Friday, April 8, 2016

Happy Friday

Godmorgon and happy Friday. Sitter här med just denna kopp kaffe framför mig. Kaffe är en sådan där grej som jag inte skulle vilja leva utan. Frukostkaffet är det allra godaste på hela dagen. När jag är hemma och inte på jobbet dricker jag bara kaffe på morgonen. Kan inte dricka koffein alls efter kl 17. Även svart te är jag känslig mot på kvällen. Det är inte så man blir pigg utan snarare bara har svårt att somna (kanske inbillar man sig mer än vad det är men jag kör inte kaffe eller te på kvällen om det inte är ört-te eller rött te).


Hallå, vart tog det fina vårvädret vägen? Nu alldeles lagom till att altanen är färdig och fin. Allt är oljat och iordningställt så blir det lätt regn, gråväder och kyligt igen. Så typiskt. 


Igår passade jag på att rengöra ugnen. Det behövs med jämna mellanrum. I USA var det poppis med self-clean funktion på ugnarna. Jag tror dock inte på att detta riktigt. Tror man måste torka av och rengöra för hand för att det ska bli ordentligt gjort. Nu är iallafall ugnen ren och fin. Kanske ska jag baka något gott till helgen?

Nästa helg åker vi till Holland för att kolla på tulpaner. Älskar tulpaner så detta ser jag verkligen fram emot. Fortsätter att frossa i tulpaner som det finns gott om just nu. Denna helg är C i Italien och kör mountain bike med två kompisar från Basel. Det blir en helg för mig på egen hand vilket kan vara nice också. 


Happy Friday och njut av dagen och helgen. Vad ska ni hitta på?


6 comments:

eastcoastmom said...

Dricker heller inte kaffe efter typ 16 på kvällarna. Funkar inte med koffein på kvällen för mig.

Annika said...

Ja, kaffe på morgonen. Två koppar. En med riktigt kaffe, och en med decaf.
Sen dricker jag inte mer kaffe.
Dricker te däremot på em, och ibland på kvällen också.
KUL med tulpaner i Holland. Blir nog en upplevelse att se!
Jag har inte gjort iordning vare sig deck eller framsida än. SÅ du inspirerar.
Våren har tagit en paus här också. Det är OK.
Ha en fin helg!
Kramar!

Anne said...

Hihi, jag har fortfarande inte vant mig utan tycker det låter så cosmopoliskt, så glamouröst och stekar-aktigt att läsa C är iväg till Italien och cyklar över helgen. Bara sådär, drar till Italien över helgen. Återigen, avstånden ni har till flera länder så nära.
Kaffe på kvällarna (eller ja, från och med sen eftermiddag) funkar inte för mig heller. Koffeinet spökar för mig också. Kaffe verkar ju vara rena hälsobomben, läser hela tiden hur mycket fördelar kaffe har, här i USA har t.om. FDA gått ut med ändrade riktlinjer och i sina kost och livsrekommendationer, uppmuntrar till kaffe då det bevisligen har så mycket hälsofördelar. Så jag önskar jag kunde dricka mer kaffe än jag kan. Men det ÄR så himla gott på just morgonen, jag dricker inte i samband med frukosten utan tar en mugg någon timme senare, före lunch men efter frukost. Aaaahhhh, ljuvligt sitta ner och njuta.
Ha en riktigt fin helg!
Kram!

Eleonor i Nashville said...

Morgonkaffe JA!!! Det an anda gangen jag dricker kaffe.
Haha self clean ovens alltsa. Vi hade en san i varat hus men det fungerade inte alls. Man maste rengora den for hand! Och nar man anvander self clean funktionen sa luktar det jatteilla. Usch. Nej vill man ha rent sa far man stada sjalv!

Skont med en helg ensam. Vad ska du hitta pa?

kram!

Anne-Marie said...

Det ser så vackert ut hos dig i Basel nu med de blommor du visade i förra inlägget.
Här har det varit ovanligt varmt de senaste 2-3 dagarna och det känns som sommar redan. Jag vill gärna ha en långsam vår men nu har det varit "explosionsartat".
Inget kaffe för mig. Har aldrig druckit och kommer aldrig att börja dricka. :)
Skönt kanske med litet egentid ibland.
Ha en fin helg! Kram!

Desiree said...

Eastcoastmom, du fattar du precis hur det kan vara :-)
Trevlig helg

Annika, förut drack jag mer kaffe men numer oftast bara på morgonen förutom de dagar jag är på kontoret för då dricker jag en kopp på eftermiddagen också. Förstår att du helt enkelt inte hunnit med att fixa ditt däck ännu och sedan har ni fortfarande haft lite vintrigt av och till eller hur. Men antar att det börjar bli dags nu att fixa inför vår och försommar.
Ha en fin helg Annika.

Anne, hi hi det är nog faktiskt lite glam över det hela trots allt. De for iväg torsdag eftermiddag till Ligurien och det tog ca 6 timmar att köra från Basel. Inte så farligt långt alltså. Det är bra att kaffe fått ett bättre rykte igen. Ett tag kändes det som om det skulle vara en big no no. Men eftersom jag gillar kaffe känns det bra att det anses bra att dricka igen (hade nog druckit kaffe ändå).
Kaffe är gott och ibland om vi har middagsgäster och de tar kaffe efter middagen så är det så att jag ibland kan tänka mig en kopp med decaf.
Kram!

Eleonor, jag tror att self-clean endast tar bort det värsta. Det ska ju bränna bort rester men jag tror som sagt att man ändå måste ta själv och göra jobbet manuellt för att det ska bli riktigt bra.
Kram!

Anne-Marie, jag kan nog ändå erkänna att jag är tacksam över lite svalare väder som bromsar upp hur snabbt allt plötsligt gick. När det är 20 grader i april redan får man lite hjälp hur ska resten av sommaren bli då känsla. Så det är lite bra med en liten kyligare paus. Jag känner många som inte dricker kaffe eller te alls.
Ha en fin helg du med.