Thursday, February 19, 2015

Torsdagslista

Tulpaner kan jag inte få nog av så här års. Just nu när man befinner sig i slutet på vintern och våren ännu inte kommit igång så känns det som den perfekta försmaken på våren med en vacker bukett med färgglada tulpaner.


Senaste grupparbetet på min tyskakurs så visade sig att även äkta tyskar läser denna kurs i grammatik. När jag pratade med min chattpartner på kursen blev jag faktiskt rätt förvånad över att hon var tyska, att en äkta tysk läser samma kurs som jag gör. Grammatik är väl kanske inte superspännande men ändå väldigt bra kunskaper att ha.


Jordgubbar har börjat dyka upp i affärerna och de är riktigt goda med massor av fin smak. Känns lite lyxigt med färska bär till frukosten.

Det lackar mot karnevalstider här i Basel. På måndag är det Fastnacht som alltid firas ett visst antal veckor innan Påsken. På måndag är vi därför lediga. Det blir långhelg för oss denna helgen.

På tal om karneval så firar man detta en vecka senare i Basel. Det var med andra ord karnevalstider förra helgen då vi var i Laax och åkte skidor. Under fredagkvällen fick vi bord på en lokal lite krog. Det visade sig att deltarna från karnevalståget kom hit och bjöd på en lite extra och annorlunda musikupplevelse. Ganska öronbedövande men kul.

Vi hoppas på att kunna sticka iväg och åka lite mer skidor under måndagen som är ledig. Det funkar faktiskt att åka iväg över dagen om man ger sig av tidigt. Tar ca 2 timmar med bil så når man Alperna från Basel.

Det märks att dagarna börjar bli längre nu. Ljusare på både morgon och kväll. Man börjar också höra lite fågelkvitter om morgonen strax innan det ljusnar. Någon snö i Basel har vi inte. Som mest har vi haft ca 4-5 dagar med snö här. Det brukar inte komma så mycket snö i Basel. Det snöar dessto mer uppe i Alperna som befinner sig på betydligt högre höjd.


4 comments:

Annika said...

Kul med att man firar fastan så.
Lite som mardi gras och karnevalen och sådant. DET skulle jag gilla.
Mysigt med skidor på måndag igen.
tulpaner ja, älskar dem. För mig är det en riktig vinterblomma med löfte om vår. Slutar köpa dem så fort det våras ute.
ja, ljusets återkomst är härligt, och det märks tydligt.
Ha en fin helg.
kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Ååh, jordgubbar! Jag håller faktiskt på att göra jordgubbsglass as we speak, känns mycket lyxigt att kunna plocka fram ur frysen :=) Kram!

Desiree said...

Annika, ja Basels egen variant på Mardi Gras kan man absolut säga. Fortätt njuta av vintern själv är jag glad att iallafall slippa snö här i stan.
Kram!

Charlotta, ååååh så gott det lät med jordgubbsglass. Smaskens.
Låter som en riktigt god helg hemma hos dig.
Kram!

Anne-Marie said...

Hoppas att ni får/fick en bra skidresa. Såg dina bilder på förra helgens skidtur. Bedövande vackert.
Kul att du är på samma nivå som äkta tyskar.
Och visst har det blivit mycket ljusare både på morgonen och kvällen.
Kram!