Friday, April 22, 2016

Vårkväll med grillpremiär

Det har varit en helt ljuvlig vår vecka i Basel denna vecka förutom måndag då det regnade. Alldeles lagom varmt och skönt och soligt. Det första som kom har nu blommat över. Detta  träd med sina rosa blommor är en av mina favoriter och det här är några kort jag tog förra veckan.Den gamla damen på hörnet där vi bor har denna fantastiskt fina stora Forsytia buske och det vackra körsbärsträdet som än så  länge står i praktfull blom.Igår var en sådan där alldeles fantastiskt fin vårkväll. C kom hem och överraskade och sa att han ville ha grillkväll för att det var så fint. Så han cyklade iväg och köpte hem goda grejer att lägga på grillen och fixade hela middagen. Jag kunde bara koppla av och njuta av den fina vårkvällen på altanen.


Magnolia trädet som stod i full blom för två veckor sedan ser ut så här nu. Grönt och vackert förvisso men blommorna är borta.

Grillkväll på altanen. Det blev premiär för året faktiskt. Vi grillade små potatisar, zuchini, mini-paprika, sparris och kyckling. Blev så gott!

Vi ska grilla hos vänner som bor i Tyskland imorgon men tyvärr kvarstår den tråkiga prognosen med regn hela dagen. Trist men man får göra det bästa av det ändå. Vi tänkte ändå grilla men så får vi nog sitta inne och inte ute.
Ha en fin helg.

3 comments:

Annika said...

FINT Desiree!!
SÅ fint!
Tänk att er forsythia hänger med än!
OCH körsbären så vackra än.

Kvällsljuset från er balkong är ljuvligt.
Sådant där äkta, vackert vårljus. Mmm...
Mysigt att bli överraskad med god grillmiddag också.
Love it!!


När du grillar potatisen sådär, kokar du den först? Hur länge har du den på grillen?
Mums, mums!!!
Blir hungrig. HUNGRIG!!!


Kramar i massor och trevlig helg!

Anne said...

Jag håller med om att ni har ljuvligt kvällsljus från er balkong, ni har mycket rymd där uppifrån också, det känns väldigt luftigt helt enkelt. Ingen grannvägg att titta in i eller täta hus, utan mycket rymd känner jag. Förstår verkligen att ni spenderar mycket tid på balkongen. Men åh så gott det ser ut, grillat är bara så gott alltså. Sparrisen är så god nu, förstås samma hos er. Jag har aldrig grillat potatis sådär, vad jag minns, måste den förkokas först eller lägger ni den direkt på grillen?
Hoppas prognosen ändrar hux flux och att ni får fint väder till helgen också.
Kram

Anne-Marie said...

Underbara blommor i mängder. Bra när våren inte blir sommar med en gång utan faktiskt är en vår.
Vilken lyx att bli bjuden på grillmiddag hemma. :)
Ser verkligen mysigt ut på er uteplats.
Kram!