Monday, February 2, 2015

En skön helg

Hello februari. Hur nice är inte det att få hälsa februari välkommen? Det tycker jag känns skönt och bra. Jag är inget stort fan av januari som är den månad som jag kan känna känns mest seg och långdragen av alla. Men att göra januari till något positivt genom att sticka iväg på semester är något jag gillar mycket.

Så här års då det är mest gråväder ute känns det alltid bra att pigga upp sig med lite färg i form av en bukett med fina tulpaner. 

Det har varit en skön och bra helg. Jag känner att jag äntligen kommit över jetlagen helt och fullt. C bestämde sig för att åka skidor över dagen på lördagen. Jag valde att inte följa med eftersom jag inte ville stiga upp 05:45. Ska man åka skidor över dagen får man sticka tidigt och kommer ofta kommer man inte heller hem förräns vid 19 tiden. Tar ca 2 timmar att köra dit och man vill gärna vara på plats då liftarna öppnar. C åkte med några av våra vänner och en kollega från jobbet. 

Jag njöt av en sovmorgon, långfrukost, ett boxningspass på gymet och sedan en tur på stan där hittade både en fin kjol och ett par superläckra nya träningsbyxor. Hann med att laga en god boueff Bourginon till middag. En god gryta passar utmärkt så här års.
Natten till söndag hade det snöat och vi vaknade av ett tunnt vitt snötäcke. Det mesta hann smälta bort under dagen.


Min söndag blev en härlig heldag med det glada gänget i SWEA Basel styrelse. En körde en workshop för att lära känna varandra bättre och plannera inför vårt första årsmöte som går av stapeln om två veckor. 

Att gå med och få vara med och starta upp något nytt och kul som just Swea Basel är något jag aldrig ångrat. Det är kul, spännande och inspirerande att få vara med om detta. Jag har fått chansen att få träffa så många nya härliga människor. 


Första gången vi körde en heldag med teambuildning. Delade in oss i smågrupper och lagade mat tillsammans. Fredags Tacos på en söndag är inte helt fel.


 Det blev riktigt gott!


Snön fortsatte att falla sakta utanför fönstret men smälte bort i ungefär samma takt som den föll. Vi tog en paus med kort promenad efter lunchen för att få energi till att lägga till eftermiddagens brainstorming.


 Fika paus med kaffe, färsk frukt och andra godsaker.


 Kan sammanfatta eftermiddagen som kreativ, givande och kul.


Det är en hel del jobb och utmaningar med att starta upp en hel ny förening som vi håller på med. Men samtidigt kul, lärorikt och givande på så många plan. Jag är jätteglad att jag träffat detta härliga gäng.

Ett ganska intensivt slut på helgen med denna heldag och det lär också bli en ganska intensiv vecka denna vecka. Idag ska vi testa på att klättra inomhus på vägg med vänner på kvällen. Det är nytt för mig. Har aldrig testat detta innan. Tisdag har jag ett minimöte med några ur Swea igen. Onsdag och torsdag åker C till Holland och vips är det ju helg igen. 

6 comments:

Miss Marie said...

Åh, blir nästan tårögd när jag ser så många svenskar i en och samma stad! Det saknar jag med att bo i en storstad, helt klart. Härlig helg du har haft!

Annika said...

Kul att Swea är så bra, och nytt, hos dig! I DC är det av ett slag där det är stort, ganska tungt och mkt utspritt--och även, tyvärr, ganska snobbigt. Jag gick ur föreningen. Men, numera har det kanske blivit bättre? DET är mkt möjligt.
Glad att din Swea är så pass ny, då har ni mkt ni kan styra upp själva. Toppen!!
Mysig helg fö också.
Nu är det måndag, nästa helg känns avlägsen. Men det lär ju gå lika fort som vanligt.
Ja en BB gryta på vintern är så rätt!!!
Kramar!

Desiree said...

Marie, ja det har varit en stor glädje för mig att ha Swea gänget. Vi har en blandad vänkrets med olika nationaliteter men det är kul att ha ett litet gäng som man kan dela traditioner, högtider och barndommsminnen med där man har samma kultur och språk. Basel är verkligen ingen stortstad så jag har haft tur att det fanns ett litet kärngäng som valde att starta upp och driva Swea-Basel.
Kram!

Annika, det verkar som om de olika Swea-föreningarna är väldigt olika både i form av medlemmar och vilken typ av känsla de förmedlar. Jag har hört talas om flera snobbiga Swea-föreningar eller andra där det känns lite gammalt och trist. Men jag har igen haft turen att ha haft turen att få komma med i styrelsen för en Swea-grupp som inte är ett dugg snobbig utan som har gott om unga som har massor med inspiration och är kul att hänga med. Det är som ett glatt gäng med vänner som träffas när vi träffas. Det är ju precis så det ska vara.
Kramar!

Saltistjejen said...

Så himla roligt att du har en så bra SWEA där hos dig. Eller kanske snarare att du är med och SKAPAR en så bra SWEA!!! Jag har aldrig engagerat mig i SWEA men vissa undrar pm jag inte borde gå med här i SD? Ev kanske. Vi får se. Än så länge har jag inte känt ngt behov men det kommer kanske.
Sedan vet man aldrig ifall föreningen på ens eget ställe består av personer man kommer att klicka med, men förhoppningsvis gör man ju det.
Härlig helg i övrigt också. Skönt att ibland bara få ta det lugnt så som du gjorde på lördagen
Ha nu en fin vecka!
Kram!

eastcoastmom said...

Jag ska faktiskt gå med i SWEA i New York nu. Första gången medlem sen vi flyttade utomlands för 19 år sen! Ska ge det en chans i varje fall.

Desiree said...

Saltis, du får känna dig för och se hur du känner. Jag gick med i hopp om att få träffa fler trevliga tjejer och kvinnor för att utöka umgänget men också för att nätverka eftersom jag kände att det kunde vara bra att utöka mitt nätverk eftersom jag inte hade jobb då jag gick med i styrelsen och vi skulle starta upp Swea. Sedan hittar vi ju på en hel del trevliga och intressanta aktiviteter som inte bara har med svenska högtidsdagar att göra. Men varje Swea har sin profil så du får kolla in om Swea San Diego kan vara något för dig.
Kram!

Eastcoastmom, wow vad kul! Ja man får ge det hela en chans och se hur det känns och om det hela passar en. Matchen mellan en själv och de olika föreningarna kan ju vara väldigt olika. Hoppas du får kul och att det känns som en bra match.
Kram!