Monday, August 25, 2014

Helgmix


Godmorgon. Hela helgen har det varit riktigt skönt och fint väder. Fredag träffades jag och Constanze och körde en 3-timmars hike upp för Gempen som är en av kullarna som ligger strax utanför Basel. Detta blev vår lunchpaus utsikt. Inte illa eller hur? Gröna kullar, fält, åkrar och Basel med sina kransbyar och förorter.


Fredag kväll grillade jag och C burgar. Hemmagjorda grillade burgare är ju de absolut bästa. En lyx om man har tid är att även baka bröden själv. Men denna gången fanns inte riktigt tid till detta. 


Just nu är det faktiskt ganska skön sensommardagar. Temperaturen dagtid stiger till 18-20 grader. Det går fortfarande att njuta av sköna kvällar på altenan, gå i shorts och äta middag utomhus. I lördagskväll hade vi nya vänner på middag och körde grillkväll med lite gott och blandat från grillen. Även om kvällar och morgnar nu har lite mer kyla så funkar det. I körde på svenskt manér med tröjor och lite filtar så funkade det faktiskt att sitta ute hela kvällen.
I söndags for vi till Alsace och utforskade ett naturområde som heter Petit Camargue. Det riktiga Camargue ligger annars i södra Frankrike som vi också besökt bestående av speciella träsk och sjöar som ger upphov till speciellt djurliv.
Tog en skön långpromenad här. Vacker natur och en otrolig grönska. Många som satt med jättestora kikarsikten på sina kameror och fotade fåglar.Söndagen avslutades med lax som vi grillade och lite filmtajm. Denna vecka ska vi se till att rösta. Tänkte åka ner till Svenska konsulatet i Basel och rösta där.


Såg en otroligt bra film igår kväll som heter The fault in our stars. Sorgsen men fin. Väldigt väldigt bra som sagt.

Hej hopp nu ska jag cykla iväg till tyskan.

7 comments:

Kattas Betraktelser said...

Vilka härliga bilder du bjuder på. Vad ni är flitiga på era cyklar, underbart. Det måste vara riktigt härligt att utforska era omgivniningar från sadeln .Mina grannar i KL har precis avslutat en veckas cykel och vintur i Alsace. De var supernöjda. Hemmagjorda hamburgare är i regel riktigt goda och saftiga. Kram

Suzesan said...

Cykla är skönt . Er utsikt är inget att klaga på.

Tack för tips om film. Vill se den! Får ta tag i det sen nån dag.

Jag är så där lagom förtjust i hamburgare men ibland är det gott. Då är det såklart godast att göra själv

Kram
/Susanne

Annika said...

FINT!!
Älskar också hamburgare! MUMS vad gott det är alltså!! Tycker de man köper på minsta joint här i USA är goda.
OCH de hemmagjorda är grymma!!
The fault of ur stars ja. Minns då K läste boken, hon var så tagen. Hon gillade filmen också. Jag ska se den likaså.
Ska till ambassaden och rösta mkt snart!!
:-)
Kramar!

eastcoastmom said...

Hamburgare, yes speciellt hemgrillade, är en favorit här också!

Anne said...

Aaah, vilka vyer alltså. Förstår det inte blir gammalt med såna vyer. Filmen har jag hört talas om, läst att den ska vara bra. Måste se den vid tillfälle också. Rösta ja, vi fick röstkort med posten nyligen. Det blir ju poströsta här men det är väldigt smidigt så ska göra det nu i veckan. Brukar alltid rösta men har denna gång haft svårt veta hur jag ska rösta. En del frågar ju varför man fortsätter rösta fastän man inte bor i Sverige men för mig känns det självklart. Dessutom har jag ju ingen rösträtt här heller.
Mysigt kolla in din blogg igen!
Kram

Desiree said...

Katta, det låter som en supermysig semester med en veckas cykel och vintur i Alsace. Vad kul att de blev riktigt nöjda, fast det är nog svårt att faktiskt inte bli det.
Kram!

Susanne, Basel med omgivningar är härligt att cykla både i och runt. Smidigaste sättet att ta sig runt i stan är faktiskt på cykel. Staden är dessutom lagom stor för att kunna ta sig fram effektivt på cykel.
Kram!

Annika, jag fick faktiskt boken i julklapp men har ännu inte hunnit läsa den. Även om jag nu redan sett filmen så känner jag att jag bara absolut måste och väldigt gärna vill läsa boken.
Har du något favorit joint i USA då det gäller burgare?
Kram!

Eastcoastmom, mums ja :-)

Anne, väldigt smidigt faktiskt med att kunna poströsta. Nu råkar konsulatet ligga så nära oss att det också är smidigt att gå dit och rösta, annars hade vi nog poströstat. Jag tycker det känns viktigt att rösta även om man inte bor i Sverige. Det är ju ändå ens hemland och det känns viktigt att vara med och påverka framtiden. Jag håller med dig om att det känns klurigt att veta hur man ska rösta i år.
Kramar!

Charlie sa ... said...

Läst i kapp och drunknar i dina bilder! Vilket landskap och jag förstår att ni njuter! Efter det vackra landskapet i Cali har jag fått mersmak ;)
Tog som du vet massa bilder. Älskar öken men också alpkänsla.

Hamburgare är så gott. Hemmagjorda är en delikatess men har även mina favoritställen ute på stan. Tiden rusar, nu är det redan Labor Day och vips är pumpor och den vackra hösten på gång.

Stor kram!