Friday, January 30, 2015

Strandliv

Det enda vi saknar förutom våra nära och kära här i Schweiz är nog havet. Just därför var det extra underbart att få njuta av just sol, värme, hav och strand så här i januari.

Vi hyrde cyklar flera gånger (första gången bara jag och C, andra gången med våra vänner Kim och Mike och trejegången hyrde jag själv en dag). Eftersom ön inte är allt för stor passar det perfekt att cykla runt om man önskar från norra till södra spetsen. Inte dyrt alls att hyra cykel. Betalade 8 dollar för en dag. Går också att hyra en vecka eller till och med en hel månad och då blir det billigare priser. 


Vi hyrde sådana här "cruisers" supersköna att cykla på även de var ganska tunga cyklar så satt man väldigt bekvämt. Cyklade för det mesta längst vägar och smågator men sedan tog vi oss också en tur på stranden. Jag gillar den coola gröna färgen på våra cyklar här också. Det var riktigt kul att köra längst med stranden och vattenlinjen även om det var lite tungt också. Vi försökte ta lite selfies men de flesta blev misslyckade.

 Jag älskar den där speciella tidpunkten på dagen strax innan solen går upp eller strax efter att den har gått ner och man får det där speciella blåljuset. Antar att man kallar just denna stund på dagen för gryning och skymning. Den är magisk för mig. 


En morgon strax innan solen har gått upp och himmeln är färgad i vackraste pastellrosa. Jag, stranden och vågorna. I princip hade jag stranden nästintill helt för mig själv. Lyx!

 Även om jag inte direkt älskar löpträning så älskar jag löpning under just dessa förutsättningar när man har så här vackra omgivningar. Då det ser ut så här och man får springa till benen blir trötta och låta alla tankar fara in och ut genom huvudet precis som vågorna som sköjer in över stranden. Så skönt att bara vara, här och nu. Som ett spa-besök för själen.


 För det mesta sprang jag själv men C gjorde mig faktiskt sällskap flera gånger. 


 Ljudet och bruset av vågorna. Älskar det ljudet. Vågor som slår in mot stranden är ljuv musik.


Vackra snäckor fanns det gott om. En kväll hittade jag denna sjöstjärna som hade sköljts upp på stranden. 

Barfota, got to love it.

Strandliv med vänner. Vi blev så glada att Kim och Mike kom ner och hälsade på oss några dagar i Florida. 

Till sist önskar jag er alla en riktigt trevlig helg med en bildsekvens jag tog medan vi satt på stranden en kväll och njöt av ännu en perfekt solnedgång.
Trevlig Helg!

4 comments:

Annika said...

Ojoj så fint!!
Vilka bilder du tagit!!
Härligt!!
Cykeln har underbar färg, och jag antar att den har fotbroms och är mkt stadig. GILLAR!!!
Hela ön ser fantastisk ut.
Ja, skymning och gryning är vackrast. The Magic Hour, som alla fotografer älskar. Jag med!!
Jag saknar också havet, det ar ju en stund för oss att komma ut till öppet hav, men bara en timme till kusten, trots allt. Chesapeake Bay.
Återigen, dina bilder, och färgerna, är underbara!!
Ha en toppenfin helg.
Kramar!!

Miss Marie said...

Åh, härliga bilder! Mysigt med stranden ju. Vi bor nära stranden här, men det är inte direkt lika varmt som hos er... ;)

Anne said...

Galet vackra bilder du tagit, havet är oslagbart. Vi bor inte heller så nära havet eller vatten på det sättet. Även om det inte är såå långt bort så är det tillräckligt långt för att inte vara en del av ens vardag och det kan jag också sakna ibland.
Otroligt vackra bilder Desiree, jag förstår till fullo att du njutit. Jag tänkte på det på tidigare bilder då cyklarna skymtade att de där såg ut som rejäla, hederliga bekväma cyklar. Hur långt tog det förresten att cykla runt ön om man gjorde det? 8 dollar per dag var ju inte alls dyrt heller. Fanns det cykelbanor också?
Kram!!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Jag är precis likadan, fullkomligen älskar ljuset vid skymning! Den finaste stunden på hela dagen, tycker jag. Vad kul att hyra cyklar, ser riktigt härligt ut att cruisa omkring på stranden! Kram!