Wednesday, April 27, 2016

Onsdags funderingar

Grönskan är här i Basel. Väldiga kast mellan temperaturerna. Förra veckan hade vi sköna 22 grader och nu har det näst intill gått ner till 2 grader (iallafall på nätterna) men rejält kallt känns det nu med temperaturer under 10 grader. Det är allmänt svajigt i väderprognosen med några dagar med uppehåll följt av mer regn. Typiskt nog verkar det alltid komma regn till helgen. Idag har det ösregnat mer eller mindre hela dagen. Men tacksam så länge det inte kommer snö.

Helgdagarna är många i maj vilket är skönt och trevligt. Nu till helgen är det Valborg i Sverige men det firas inte alls här. Vi kommer inte fira valborg. Till Kristi himmelfärdshelgen åker vi hem till Sverige. Denna gång inte till Stockholm utan till Blekinge där vi träffar C's föräldrar och syster med familj. Vi ska tillsammans fira Iris 10:e födelsedag. Både Pingst och Kristi himmelfärds helgerna firas i Schweiz. Pingsten har vi inga planer för. I Sverige har man ju tagit bort annandag Pingst men här finns den kvar.

Vi åker hem till Sverige med varsin väska. Jag funderar på vad jag skulle ta med mig tillbaka hit som jag saknar. Inser att det faktiskt är mindre och mindre som jag saknar. C kommer ta med knäckebröd, kaviar och godis. Jag kan snylta lite på honom eftersom jag äter så mycket mindre av dessa än vad han gör. Jag kommer köpa några tidningar. Kolla kläder kommer jag inte hinna denna gången. 

Jippi och yay! Vi har fått tillbaka tillgången till Amerikanska Netflix igen för tillfället. Vår VPN provider mailade med nyheter som gjorde att vi åter igen kan kolla in hela det amerikanska utbudet. Lyckan är STOR.

Mattrender är alltid intressanta att följa och kolla in. Det är absolut inte så att jag följer alla själv. Jag blir förvånad över att allt numer ska vara glutenfritt. Visst är det toppen för alla som är glutenallergiska men hur vanligt är detta? Är folk betydligt mer glutenallergiska nu än för en eller två generationer sedan? Om man inte är glutenallergisk så finns det ingen vits med att äta glutenfritt. Det är ju inte så att det är nyttigare eller bättre. Känns lite som om att står det glutenfritt är det lite bättre. Personligen tror jag inte på någon specifik diet heller utan tror mer på bra råvaror och att laga maten från grunden själv i så stor utsträckning som möjligt.


På vissa ställen i stan så är det gräs längst med spårvagnspåren. Det tycker jag är fint.

The Minions eller Minionerna. Ja ni vet de där gula små otroligt söta figurerna med ett eller två ögon och cyklop. De är ju verkligen hur söta och härliga som helst. Jag gillar dem jättemycket. Jag upptäckte dem då vi flög till USA i vintras och man visade filmen på flyget. Igår kollade vi ytterligare en av filmerna med Minionerna. Det finns tre filmer och vi har en kvar. 


Går inte låta bli att bli kär i Bob, Stuart och Kevin. Blir glad bara jag ser dessa små filurer. 

Instagram vs Facebook. Jag gillar Instagram mycket bättre. Ingen reklam och kul att följa personer man nödvändigtvis inte känner men som tar otroligt fina bilder eller som har något specialintresse. Mat, äventyr, resor och träning men även Minionerna är några av mina kategorier på Instagram. Har ni några favoriter på Instagram att tipsa om?

Facebook är gammal skåpmat vid det här laget. Börjar dyka upp mer och mer om Snapchat. Jag måste erkänna att jag inte helt fattat vad det handlar om ännu. Jag har förstått det som att det är små videosekvenser/filmer in real life som är tillgängliga en viss tid innan de försvinner. Ni får gärna rätta om jag har fel. Någon som använder Snapchat av er som kan berätta kort lite mer vad det går ut på? Man skaffar ett konto precis som på Instagram men sen då? Googla för att lära sig hur det funkar?


Ha en fin onsdag!

8 comments:

eastcoastmom said...

Så fint hos er nu! Vi har också lite kyligare igen, men sen kommer solen!
Snapchat... känns bara som det tar en massa tid, både att titta på dessa stories och bilder, och göra dem. Jättekul men ganska tidsödande. Snapchat är vad alla tonåringar här gått över till, Insta är inte alls så stort längre. Men jag gillar Insta.

Annika said...

Vackert hos er.
Mer ostadigt i vädret hos oss nu också, kallare, regn.
Snapchat...laddade ner det, i en dag, haha!
SÅ inte min grej.
Fattar inte vitsen med att sända ett foto som försvinner, eller en video. K älskar det, men jag tog bort det lika snabbt som jag laddade ner det.
Fb är nog helt dött för dagens tonåringar. Snapchat är det för dem, och säkert ngt annat jag inte ens har koll på.
Reklam finns på insta också, men man bläddrar ju bara snabbt förbi de där sponsrade rutorna.
Jag gillar insta, kul och kravlöst.
En del tar så fina bilder, och andra följer jag för att det är kul. Rolig inblick i mångas vardag.
Kul att ni för tillfället har amerikanska netflix igen. Vet att de är fena där på att nosa upp VPN, trist nog.
Kramar!

Desiree said...

Eastcoastmom, tack for lite info om Snapchat. Har inte kollat alls pa det. Minus I kanten om det ar valdigt tidskravande. Over vager inte serios att skaffa snapchat.
KRam!

Annika, tack for info om Snapchat. Jag misstanker att det inte ar min grej heller. Ja helt klart en katt och ratta lek mellan VPN och Netflix. Just nu leder rattorna vilket jag ar glad over. So far so good.
Kram!

Anne said...

Jag gillar också Insta, främst att följa för jag orkar inte själv producera just nu men det är jätteroligt följa via insta. Det går så snabbt också, att scrolla igenom sina insta-favoriter. Vilkas instakonton brukar du följa?
FB.... Jag har dubbla känslor inför FB. Det känns dock som man "måste" vara med i FB för annars missar man en massa. Många grupper, skolor osv har uppdateringar via FB och har sin egen gruppsida där, så det känns som ett nödvändigt ont och på det sättet är ju nog FB bra. Som en samlingsplas. Jag ogillar reklamen som via FB kommer upp på alla möjliga ställen sedan. Jag har nu lärt mig hur man kan blocka saker utan att behöva ta bort personer. T.ex. har jag en kompis på FB som är starkt anti vaccinationer och jag kom till en punkt där jag varje gång blev grymt irriterad över hennes hårda, dömande och negativa inlägg om vaccinationer, då jag själv är 100% för. Ville inte "unfrienda" henne men ville inte läsa allt hon skrev heller. Visste inte det då men nu vet jag att man kan blocka folks ämnen vad de skriver, men fortfarande ha kvar dem i flödet och ingen som ser att jag blockat allt hon skriver om det här ämnet. Låter rätt patetiskt nu när jag skriver, dagens ilandsproblem... men men.
Snapchat har jag noll koll på, känner till det men aldrig utforskat det mer. Har fått för mig det är mest för kidsen men vad vet jag.
Kram!

Eleonor i Nashville said...

Jag har inte heller snapchat. Forstar inte vad hypen ar...
Vad fint ni har med all gronska!!!! Era temperaturer ar lite som har for 1 manad sen. Da var det svinkallt pa natten och varmt pa dagen. Nu blir det inte sa kallt om natterna langre.
Jag gillar bade Instagram och facebook. Fran facebook far jag mina nyheter. Kanske darfor jag gillar det. Men sen finns det sana som alltid gnaller inne pa FB. Dom kan man bli latt trott pa.
Instagram ar sa himla kul. jag foljer komiker, kandisar, nara vanner, cybervanner. Det ar en harlig mix!!!

kram

Anne-Marie said...

Verkligen tvära kast i väderleken. Vi har också haft kast mellan riktig högsommarvärme och kyligare väder.
Som du vet finns ju inga av de helgerna i USA. Här kör vi på som vanligt. :)
Kul att ni fått tillgång till amerikanska Netflix igen. Vet att du har saknat den uppkopplingen.
Jag har ingen mobil som kan ta bilder så har inget Instakonto men följer en del (Annika, Lotta och några till) även om jag inte kan kommentera. Du har väl ett privat konto om jag inte minns fel.
Snapchat vet jag egentligen inte vad det är och tror att jag klarar mig bra utan. :)
Kramar!

Ika said...

Vad lustigt, jag skrev precis ett inlägg om sociala medier! Men glömde bort att nämna snapchat. Jag förstår inte heller riktigt vad det handlar om, men jag följer ett par kändisar som lägger upp lite roliga klipp ibland. Lägger aldrig upp nånting själv dock. Facebook har jag också tröttnat på men Instagram är kul och ett bra tidsfördriv! Följer mest vänner, kändisar och en del inredningskonton.

Skönt att ni fått tillbaks amerikanska Netflix, det är det enda vi tittar på här hemma. Vi har inte ens kvar kabel längre!

Hoppas vädret stabiliserar sig snart och varmt och skönt! Kram

Desiree said...

Anne, jag haller med dig om FB att det ar en bra platform for att fa information fran olika grupper. Som SWEA ansvarig for kommunikationsbiten sa maste jag vara medlemm I FB och jag ar ocksa den som ar ansvarig for SWEA Basels sida pa FB. Vad smart att kunna blocka bort vissa inlagg och amnen utan att behova unfrienda personen. Det har jag inte provat annu men smart att komma ihag att man kan gora detta.
Kram!

Eleonor, hi hi kanns skont for mig att en ung person som du inte heller har fattat hypen med snapchat. Det ar fint nu I Basel med all gronska. LIte mer var idag med riktigt skont vader.
Kram!

Anne-Marie, antar att nasta helgdag ni har I USA ar Memorial Day I maj. Jag har ett privat konto pa Insta men ar det nagon jag kanner sa godkanner jag absolut att den far folja mig. Lite for att ha koll pa vilka som foljer en. Vill darfor kunna godkanna folk innan.
Ha en fin helg.

Ika, forstar absolut att ni kor Netflix for hela slanten. Sa underbart att ha fatt tillbaka utbudet (hela utbudet) igen. Kul att du testa Snapchat lite. Jag tror jag avvaktar an sa lange.
Kram