Friday, February 6, 2015

En ganska vanlig torsdag så här en fredag

Jag tog lite bilder igår. Tänkte jag kör lite av en EFIT (Ett Foto i Timmen, även om jag inte fotat ett foto i timmen). Så här såg min dag ut igår.

Torsdagar brukar innebära lite sovmorgon för mig. Jag jobbar ju inte torsdag eller fredag och C brukar gå upp senare än mig även då han jobbar. När jag jobbar kommer jag till jobbet ca 1.5 timmar innan C. Denna torsdag tog jag dock ingen sovmorgon eftersom jag hade en del att göra och C befann sig på tjänsteresa i Holland. 

Torsdagar är även städdag hos mig. Förmiddagen går åt till det roliga aktiviteterna städa och tvätta. 

Frukost framför datorn. Passar på att läsa bloggar, kolla mejl och annat på nätet. Hittade ett recept på Chaipudding som man gör på chaifrön och testade detta till frukost. Själva chaipuddingen i sig ser ju inte så rolig ut men den smakar gott och man kryddar den med vanilj, kanel eller kardemumma och sedan toppar man med lite bär, frukt eller kompott så ser den ju lite piffigare ut. Gott var det så det kör jag gärna fler gånger.

Torsdag och fredag är mina pluggdagar också. Denna terminen läser jag som ni ser tysk grammatik. Jesus, visste nog inte vad jag anmält mig till riktigt. Knepigt och mycket att hålla rätt på. Känns som jag läser två kurser i ett (svensk och tysk grammatik). En ganska tung kurs men förmodligen ganska nyttig. Får se hur länge jag hänger med. Jag kör på så får vi se om jag mäktar med hela terminen.Träning vid lunch. Detta är mitt gym som jag älskar. De har massor med bra pass. Jag brukar köra pass vid lunch 5ggr i veckan. Torsdag och fredag då jag har lite mer tid stannar jag även kvar en stund och tränar lite extra på egen hand. Gillar att styrketräna. Pass kör ofta spinning, boxning och TRX.


Stanna till och handla lite. Detta är den lilla butiken som även har söndagsöppet. Allt är annars stängt på söndagar här i Schweiz. En och annan sådan här minilivs finns för nöd varor. 

 Åkte förbi biblioteket och lämnade igen några böcker och passade på att låna några nya. Det här biblioteket är suveränt. Böcker på både engelska och tyska. Men jag är ärligt talat mest intresserad av de tyska böckerna nu för att öva språket. De har en stor och supermysig tidningshöra med massor av magazin och tidningar av olika slag. 

Biblioteket betalar man ett årsabonnemang för här. Ingen större summa ca 400 kr per år. Det är det absolut värt.


Sedan blev det visst en tur till den stora vanliga Migros. Jag hittade naturligtvis inte allt på den lilla (som jag hade hoppats på att jag skulle göra). Den stora ligger ca 3 kvarter från oss och är en underbar affär med jättebra sortiment. Fräsch och fin.


En kallfront just nu. Känns svinigt kallt. Egentligen ligger temperaturen kring nollan eller ett par minusgrader men det är en sådan där rå och fuktig kyla som verkligen tränger in i märg och ben. Lite snö i luften också.

Men nu är det faktiskt ljust ända fram till 17:30 här vilket känns underbart att vi går mot ljusare tider. 

Men idag är det fredag och nu stundar helgen. Imorgon ska vi ha lite middagsgäster så jag håller på att planera menyn. Kall dag idag med minusgrader. Fredag alltid lika skön och efterlängtad.

7 comments:

Fröken L said...

Chaipudding måste jag testa. Det är många som säger att det är gott. Underbart med tulpaner, de är vackra även när de är på väg att blomma över. Tänk vad bortskämda vi är här i Sverige med gratis tillgång till bibliotek även om 400 kr/år inte är en farlig avgift. Önskar dig en trevlig helg!

Kram Linda

Annika said...

Ja, den där kylan du beskriver, den är nästan den värsta kyla som finns. Den krypet in i märg och ben.
jag vet.

Du hann med mkt på din dag.
Gillar efit. Alltid så roligt att följa andras dagar.

Önskar dig en fin och trevlig helg!!
Kramar!!

Desiree said...

Fröken L, ja testa chaipudding. Googla recept för mer info. Jag älskar också tulpaner i alla dess former och färger och även när de är på väg att blomma över som du säger.
En riktigt trevlig helg till dig.

Annika, rå kall fuktig kyla med rejäl blåst har det varit idag. Gud så jag har frusit då jag cyklat.
Trevlig helg till dig också.
Kram!

eastcoastmom said...

Chiapudding smakar sådär tycker jag, det är nåt med konsistensen...
Ni har ju knappt nån snö alls! Trodde hela Schweiz hade massor med snö.

Anne-Marie said...

Tycker du är duktig som klarar av tyskan så bra som du gör. Tysk grammatik är inte alls lätt. Det minns jag från gymnasiet.
Vi har haft ett riktigt oväder sedan igår med mycket kraftiga vindar och faktiskt ett intensivt regn stor del av dagen idag.
Minns den där genomträngande kylan från Stockholm.
Kram!

Desiree said...

Eastcoastmom, det finns gott om snö uppe i Alperna men inte här nere i stan vilket jag tycker är skönt.
Kram!

Anne-Marie., jag vet inte om jag denna gången kanske tagit mig vatten över huvudet men kör på för jag tror den ändå kan vara av stor nytta.
Kram!

Suzesan said...

Håller med om Chiapudding. Nyss börjat med det med. Blir väldigt gott om man gör som du och kryddar den med godsaker. Tänk att ett sånt lite frö ger så mycket. Men jag tror mer på att göra pudding på dem än att låta dem ligga på filen eller gröten just för att de "drar vätska 12 ggr sin egen storlek"

Hoppas du klarar grammatiken. Så flitig som du är och OM du tycker det är svårt då har du helt rätt :) Jag vet andra som sagt att det är den svåraste av dem alla. Hoppas du tar dig över barriären. Jag har aldrig läst på den nivån som du är på. Jag kommer snart till mitt nya språk som jag ska lära mig. Finska.
Mormor och morfars språk. Jag har aldrig träffat dem men nu vill jag kunna deras språk. Fick en språkkurs av min son i julklapp. Har börjat med att lyssna in "sången i språket" Lyssna lyssna och repetera. Nog ett svårt språk men det ska gå. SEN Kommer jag ju till den grammatiken ;)

Kram
/Susanne