schweizaren som åkte till antarktis som upptäcksresande år 1913. Söndagen avslutades på ett perfekt sätt med filmkväll i soffan.

Idag måndag är det gråväder som sagt. Gör mig inte så mycket. Har en hel del jobb att fixa idag med både översättningar och läxor. Jag ska dessutom rycka in som översättare under eftermiddagen vilket kan bli intressant. SKa hjälpa vår husvärdinna (hon som förmedlar lägenheterna i området) då hon inte pratar engelska men det kommer ett par som endst talar engelska och ingen tyska. 

9 comments:

Annika said...

Gråväder här också som lär ska bli till snö, men den snön lär inte liga kvar så det kan kvitta.
Härlig helg ni haft. Ja, visst är det så mkt lättare och roligare när alla trivs tillsammans. Älskar sådant.
Sista vintermånaden, sen våras det.
Tror att denna månad kommer att gå jättesnabbt.
Ha en fin dag.
Kram!!

Marianne said...

Här har snön börjat tina bort, utom att det blir minusgrader på nätterna och då fryser smältvattnet till IS! Inte så kul.

Det låter som om ni har haft en skön helg. Och vilka fina tulpaner. Jag köpte vita spetsiga tulpaner i dag som omväxling.

Kram!

Martina said...

Härligt helg med en massa mys och trevligheter! Later underbart!
En fraga, vilket hotell bodde ni pa i Orlando? Har du nagot bra att tipsa om? Gärna inte alltför dyrt, pool och i närheten av Disney World eller Universal.
Kramar

Desiree said...

Annika, en månad vinter till är ok. Det funkar fint för mig. Men i sverige brukar det dröja dessto längre innan man ens ser skymten av några vårtecken. Trist med snö som bara blir till slask med en gång. Ja om januari brukar kännas lång så brukar februari kännas dessto kortare även om den bara är 2 dagar kortare än en vanlig månad.
Kram!

Marianne, inte så kul när det töar och smälter om vartannat. Dina tulpaner låter vackra. Älskar alla sorter och färger.
Kram!

Martina, tack det blev både härligt och mysigt. Vi bodde på Garden Hilton Inn precis vid Sea WOrld.Det var ett bra hotel. Nytt, fräscht och en frukost som höll hög klass. Jag kan rekomendera det hotellet. Här är länken:
http://hiltongardeninn3.hilton.com/en/hotels/florida/hilton-garden-inn-orlando-at-seaworld-ORLSEGI/index.html

Det var inte så dyrt heller. Det finns pool. Gratis shuttle service till Epcot och gång avstånd till Sea World. Från Epcot kan man sedan lätt ta monorailen till Magic Kingdom eller ta en annan buss där till vilken av de andra parkerna som helst. Smidigt.

Lotta said...

Härliga helger ni har! Älskar den här kombon av vänner, mys, koppla av, god mat och gärna lite skidåkning ;)

Här är det snö och åter snö!

Tycker om det, men samtidigt lite bökigt med skolor, arbeten m.m

KRAM!

Anne-Marie said...

Låter som en trevlig och mysig helg med alla möjliga slags aktiviteter.
Kul att din matlagning blev uppskattad. :)
Fattar inte riktigt att februari redan är här. Januari försvann väldigt snabbt.
Kram!!

Martina said...

Tack snälla för hotelltipset. Ska kolla in det!
Kramar

Jane said...

Vilken härlig helg! Bra "kombo" av allt. Fina tulpaner dessutom.
Kram

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Visst är det typiskt när man vaknar tidigt trots att man kan sova vidare? Och såklart är man trött de dagar man inte alls kan göra det, haha. UNDERBARA tulpaner, jag ska springa ner och köpa en bukett så fort jag ätit frukost tänkte jag. KRAM!