Wednesday, December 11, 2013

Lilla Julafton

Underbara dagar just nu som december månad hittills har bjudit på. Strålande sol och klarblå himmel. Frosten ligger vit och glittar i solskenet på taken. Sol, sol, sol så attans underbart!

I går kom C hem även om det hann bli ganska sen kväll. Även om jag haft en underbar helg för mig själv så kändes det helt fantastiskt att få hem honom. Det blev lite av lilla julafton då han packade upp sin väska.

Svenska favorit tidningar! Alltid lika efterlängtat och underbart. 


Söta fina Iris (Cs systerdotter 7 år) gjorde detta gulliga Lussetåg till morbror Carl och "mosiree" som hon kallar mig för (hon drar ihop moster och Desiree). Jätte jättefint Lussetåg! Blev väldigt glad för det.

Nu så har vi laddat med kardeumma också. Det är en av mina absoluta favoritkryddor. Här hittar man endast hel kardemumma med det gröna kärnhöljet kvar. Jag har sökt med ljus och lykta efter sådana här skalade kardemumma kärnor här men ännu inte funnit dem. Det blir något jag alltid ber folk ta med sig då de har vägarna förbi här från Svedala.

Även Lussekattarna jag bakat lyser gula och gyllenefina. Riktigt smarriga om jag får säga. En bra batch. 

6 comments:

Annika said...

NAJS!!
Vad härligt!!
Fick en laddning tidningar från min syster nyligen. HSR ännu inte läst dem. Väntar tills det rätta tillfället.
Här finns kardemumma i alla former, som du vet. MEN SHIT så jävla dyr den är…26 dollar för en burk!!! Jag brukar ta med hemifrån.
Eller be folk ta med.
Vilka fina lussebullar du bakat. Önskar att jag hade dem här.
Luciatåget är UNDERBART!!! Ngt att spara för resten av livet. SÅ fint och så duktigt!!
KRAMAR!!

Desiree said...

Annika,visst är det alltid nice med en härlig laddning med svenska tidningar. Uppskattas mycket! Oj vad dyrt med kardemumman. Det hade jag helt glömt bort. Tack, lussekatterna blev väldigt goda också och visst är det lilla luciatåget som Iris gjort till oss jättegulligt och fint. Det blev vi väldigt glada över.
Kraaam!

Anne said...

Definitivt lilla julafton hos herrskapet igår, snacka om lyx med alla de där svenska grejerna du fick. Som du säger, precis såna där saker man uppskattar. Jag väntar på lite svenska tidningar hemifrån också, min mamma sa igår hon skickat några så borde få dem snart. Luciatåget är verkligen fint, otroligt vad duktiga de är. Bara 7 år!!! Imponerande. Överlag tycker jag man ser så mycket fint pyssel och konstverk som kids gör (ute i bloggvärlden bland annat) och varje gång tänker jag att sådär duktiga var väl inte vi då vi var i den åldern... Men det kanske vi var...
Hur är det annars få tag på saffran i Basel? Väldigt dyrt där också? Saffran brukar ju inte vara billig nånstans men här tycker jag nog den är lite extra dyr, eller kanske jag bara glömt. En liten burk med 1g saffran går på 15 dollar.
När jag bakade lussebullar nyligen så åkte jag dock till en liten indisk affär och där sålde de saffran för halva priset, alltså 7 follar för 1g vilket ju kändes mycket förmånligare. Säkert bättre saffran också, de kör ju rätt mycket saffran i indisk matlagning så det fanns gott om olika saffran i den här butiken, vilket jag aldrig sett i en vanlig mataffär.
Kram!

Anne-Marie said...

Oj vilket fint Luciatåg. Det är sådana presenter som verkligen känns fina att få. Mosiree tycker jag var perfekt! :)
Har faktiskt inte läst en enda svensk tidning sedan jag kom till USA - mer än på nätet.
Dina lussebullar ser ju hur goda ut som helst.
Kram!!

Anonymous said...

Åh vad härligt med lite presenter :-) Så sött Luciatåg! De där lussekatterna ser riktigt smaskiga ut.
Kram!

Saltistjejen said...

Härligt! Och Himmel vilket sött luciatåg!!!
kram!