Thursday, December 19, 2013

Torsdags Mix


Jylpysslar i köket. Stekte julköttbullarna igår. Hittade ett nytt recept med lite julkryddor i köttbullarna. Doftade härligt och gott i hela köket medan jag stekte dem. Ska fixa en grönkålspaj, grava lite lax och baka något gott också. Finns så mycket goda bakrecept till jul att det känns svårt att välj bara ett. Underbart att få tid och chans att julpyssla så här.

Har påbörjat packningen så smått inför Floridaresan. Känns lite märkligt att gräva fram sommarkläderna men känns också underbart.

Cyckelhaveri fick stackars C igår. Han ringde och var kall och blöt så jag hoppade in i bilen och åkte och hämtade honom. Han lärde sig läxan att framöver alltid se till att ha batteriet i telefonen laddad, lite pengar på sig och en extra lampa. Igår var han låg på batterier i mobilen, inga pengar på sig, och hans lampa på cykeln hade lagt av och sedan hade växlarna på cyklen klappat ihop.Tur nog så räckte mobilbatteriet till att kunna ringa hem snabbt.

Jag hade lite haveri i köket. Vår mixer/blender trillade i golvet och gick i bitar. Vi får hoppas att tomten är snäll och kommer med en ny så att jag kan fortsätta mixa goda smoothies till helgbrunch.


Denna fina rosbukett köpte jag förra veckan och den har hållt sig otroligt snyggt hela veckan. Sådant gillar jag. 

Nu är det bara en enda julklapp till C kvar att köpa. Några få klappar blev det trots allt.

Fira C lite får vi göra också. Hans projekt som han drivit på jobbet lyftes fram som det mest framgångsrika projektet för året. Jag är så stolt över honom.

Idag blir det lite julkalas och mingel med några kollegor till C.

Idag regnar det. Riktigt urk väder. Men jag klagar egentligen inte för december har varit en jättefin månad med många soliga dagar. Igår hade vi också strålande sol och det ser ut att bli en fin prognos till helgen också. Det gör mig inget med en dag med regn emellanåt.

15 comments:

Saltistjejen said...

Vilken helt fantastisk bukett!!! Och vad fint att få lite juldofter hemma. Hoppas ni får en riktigt fin julfest ikväll och hälsa C och gratta!!!
Kramar!

Annika said...

Trevligt med lite punkter!
:-)
HOPPAS tomten kommer med en ny blender till dig. Surt att tappa den, men jag VET hur det är!!
KUL med C. GRATTIS till honom!!
mmm, vad gott med grönkålspaj. Måste kolla upp det. Mums!!
Köttbullar med julkryddor är verkligen gott.
Ha så kul ikväll.
Kramar från mig!!!

Desiree said...

Saltis, jag brukar inte köpa rosor men denna bukett var och är så himla fin. Tycker man blir glad av levande blommor. Speciellt så här års. Jag hoppas du får tid att snart njuta lite av julen du med.
Kram!

Annika, håller tummarna för att snälla tomten kommer med en ny blender till mig. Surt att den skulle trilla i golvet och gå i bitar. Well well sådant händer. Det doftar härligt i köket nu för jag har just avklarat grönkålspaj baket. Ha en fin dag du med. Hoppas att du fick en bra och lyckad shoppingdag.
Kram!

Jane said...

Vilken fin bukett!
Jag är säker på att tomten är snäll i år:))
Gud så härligt med Florida, skulle verkligen behöva lite sol. Jag tror Köln och regn är synonymer:)

Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Gah, måste vara underbart att åka till värmen så här års! Här är det riktigt tråkigt väder den här veckan - regn, kallt, blåsigt på en gång. Suck. Hurra för C!! KRAM!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Gah, måste vara underbart att åka till värmen så här års! Här är det riktigt tråkigt väder den här veckan - regn, kallt, blåsigt på en gång. Suck. Hurra för C!! KRAM!

Desiree said...

Jane, tack. Ja det ska bli så himla härligt med Florida. Känns helt rätt att få lite sol så här års och lite värme.
Kram!

Charlotta, Det känns helt rätt att åka till värmen. Kanske något man borde se till att göra fler år.I det här ruskvädret som både ni och vi har idag får man istället se till att mysa till det inomhus.
Kram!

Anne said...

Heja C! Verkligen ett megastort grattis till honom. Himla roligt, vilken kick det måste vara för honom och uppmuntrande på alla sätt och vis. Du har inte skrivit så mycket om det men jag har känslan C verkligen trivs på sitt jobb och att flytten även ur det perspektivet blivit lyckat.

Jag ska laga köttbullar i helgen, kikade lite på olika julrecept men kände att njae, kör nog vanliga klassiska ändå. Men dina med julsmak blev bra alltså? Kanske borde prova jag också.
KRAM!

Anne-Marie said...

Du lagar så mycket god mat Desiree att jag blir alldeles hungrig. :)
Men vilken otur med mixern. Men saker händer och vem vet, kanske tomten kommer med en ny. ;)
Verkligen vackra rosor. Nästan självlysande.
Stort grattis till C! Så roligt att han fick ett sådant erkännande på jobbet.
Kram!

Desiree said...

Anne, jag är så glad och stolt över C. Han är väldigt duktig och har jobbat hårt detta året. Han trivs väldigt väldigt bra med sitt jobb här. Det är en fröjd att se hur pass bra han trivs. En enorm skillnad mot jobbet han hade på KI i Stockholm där han inte trivdes och inte heller fick någon uppskattning för det han gjorde. Han är så värd detta.
Vanliga köttbullar är ju väldigt goda och dem tröttar man inte heller på. Risken är ju att man tröttar lite på allt med julkrydda. Får se hur det blir med mina köttbullar.
Kram!

Anne-Marie, tack jag tycker det är både kul och rogivande på många sätt att stå och pyssla i köket. Jag hoppas kunna hitta en ny fin mixer i frankrike då vi åker dit på lördag och handlar lite.
Kramar!

Anonymous said...

Hej från ett Sverige där det är urk-väder också. Usch vad rått det är och bara grått.
Härligt att åka till värmen snart! Du fixar så härlig julstämning innan ni åker, de där köttbullarna lät väldigt goda!
Hoppas tomten är snäll och har ett hårt paket med sig till dig :-)
Kram!

Desiree said...

Christina, tack så mycket. Jag hoppas du får en fin och skön jul trots att vädret kanske inte är det vackraste. Vinter i Stockholm är ju oftast ganska trist vädermässigt. Ha det gott och njut av allt hemma.
Kram!

Martina said...

Mycket pa gang hos dig just nu! Men vem har inte det?!

Härligt med Florida! Dit ska vi senare i var sa du far gärna komma med bra tips!

Haller med om att det är underbart när blommor haller sig fräscha länge.
Kramar

Suzesan said...

Grönkålpaj så gott. Härligt med lite dofter av "jul". Jag har redan tjuvstartat julen med "litet julbord" för mig och min son. SÅ GOTT.

Önskar er en riktigt GODJUL. Om jag glömmer av att säga det. Hoppas Tomten kommer med det du vill ha.

Härligt med blommor.

Kram

/Susanne

Desiree said...

Martina, kul att ni också ska till Florida senare i år. Jag hoppas du får en riktigt god och fin jul nu.
Kra,!

Suzesan, liten tjuvstart är ju helt ok. Jag önskar dig också en riktigt god jul.
Kram!