Tuesday, February 3, 2015

Grå dagar


Idag har det varit en sådan där riktigt grå dag i Basel med skurar av blötsnö som kommit i omgångar. Längtar redan tillbaka till Florida. Även om det är långt kvar tills vi åker så är det en stor glädje att veta att vi kommer att åka och redan nu kunna börja se fram emot det hela så smått.

Appropå grå dagar så var det ju faktiskt så att det fanns sådana i Florida också när vi var där. Men jag måste säga att även just denna grå dag på stranden då jag tog dessa bilder tycker jag var vacker på något sätt. 

Vi hade några grå dagar och två heldagar med regn medan vi var där. Den ena regndagen passade vi på att åka ut till outletten och shoppa. Den andra dagen så hade jag passande nog mitt tyska-seminarium och C hade en jobb konferans han behövde vara med på. Sedan passade jag på att unna mig med lite manikyr och pedikyr som tog ca 2.5 timmar. Helt underbart. 

Molnen och havet flyter nästan in i varandra på ett coolt sätt.

Något som var skönt var att det fanns direktflyg mellan Zurich och Tampa. Vi flög med Edelwise som tillhör Swiss men har mer av deras renodlade semester destinationer. Edelwise var riktigt bra. De hade god service och kom ofta med drickavagnen och såg till så folk slapp sitta och vara törstiga. Swiss flyger jag väldigt gärna med, bra bolag med bra service. 

Sova på flyg är näst intill omöjligt för mig. Avundas alltid dem som kan sova flera timmar på ett flyg. Tycker aldrig att jag hittar en bekväm ställning. Denna gången hade vi turen att båda ha en ledig plats brevid oss (vi vill båda sitta vid mittgången) men det gick likförbannat inte att sova. Hann dock med att se tre filmer på vägen dit och tre på vägen hem. På vägen till Tampa var det förvisso dagflyg och då är det alltid svårare att sova men på vägen tillbaka hade jag hoppats på att somna då det var nattflyg (men icke). Brukar du kunna sova då du är ute och flyger? Några tips, tricks, knep?

När vi kom fram till Tampa fick vi träffa den söta Beagelhunden som jobbade som fruktpolis på flygplatsen. Jag brukar alltid ha med mig lite frukt och någon smörgås som lite extra matsäck på långflyg. Jag hade totalt glömt bort att jag hade två äpplen kvar då vi landade. De var vänliga även om vi blev tagna på bar gärning. Vi fick slänga frukten men slapp böter eller skäll. Frukthunden var verkligen söt och väldigt duktig på sitt jobb. 

Vi tillbringade en natt i Tampa på hotel då vi anlände. Ett beslut jag tycker vi gjorde helt rätt i. Skönt att inte behöva köra iväg med en gång. När man kommer fram tar det ju alltid ett tag att få väskor och hämta ut hyrbil och dessutom hinner det ju bli mitt i natten för en själv även om det är kväll lokal tid. Dessutom hade vi inte tillgång till lägenheten förrän dagen efter ändå. Men jag hade nog ändå valt att ta en natt på hotel. Så himla skönt att få gå och lägga sig med en gång då man kommer fram mer eller mindre. C ville ha något att äta så vi satte oss i hotelbaren och C fick sig en hamburgare och jag ett glas vin. Skönt att bara varva ner någon timme innan man kunde krypa ner i en gosig skön säng. 

Nästa flygresa blir till Stockholm. Flyger hem till Påsken. Hoppas att våren har anlänt till Stockholm då. Är glad att jag slipper att resa via jobbet. Har aldrig varit den typen som gillat jobbresor speciellt mycket. Känner några som gärna reser i tjänsten och andra som hatar det. C gillar det inte speciellt mycket men som tur är slipper han resa så mycket i tjänsten. Det blir dock två dagar för honom i Holland denna vecka. Själv har jag extra mycket på jobbet just nu. Min kollega var tvugen att i all hast åka till sin familj i New York eftersom hennes fars tillstånd snabbt försämrats. Nu får jag på egen hand så mycket som möjligt försöka ro i land alla uppdrag de närmsta veckorna framöver. 

6 comments:

Annika said...

Nej, jag kan INTE sova på flyg. Det går inte. Det är så otroligt obekvämt, och sällan och aldrig har man ju ett ledigt säte bredvid sig.
Tycker alltid att planen är knökfulla när man än åker.
Sitter obekvämt, får ont i nacken.
OCH det blir bara värre med åren.
Ja, finge jag sträcka ut mig skulle jag sova på planet. DET vet jag.
Tänk om man hade råd att flyga business...
Men nej, det har jag ju inte råd med, så det är bara att fetglömma. OCH hoppas på att bli uppgraderad (händer väl en gång vart tionde år, haha).


Hoppas det går bra på jobbet trots att jobben hopas nu.

Gråa dagar har jag inget alls emot. Men, det beror ju såklart på att soldagarna är så många ändå.
Himlen på dina Fla-bilder är så fin!!


Kramar!

Desiree said...

Annika, då är du precis som jag. Ja tänk om man hade råd med business men men det funkar ju inte riktigt att betala så mycket. Ja vi hade supertur som ändå hade varsitt ledig säte brevid oss (antar att vi hade tur eftersom vi flög i lågsäsong). Nej uppgraderad tror jag inte att jag någonsin kommer att ha turen att bli.
Kram!

Anne-Marie said...

Har inga bra råd till dig tyvärr eftersom jag är likadan. Kan inte sova bra utan halvslumrar till och från. Vill också sitta vid mittgången så att man slipper kliva över andra personer. :)
Jag visste inte om fruktförbudet på min första resa till USA och Los Angeles (1985) men de sade det på planet så jag fick lämna mina bananer. Tur att ni inte blev utskällda. Amerikanska TSA och annan personal på de amerikanska flygplatserna verkar ju onekligen litet "uptight" numera.
Låter som om du inte har brist på arbetsuppgifter den närmaste tiden. :)
Grått kan vara skönt ibland också. Vi fick faktiskt litet regn igår och i förrgår natt. Helt otroligt!
Kram!!

Anne said...

Har heller inga bra råd vad gäller sova på flyg, jag brukar kunna slumra in och i bästa fall få till några ryckvisa vilostunder men inget som jag direkt räknar att sova. Jag tycker de numera ofta visar rätt bra filmer, nya och rätt mycket att välja på så att fördriva tiden med lite filmtittande brukar jag också göra. Kul är det ju inte att flyga, jag ser det som ett nödvändigt ont för att kunna ta sig till platser man vill åka till men vare sig all tid på flygplatser, all hets och stress där, själva tiden i flyget. Nej, inget jag gillar men som sagt, man måste ju om man ska ta sig nånstans...
Jag är inte heller typen som gillar jobbresor, skulle inte vilja ha ett sådant jobb. Har du sett Up in the Air med George Clooney? Den har några år på nacken men är riktigt bra, den handlar just om en man som älskar livsstilen att hela tiden vara i luften, på arbetsresor och gå från flygplats till flygplats och hotell till hotell.
Fin helg du hade förresten, din SWEA verkar himla mysig. Så roligt du kunde komma in och med från början. Jag kommer själv att prova vår Swea när/om den blir verklighet.
Vi har också grått, regn och rått i luften idag. Mörkare sådana dagar men tycker ändå det är så skönt att kvällarna faktiskt blivit lite ljusare nu och att man ser skillnad. Ärligt talat så börjar jag längta efter riktiga våren nu, kan inte hjälpas men så är det.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Är precis likadan, sover inte en blund på flyget. Calle däremot, han somnar innan vi startat och vaknar ofta precis när vi ska gå av. Helt normalt. NOT.

Suzesan said...

usch svårt att sova på resa. Håller med.

Fruktförbud????? Får googla på det. Vet inte varför eller nåt?? Låter urbota fånigt. Men vilken tur ni hade.

Kram
/Susanne