Wednesday, January 7, 2015

Magisk Nyårsdag

Nyårsdagen var något helt spektakulärt. Magisk vacker med sitt speciella ljus, ömsom tät dimma och ömsom helt klart. Varenda liten kvist klädd i vackraste skiraste rimmfrost. 

Vi hade sovit över hos våra vänner i Tyskland nyårsafton till nyårsdagen och då vi for hemåt så sa jag till C att vi måste hem och hämta kameran och ut och fota. Vi for snabbt hem hämtade kameror och for iväg igen för att ta vara på denna helt magiskt och besynnerligt vackra dag. Älskar man att fota som jag gör så var detta helt outstanding.


 Ömsom tät dimma som gjorde att man knappt såg något. Naturen omsvept i ett dunkelt ljus där endast siluetterna framträdde på nära håll.

För att sedan bara några minuter senare klarna upp helt. Dimman lättade helt lika snabbt som den kommit. 


En gnistrande vacker vinterdag uppenbarade sig med knall och klarblå himmel och vackraste rimmfrosten som fick varenda kvist att gnistra och glimma i solskenet.
Som ett sagolandskap med både dimma och solljus. Det var nästan som om dimman var en levande varelse som kröp runt bland buskar och snår.


Finns knapp något vackrare än rimmfrost. En helt fantastisk vacker dag att njuta av en härlig långpromenad. En underbar start på årets allra första dag. Jag njöt och fotade i fulla drag. Lagom kallt också med ca minus 3 grader.

Fält, byar och träd insvepta i både rimmfrost och dimma. Vackert böjande kullar.

 Några frusna nypon lyste intensivt i rött mot de vita snökristallerna.

Vi hoppade in i bilen och for vidare för att finna en vacker skog att promenera i. Blev en härlig långpromenad på två timmar här. Hade inte kunnat tänka mig en bättre och finare start på 2015.


Tog ett djupt andetag av den kalla friska vinterluften och kände en sådan glädje över att jag bor just här där det är så vackert. Love it!


 Tyska Schwartzwald klätt i vinterskrud.6 comments:

eastcoastmom said...

Vad vackert när det ännu ligger kvar snö på grenarna!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja det var en helt sagolik dag. Blev helt till mig för det är inte var dag man får chansen att fota något så vackert. Har aldrig varit med om både dimma och klarblå himmel med bara några minuters mellanrum.
Kramar!

Anne-Marie said...

Åh så vackert och vilken härlig fotostund ni fick.
Mysigt att du fick uppleva detta innan ni åker till varmare trakter.
Det där med dimma och blå himmel nästan samtidigt har jag sett här ibland.
Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, ja helt otroligt. Så glad att vi fick njuta av detta och inte var allt för trött efter nyårsnatten. Kändes som en underbart sätt att börja det nya året på med en härlig långpromenad i detta vackra vinterlandskap.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Men WOW, vilka bilder! Helt fantastiska!

Hoppas att ni har det riktigt bra i Florida!

Kram!

Suzesan said...

JÖSSES så fina bilder. hade ögon som kaffekoppar och sa -OJ OJ så vackert -högt för mig själv.

Kram
/Susanne