Friday, February 27, 2015

De första vårtecknen

 Ett och annat första vårtecken börjar så smått dyka upp här i Basel. Igår såg jag för första gången dessa små krokusar som stack upp i gräset. Den allra första hade slagit ut i vårsolen som lyste igår.

Idag vräker regnet ner. Vill helst inte ut alls men det får bli en tur till gymmet i full regnmundering.

Lite vårtecken dyker upp även i matbutiken. De första bundarna med sparris finns nu att köpa. Sparris är stort här både de vita och de gröna. Min favorit är de gröna.

De här små varelserna har också skuttat in bland butikshyllorna. Bruna i alla möjliga former och storlekar.

Julen och Alla hjärtans dag har rullats ut och nu rullas den Glada Påsken in. Massvis med förföriskt goda påskägg fyllda till bredden med godsaker finns att välja bland.

Idag kör jag ett boxpass på gymmet. Sedan väntar jag på en leverans av nybakat bröd lagom till helgen. Imorgon blir det tiiiiidg uppstigning. Vi åker skidor över dagen i Grindelwalt.

Ha en skön helg!

6 comments:

Miss Marie said...

Härligt med vårtecken! Sparris förknippar jag med våren, i München kunde vi köpa smarrig sparris vid alla frukt- och gröntstånd, så himla gott o lyxigt! :)

Annika said...

Ja, så fint med alla vårtecken. Här ligger de ännu begravda under snön.
Men å andra sidan kan jag vänta på det LJUVLIGA!!!
Ja, jag har sett sparris i butikerna här med.
OCH påsken är verkligen på g...
Ha en jättefin helg.
Kramar!!

lanclin said...

Hej! Här kommer en hälsning från Ingolstadt norr om München! Lite roligt sammanträffande att jag skrev ett inlägg om vårtecken jag också idag :)
Minns inte hur jag hittade din blogg men du skriver väldigt trevligt så jag kommer att kika in lite då och då för att "hälsa på" :)
Hälsningar Linnea Edmark

eastcoastmom said...

Kan tänka mig att de finns god choklad till påsk hos er!

Suzesan said...

Tack så mycket.

Ljuvligt. Måste vara härligt att vara krokus och så välkomnad :) Kort liv dock :) ja nu är det på G här också. Vi västkustbor vi glädjs och alla delar vårtecken med jubel. Sandaler i skoaffären är ett bra vårtecken :) :)

Hörde att första tranan är på plats vid Hornborgarsjön det om nåt är gott att höra. Här har vi nu meteorologisk vår då det varit utan minusgrader så många dar som behövs. Sju är det väl. De sa att det gick från höst direkt till vår denna gången. Men jag ser allt kommer i lagom takt och stämmer ganska bra med tiden.

Hoppas ni fått en fin skidåkning och trevlig helg.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Marie, jag förknippar också just sparris med vår så det känns som ett riktigt vårtecken då det dyker upp i butikerna.
Gott är det också.
Kram!

Annika, ja det lär nog dröja en stund till innan ni får vår hos er men när det väl sätter igång går det säkert snabbt. Affärerna är snabba på att rulla in nästa högtid med pynt och godsaker som hör till.
Kramar!

Linnea, tack så mycket. Vad kul att du gillar bloggen. Du är så välkommen att fortsätta kika in när som helst.
Kram!

Eastcoastmom, jajemen här går det absolut ingen nöd på en vad gäller choklad :-)
Kramar!

Suzesan, härligt att ni också hos dig börjar få lite vår. Sandaler är verkligen ett ljuvligt vårteckan när de dyker upp i skobutikerna.
Än lite vinter kvar här men våren kikar runt knuten och det känns bra.
Kram och ha en fin helg du också.