Tuesday, August 12, 2014

Äventyrspark och vattenfall

Det här var ett riktigt kul ställe att besöka. Vi stannade i Basel i sommar och har istället njutit av att få lite familjebesök. C´s syster med familj kom till oss och stannade i fyra dagar. Även om vädret var lite si och sådär så hann vi med några trevliga utflykter av olika slag. Bland annat besökte vi denna äventyspark med klätterbana och rodebana. 

Klätterparken var från 8 års ålder och upp. Lilla I var precis 8 år så hon och jag körde klättring. Här fanns olika typer av banor av olika svårighetsgrad att välja bland. Lilla E som bara var fem fyllda fick istället turas om att åka rodel med oss vuxna.

 Bitvis befann man sig ganska högt upp i luften. Just denna tyckte jag var rätt läskig första gången men Iris hade just fixat det hela och det var bara att köra för att inte göra henne besviken. Pirr i magen och lite lätt hjärtklappning men kuuuul!!! Banan gick ca 4-8 meter ovan mark.


 
 Ordning och reda med säkerheten här i Schweiz. Man hade riktig klättersele på sig och fick en ganska lång föreläsning i säkerhet och demonstration på hur allt skulle gå till innan man fick köra.


 Det var alla möjliga sorters utmaningar. Många kluriga balansövningar av olika slag. 


Lilla Iris fixade allt galant. Hon var hur duktig som helst. Mäkta impad. 


Sedan avslutade vi dagen genom att åka vidare till vattenfallen i Schaffhausen. Här har vi förvisso varit innan men det är ett vackert ställe att ta med besökare.


Eftersom det regnat en hel del på sista tiden så var det betydligt mer vatten i fallen än då vi var här sist. Vackrare och mäktigare denna gång.

4 comments:

Miss Marie said...

Åh, fy fasen, sånt där är verkligen inget för mig! Iiiihhh! Får höjdskräck bara av bilderna ;)

Annika said...

Inget för mig heller. Får store skälvan bara av att se bilderna.
Modiga NI!!
Fina bilder, och jag kan förstå att det var KUL!!
Kram!!

Desiree said...

Marie, jag har lite höjdskräck men detta fixade sig bättre än vad jag trodde. Kanske var jag så fokuserad på att klara uppgifterna längst med banan.
Kram!

Annika, hi hi jag brukar som sagt inte vara så äventyrlig men detta tyckte jag var kul.
Kram!

Suzesan said...

Mmm hade fått kämpa lite med de där. Men det såg kul ut. Hade nog genomfört det. Hi hi.

Fina barn och fin bild på er fyra.

Kram
/Susanne