Wednesday, January 28, 2015

Hyra boende

Tidigare då vi varit ute och rest har vi bott aningen på hotel eller något bed and breakfast men den här gången provade vi på att hyra två olika boenden. Det funkade väldigt bra och det är defintivt något vi kommer att göra igen. 

Första veckan bodde i en lägenhet. Enkel men hel och ren. Den var helt ok men i jämförelse med huset som vi hyrde andra veckan som vi gillade jättemycket så gav lägenheten ett ganska platt intryck. Bilden ovan är huset som vi hyrde andra veckan.

Här trivdes vi verkligen utmärkt utomordentligt. Huset låg på en lugn gata och vi hade bara ett kvarter till havet och stranden. 

Från både nedre och övere balkongen hade man havsutsikt. Kaffebryggaren stod utplacerad ute på balkongen som ni ser så att man kunde njuta av sitt kaffe tillsammans med havsutsikten.

Detta hus hittade vi på nätet via en stor site som heter VRBO. Det funkade utmärkt bokning, betalning och kontakt med ägaren för nycklar osv. Smidigt och utan krångel. Det finns verkligen massor med olika boende att välja mellan både vad gäller storlek och typ av boende.

Det här huset hade 6 bäddar. Vi är förvisso bara två och visste inte säkert då vi bokade huset om våra vänner från Alabama skulle komma ner eller inte (nu kom de ner och hälsade på oss så då var det perfekt med lite extra plats). Hur som haver är inte kostnaden direkt relaterad till antal bäddar eller storleken på husen utan beror mer på läget. Vill man bo direkt på beachen så betalar man lite mer för detta. Det finns allt från topp moderna hus till lite äldre och enklare hus. Kostnaden hänger naturligtvis också ihop med när man reser. Nu reste vi i svackan mellan två perioder av högsäsong. Högsäsong kring jul och nyårshelgerna för att sedan övergå till mer lågsäsong efter nyårshelgen och sedan vidare januari ut. Nästa period av högsägong kör sedan igår och pågår från 1:a februari och slutet på april.


Detta är verandran på ovanvåningen i direkt anslutning till master bedroom. Så underbart att stiga ut här på morgonen då solen dyker ut och andas in frisk havsluft var helt underbart.

Vi gillade verkligen huset både för läget och för att det var snyggt och smakfullt dekorerat. Väldigt modernt och luftigt.Öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet. Från vardagsrummet kom man ut på den nedre verandan.

Ovanvåningen med ett master bedroom med tillhörande badrum. Ett gästrum med en queen bed och så ett sovrum med en våningsäng och ett badrum som delades av barnrummet och gästrummet.

 Master bedroom med en stoooor och skön king size bed. Massvis med kuddar som det alltid är i amerikanska sängar.Ett toppmodernt och helt underbart kök. Här fanns alla sorters köksmaskiner och porslin man kunde tänka sig och önska sig. Allt från våffeljärn till mixer. Inga som helst problem att fixa till en god smoothie på morgonen. Dessutom en stor tvättmaskin och torktumlare (top kvalité, sådana som vi hade i Alabama, gud så jag saknar dessa). Underbart att kunna tvätta då man är borta och slipper komma hem med en resväska fylld med smutstvätt.

Det finns som sagt massivs av olika sorters boende att välja på här på Anna-Maria island. Många olika förmedlingar och agencies. En lista med länkar till olika förmedlingar för boende hittar du längst ner i detta inlägg. 

Vi provade på VRBO och Flipkey. Båda funkade utmärkt och kändes trygga att gå via. Det var enkelt att söka på deras sidor och kunna filtrera med olika kriterier. Jag är glad att vi valde att prova på två olika typer av boende under våra två veckor. Vissa boende kan man hyra på några dagar men de flesta hyr man veckovis (ofta lördag till lördag med utcheckning kl 10 och incheckning kl 15).

Många sköna och fina stunder på verandan. Många hus har pool dock inte detta hus. Men det visade sig att det fanns en stor och härlig bubbel pool (hot tub) på baksidan. Så här i januari då det inte är så jättevarma kvällar var det riktigt mysigt och skönt att krypa ner i bubbelpoolen en stund.


Här kommer listan med några av de större förmedlingarna som finns för Anna-Maria island i Florida. 


Flipkey
VRBO
http://www.mikenormanrealty.com/

9 comments:

Miss Marie said...

Jag gillar också att hyra hus eller lägenhet, visst är det skönt med frukost serverad o att inte behöva städa, men det är skönt att kunna fixa mat själva. Och sen den där huset, förstår att ni gillade det! WOW!

eastcoastmom said...

Gillar också att hyra hus eller lägenhet, så skönt att kunna fixa egen frukost eller annan mat om man vill!

Annika said...

Så brukar vi också göra då vi är på The OBX i NC.
OCH är vi vid Myrtle Beach hur vi lgh. Alltid.
OCH alltid är det så fina, fräscha hus. Stora.
Gillar det.
Så fint hus ni hade. OCH det där med kaffebryggaren ute är ju underbart :-)
Förstår att ni redan nu längtar till nästa år.
Vi har precis bokar rum i Marathon i The Keys. När jag ser dina bilder längtar jag!!
Kramar!!

Desiree said...

Marie, ja precis, håller med dig till fullo. Så skönt att kunna laga lite egen mat och inte behöva gå ut och äta alla måltider hela tiden. Superskönt att också kunna tvätta med jämna mellanrum och kunna ha lite större yta att röra sig på. Det gillar jag.
Kram!

Annika, jättefina fräscha hus och lägenheter att välja på när man kikar på alla dessa siter. Lite kul med kaffebryggaren på verandan men passade bra att ha den där.Härligt att ni bokat rum och har denna resa ner mot södra Florida att se fram emot. Ni kommer att stormtrivas.
Kramar!

Eastcoastmom, absolut, håller med dig helt och fullt.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Jag gillar också detta med att hyra ett hem, det ger liksom mer samtiidgt som man ofta kommer bort från de direkta turiststråken. Efter många års resande så fiins hotelldöden där. Huset ni hyrde var verkligen fräscht. Vi funderar på att testa en bostadsbyte organisation, då vi är sugna på Japan och vill hamna bland lokals. Har ni testat det någon gång? Kram

Charlotta Hemert Ljungblad said...

WOW, vilken resa! Det ser ju helt fantastiskt ut! Jag är så sugen på Florida, hade gärna åkt ner till Key West för där har jag inte varit på länge. Kram!

Anne-Marie said...

Nu fick jag svar på min fråga hur ni hyrde. :)
Har aldrig hyrt genom VRBO men de verkar ha många fina bostäder. Litet dyra för min budget. Airbnb tycks ofta ha en del litet billigare möjligheter.
Har ingen erfarenhet alls av Flipkey. Skall kolla deras hemsida också.
Wow, vilket hus ni hyrde. Otroligt fint och fräscht. Förstår att ni verkligen trivdes där. Och att ni hyr samma hus igen nästa vinter.
Kram!

Anne said...

wow, vilket flott hus och bra läge. Jag hade ingen riktig koll på att ni hyrt hus under den här semestern men det är ju helt suveränt. Det blir ju något helt annat än hotellövernattningar, gillar det här formatet när man stannar längre på ett ställe. Har faktiskt sparat dina länkar för framtiden. Jättebra tips, jag blir faktiskt inspirerad. Just det där med att ha mer frihet att kunna laga mer mat är väldigt uppskattat när man stannar längre på ett ställe. Speciellt frukost som jag såg att eastcoast också skrev.
Kram!

Suzesan said...

WOW så fint boende. Trivsamt. Lätt lyxigt. NU är jag ännu mer sugen på att resa till Florida :)Bättre att bo så än på hotell.

Kram
/Susanne